Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Στις 20 Ιουλίου διακόπτεται το αναλογικό σήμα από τον Υμηττό

Η ΕΡΤ θα το διατηρήσει ως τις 13 Αυγούστου

Αναβάλλεται τελικά το switch off της αναλογικής τηλεόρασης στο Υμηττό για τις 20 Ιουλίου στα τηλεοπτικά κανάλια της Digea και τις 13 Αυγούστου για τους σταθμούς της ΕΡΤ.
Στη συνεδρίαση της επιτροπής ψηφιακής μετάβασης στο υπουργείο Μεταφορών, οι εκπρόσωποι της Digea, της ΕΡΤ και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου συμφώνησαν στη «χρυσή» τομή.
Η ΕΡΤ εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων διατηρεί την αναλογική μετάδοση των κρατικών καναλιών από τον Υμηττό μέχρι και τις 13 Αυγούστου.
Τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια αντιθέτως, όπως αναφέρει το Παρόν, σβήνουν στο αναλογικό τους σήμα από το Υμηττό στις 20 Ιουλίου, στις 3.00 τα ξημερώματα.
Όπως έγινε γνωστό, θα διατηρηθεί το αναλογικό το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας που θα καλύψει την συντριπτική πλειοψηφία των όσων εξακολουθούν να έχουν αναλογικούς δέκτες αν και σταδιακά θα πρέπει να γίνει στροφή στους ψηφιακούς δέκτες.
Σχεδόν όλες οι νέες τηλεοράσεις που κυκλοφορούν στο εμπόριο έχουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG-4, ενώ όσοι έχουν δέκτες παλαιάς τεχνολογίας θα πρέπει να προμηθευτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή προκειμένου να λαμβάνουν ψηφιακό σήμα. Με τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση θα μπορέσει να γίνει καλύτερη διαχείριση του ψηφιακού μερίσματος και να διαμορφωθεί ο οριστικός χάρτης συχνοτήτων της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.