Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Αίγιο: «Θύμα» ασυνείδητων έπεσε ο πλάτανος που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο / Ο Δήμος θα τοποθετήσει κάμερες ώστε να ελέγχεται όλο το σημείο

«Θύμα» κάποιων ασυνείδητων έπεσε ο πλάτανος που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο του Αιγίου, στην αρχή της οδού Ερμού, ο οποίος είχε τοποθετηθεί πριν από λίγες μέρες, στη θέση του σιντριβανιού, όπως προβλέπεται από την νέα μελέτη για την Ανάπλαση. Τα ξημερώματα, άγνωστοι έκοψαν 6-7 χαμηλά κλαριά του και προκάλεσαν φθορές στον περιβάλλοντα χώρο.
Μία πράξη οπωσδήποτε αδικαιολόγητη, μία πράξη ντροπής. Ακόμα και αν σε κάποιον ή κάποιους δεν άρεσε η συγκεκριμένη επιλογή της Δημοτικής Αρχής τι έφταιξε το δεντράκι;
Για συστηματική και μεγάλη φθορά της δημοτικής περιουσίας κάνει λόγο στο http://www.aigialeianews.gr/,
o αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Λεωνίδας Μαυρουδής καλώντας τους πολίτες να ευαισθητοποιηθούν και να καταγγείλουν παρόμοιες ενέργειες. Παράλληλα προανήγγειλε την τοποθέτηση καμερών ώστε να ελέγχεται όλο το σημείο.
«Κόψανε 6-7 κλαριά που ήταν χαμηλά, εσκόρπισαν κάτι τσιμέντα και ξήλωσαν μια καλουπωμένη ζαρντινιέρα, που δεν είχε προλάβει να πέσει, την οποία καλουπώσανε οι εργάτες και πάλι σήμερα και ξαναρίξανε το μπετόν. Απλώς αυτό είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας και του πνεύματος καταστροφής της δημόσιας περιουσίας. Αύριο θα γίνουν κάποια μερεμέτια γύρω από τον πλάτανο, θα μπει και ένα μικρό σιντριβάνι εκεί και έτσι τελειώνει το έργο στην Ανάπλαση. Εγώ πιστεύω ότι οι ίδιοι οι Αιγιώτες πρέπει να προστατέψουν τη δημόσια περιουσία. Γίνεται μεγάλη φθορά στα παγκάκια στα Ψηλαλώνια, σε φωτιστικά, σε σχάρες, στις παιδικές χαρές και σε άλλα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου. Πρέπει να ενεργοποιηθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι ίδιοι οι πολίτες γιατί είναι λεφτά τους αυτά τα έργα, δεν είναι του δήμου.
Ο καθένας από εμάς τους πολίτες έχει χρεωθεί, ένα δέντρο, ένα παγκάκι, κ.ο.κ. πρέπει να το προστατέψουν και να καταγγείλουν αυτούς τους βανδαλισμούς. Μετά από αυτή την χθεσινή ενέργεια αυτό μένει, ότι οι πολίτες πρέπει να ενεργοποιηθούν και να προστατέψουν τη δημόσια περιουσία.
Εμείς θα το προστατέψουμε το έργο, θα μπούνε κάμερες. Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με την Εθνική Τράπεζα και θα συνδυάσουμε τις δικές τους κάμερες και του δήμου και θα ελέγχεται όλο το σημείο, γιατί θα έχει κι άλλα πράγματα
Το «σταυροπάζαρο», όπως το λέω εγώ και το θυμάμαι από μικρός, επειδή η μόνη παλιά αγορά του Αιγίου ήταν σε αυτό το τρίγωνο εκεί, στην ένωση Κλεομένους Οικονόμου και Μητροπόλεως, θα ελέγχεται από κάμερες. Μία κάμερα θα είναι στραμμένη στο τρίγωνο και θα φαίνεται και ο κόμβος. Με ένα ελάχιστο ποσό, που αντιστοιχεί στο 3% του συνολικού έργου, άλλαξε όψη. Δηλαδή εκεί που ήταν απαξιωμένο, ξαφνικά εκεί βρίσκεται ένα έργο που «ανεβάζει» την πόλη».
Δημήτρης Ζωιτσούδης