Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ! ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΠΑΡΑΛΙΑ "ΚΑΛΑΜΙΑ" !












Diaprisios.GR

Με τα αγάλματα στο ... χέρι έμεινε φέτος η πιο γνωστή παραλία της πρωτεύουσας του Νομού Κορινθίας, τα "Καλάμια".

Σοκ προκαλεί η διαρκής αδιαφορία που για ακόμη μια χρονιά οδήγησε στο να μην έχουν τα "Καλάμια" την πολυπόθητη γαλάζια σημαία που αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών μιας και στα τουριστικά βιβλία των διακοπών ο κόσμος κοιτάζει πάντα τις παραλίες που έχουν γαλάζια σημαία αφού υπάρχει σε όλους τους χάρτες η σχετική σηματοδοσία.

Τα "Καλάμια" αποτελούν την παραδοσιακή παραλία των Κορινθίων και ειδικά σε μια πολύ δύσκολη εποχή που οι μετακινήσεις είναι σχεδόν απαγορευτικές λόγω των οικονομικών δυσχερειών, ο Δήμος Κορινθίων δεν κατόρθωσε να στηρίξει και να αναδείξει ένα από τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, εξασφαλίζοντας και τους όρους ασφάλειας που νιώθει ένας λουόμενος όταν βρίσκεται σε παραλία με γαλάζια σημαία.

Η διαρκής υποβάθμιση της παραλίας "Καλάμια" και οι ατελείωτες κόντρες με τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά εκεί, έχουν οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου καταβαράθρωση της εν λόγω παραλίας η οποία εδώ και μερικά χρόνια δεν υπάρχει σε ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ προβολής και αξιοποίησης του Δήμου Κορινθίων. Ακόμα και στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις η παραλία "Καλάμια" είναι σαν να μην υπάρχει για τους ιθύνοντες του Δήμου που της δίνουν την χαριστική βολή σε μια εποχή που οι Κορίνθιοι θέλουν και πρέπει να μείνουν στον τόπο τους, απολαμβάνοντας όσα απλόχερα έδωσε στην περιοχή η φύση.

Όλα αυτά αποδεικνύουν τη διαρκή και συνεχή πολιτική της λεζάντας και της βιτρίνας που όμως περιορίζονται σε εσωτερική κατανάλωση για να μην πούμε σε κατανάλωση 10 - 20 νοματαίων που δίνουν συγχαρητήρια μεταξύ τους. Σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται λοιπόν ότι εντάχθηκαν και τα αγάλματα που τοποθετήθηκαν στην παραλία.

Εκτός αν βέβαια ... η γαλάζια σημαία έκρυβε τον ήλιο στον αρχαίο φιλόσοφο και το να του ήταν επιπρόσθετη σκιά μαζί με τον Μεγαλέξανδρο θα ήταν ... too much ! Αν είναι έτσι, πάμε πάσο !



Ευχήνορας