Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Δεν θα είναι υποψήφιοι Βελόπουλος, Κιλτίδης – Οι αντιδράσεις στην Ηλεία

Δεν θα είναι υποψήφιοι Βελόπουλος, Κιλτίδης. Στη ΝΔ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Γιώργος Κυριακίδης (Ημαθία). Υπέρ Αυγερινοπούλου ο Κ. Τζαβάρας. Υπέρ ΛΑΟΣ οι απόστρατοι
 

Οι Κυριάκος Βελόπουλος και Κώστας Κιλτίδης, δύο πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ, που προσχώρησαν στη ΝΔ, ανακοίνωσαν ότι δεν θα κατέλθουν ως υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές της 17ης Ιουνίου. Επίσης, ο Γ. Κυριακίδης υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» στις προηγούμενες εκλογές, ανακοίνωσε ότι προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία. Ο ΛΑΟΣ από την πλευρά του ανακοίνωσε νέα πρόσωπα που πλαισιώνουν τις τάξεις, αλλά και τα ψηφοδέλτιά του, αλλά και τη στήριξη από τον πρόεδρο του Εθνικού Ριζοσπαστικού Κινήματος (κόμμα αποστράτων). Κατά της τοποθέτησης του Γ. Κοντογιάννη από τη ΔΗΣΥ στη δεύτερη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Ηλεία, εκτός από την κ. Αυγερινοπούλου,  τάχθηκε και ο βουλευτής Κ. Τζαβάρας.
Αναλυτικότερα, στο «μέτωπο» των αποχωρήσεων και προσχωρήσεων ή στηρίξεων από μέρους των βουλευτών, τα νεότερα, έχουν ως εξής:

  Γιατί δεν θα είναι υποψήφιος ο Κυριάκος  Βελόπουλος  
Σήμερα ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου,   ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος εντάχθηκε στη ΝΔ. Σε ανακοίνωσή του δηλώνει ότι «δεν αποχώρησε από τον ΛΑΟΣ για την καρέκλα», αλλά στηρίζει «την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και το πρόγραμμά της για την εξόρυξη του ορυκτού πλούτου της χώρας, πιστεύοντας πως είναι η μοναδική ρεαλιστική λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

  Γιατί δεν θα είναι υποψήφιος ο Κώστας Κιλτίδης
Ο πρώην υφυπουργός, Κωνσταντίνος Κιλτίδης που από τον ΛΑΟΣ επέστρεψε στη ΝΔ, ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος, λέγοντας: «Θέτω συνειδητά τον εαυτό μου σε κατάσταση πολιτικής ετοιμότητας, επιλέγοντας να μην είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές, παρά μόνον να υπηρετήσω τις αρχές της παράταξής μας. Προσπάθησα καταθέτοντας πολιτική πρόταση και δηλώνω ότι αν υπάρξει πρόκληση για πραγματική πολιτική συστράτευση θα είμαι σε εγρήγορση για ν’ αγωνισθώ για την πατρίδα και το λαό μας». Δηλώνει μεταξύ άλλων: «Παρερμηνεύτηκα, με αδίκησαν κατάφορα, αλλά άντεξα. Στάθηκα άτρωτος γιατί ήμουν άδολος και πορεύθηκα ίσια και καθαρά». «Υπηρετώ την παράταξή μου πάντα από θέση εμπροσθοφυλακής και πρωτοπορίας, έχοντας οδηγό τις ιδέες της και το δημόσιο συμφέρον. Στις 14 Ιουνίου 2010 διαχώρισα τη θέση μου από την αντίληψη της φθίνουσας πορείας για την παράταξή μας και βρέθηκα με επιλογή και ευθύνη μου εκτός του κόμματος της Ν.Δ. που με τίμησε και την τίμησα. Στη διετία που ακολούθησε αναζήτησα, με όρους και κανόνες πάντοτε πολιτικής συνέπειας, διέξοδο για δράση και συνεισφορά στην ευρεία κεντροδεξιά. Δυστυχώς προδόθηκαν οι προσδοκίες μου για ύπαρξη ελάχιστου χώρου πολιτικής στην παράταξή μου. Δεν αποδέχθηκα τίποτα το ταπεινωτικό, που υποτελείς και ανίκανοι πολιτικοί ανέχθηκαν και δέχτηκαν, για πατρίδα και πολίτες».

Νέες προσχωρήσεις στον ΛΑΟΣ και νέοι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτιά του
Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης, στις τάξεις του ΛΑ.Ο.Σ. προσχώρησε και θα κατέλθει στο ψηφοδέλτιο της Β’ Αθηνών ο κ. Γεωργαντζόγλου Νίκος, Πρόεδρος της ΚΑΕ-ΑΕΚ. Ο κ. Γεωργατζόγλου έχει σπουδάσει Διοίκηση Ναυτιλιακών Σπουδών και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Αθλητική Δημοσιογραφία και σήμερα διευθύνει Ναυτιλιακή εταιρία.
Επίσης, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ανακοίνωσε την υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ. του κ. Καψοκαβάδη Αλέξανδρου, καθηγητή Καλών Τεχνών.
Επίσης, την κάθοδο στα ψηφοδέλτια του κόμματος, πρώην στελεχών της ΔΗ.ΣΥ. και της Ν.Δ., ανακοίνωσε   κ. Γ. Καρατζαφέρης. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε η προσχώρηση και η κάθοδος στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αττικής, του κ. Σπύρου Ταμήλια, ο οποίος στις εκλογές της 6ης Μαΐου, είχε κατέλθει υποψήφιος στην ίδια Περιφέρεια με το ΔΗ.ΣΥ. Ο κ. Ταμήλιας είναι Πολιτικός Επιστήμων, έφεδρος αξ/κος Καταδρομών - Αλεξιπτωτιστών και έχει εργαστεί 35 χρόνια στην εκπαίδευση (ΚΕΣ Ερευνών Ψυχολογίας).
Επίσης, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ανακοίνωσε την προσχώρηση στο κόμμα από τη Ν.Δ. και την κάθοδό της στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της κυρίας Τσάρου- Σωτηροπούλου Ελισάβετ, Δικηγόρου, πτυχιούχου Πολιτικών Επιστημών.
Η κυρία Τσάρου - Σωτηροπούλου, ήταν Υπεύθυνη Επιτροπής Κρητών της Ν.Δ, μέχρι την προσχώρησή της στις τάξεις του ΛΑ.Ο.Σ.

Προσχωρήσεις από τον ΛΑΟΣ στη ΝΔ
Την προσχώρησή τους στη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσαν τέσσερα στελέχη του ΛΑΟΣ.
Είναι η κα Γεωργία Ντάτσικα, Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος, ο κ. Παναγιώτης Αβραμόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Ηλείας ΛΑΟΣ, ο κ. Γεώργιος Γερολυμάτος, υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών ΛΑΟΣ και ο κ. Γεώργιος Ρούσσος, υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών ΛΑΟΣ. 

Γιατί προσχώρησε στη ΝΔ ο Γιώργος  Κυριακίδης
 Ο Γιώργος  Κυριακίδης υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» το Μάιο, προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία. Δήλωσε σχετικά: «Οι λόγοι που προσχωρώ στη Νέα Δημοκρατία είναι καθαρά εθνικοί. Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, με κομβικές αποφάσεις, που θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις της χώρας μας και γενικότερα στο άμεσο και απώτερο μέλλον, η ανταπόκριση στο κάλεσμα για ένα Ευρωπαϊκό Μέτωπο είναι, όχι μόνο πολιτική, αλλά και εθνική υποχρέωση.»

Το Εθνικό Ριζοσπαστικό Κίνημα στηρίζει τον ΛΑΟΣ
Τη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Εθνικού Ριζοσπαστικού Κινήματος (κόμμα αποστράτων) κ. Παναγιώτης Καρδαμίτσης.
Ο Πρόεδρος του κόμματος, επισκέφθηκε σήμερα τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρη, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο του κόμματος κ. Κων/νο Κοντούλη, (Αντιν/χο ε.α) και τον Γραμματέα κ. Λουκά Χόνδρο, προκειμένου να του ανακοινώσουν την απόφαση που ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση της Δ.Ε. του κόμματος, να στηρίξει τους υποψήφιους του ΛΑ.Ο.Σ σε ολόκληρη την Επικράτεια.
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, εξέφρασε προς τον Πρόεδρο του Εθνικού Ριζοσπαστικού Κινήματος τις ευχαριστίες του για αυτή την απόφαση, την οποία χαρακτήρισε ως μέγιστη απόδειξη εθνικής ευθύνης και χρέους προς την πατρίδα, την οποία αδιάλειπτα υπηρετούν και τιμούν οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Πρόεδρος του Εθν. Ριζοσπαστικού Κινήματος κ. Παν. Καρδαμίτσης δήλωσε ότι μπροστά στον κίνδυνο που διατρέχει η πατρίδα μας, οφείλουμε όλοι να παραμερίσουμε τις όποιες προσωπικές φιλοδοξίες και να συστρατευθούμε στον δίκαιο και κοινό αγώνα.
Κάλεσε τέλος όλες τις πατριωτικές οργανώσεις και όσους νιώθουν πραγματικά Έλληνες, να συστρατευθούν κάτω από τη σημαία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, συμβάλλοντας έτσι με τις δυνάμεις τους στη σωτηρία του Έθνους.

 Οι αντιδράσεις στην Ηλεία
Με αφορμή τις αντιδράσεις στο νομό Ηλείας, λόγω της αναμενόμενης  τοποθέτησης του πρώην βουλευτή   της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργου Κοντογιάννη, στη δεύτερη θέση της λίστας της ΝΔ, εκεί όπου είχε εκλεγεί με σταυρό προτίμησης η κ. Αυγερινοπούλου, ο  βουλευτής της ΝΔ Κ.Τζαβάρας σχολίασε  στη ΝΕΤ: «Οι αντιδράσεις προέρχονται όχι μόνο από την κ. Αυγερινοπούλου, αλλά προέρχονται και από άλλες πλευρές και κυρίως υπάρχει ένα κλίμα που λέει ότι μια έδρα την οποία ο λαός την εμπιστεύτηκε σε έναν βουλευτή με την ψήφο, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να την αφαιρεί με μια απόφαση. Θεωρώ ότι η απόφαση του κόμματος θα είναι δίκαιη και πρέπει να είναι δίκαιη».

eklogika.gr