Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Α.Μητσόπουλος - Δικαιοσύνη. Το θεμέλιο της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής.

Ανατρέχοντας στα βάθη των αιώνων και φθάνοντας στη σύγχρονη εποχή, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο κύριος λόγος που αγωνίσθηκαν οι Έλληνες με σθένος εναντίον των επιβουλέων τους, ήταν για να διαφυλάξουν όχι μόνο το υπέρτατο ανθρώπινο αγαθό της ελευθερίας, αλλά και το ιδεώδες πολιτικό αγαθό της γνήσιας δημοκρατίας. Για να καθιερωθεί η δημοκρατία, η Ελλάς πέρασε από τις συμπληγάδες των Περσικών πολέμων, της Ρωμαϊκής επικυριαρχίας, της τουρκοκρατίας, του μαύρου ναζισμού και του ερυθρού σταλινισμού τη δεκαετία του ’40.
Η δημοκρατία σήμερα, με τα θετικά της αλλά και τα άπειρα τρωτά της σημεία, έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του λαού. Δημοκρατία όμως, δε σημαίνει μόνο διεξαγωγή εκλογών, ανάδειξη εθνοπατέρων και νομοθετικό έργο μέσα στη Βουλή. Η αληθινή δημοκρατία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την περιφρούρηση και τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Οφείλει να είναι άγρυπνος φρουρός, προστατεύοντας τη Νέα Γενιά που βάλλεται ανηλεώς, όχι μόνο από την φρικαλέα κοινωνική μάστιγα των εμπόρων ναρκωτικών και των παιδεραστών, αλλά εξίσου υπέρμετρα από αυτούς που προβαίνουν στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, που ναρκοθετούν με τις αρπακτικές τους διαθέσεις, το εργασιακό και ασφαλιστικό μέλλον των εργαζομένων και το δικαίωμά τους για μια ανθρώπινη ζωή. Οφείλει να είναι Δαμόκλειος Σπάθη ενάντια σε ενδοτικούς πολιτικούς, που ηθελημένα και εν γνώσει τους θέτουν σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας, παραχωρώντας εθνική κυριαρχία στους Τροϊκανούς (ικανούς να τρώνε), ένεκα αποπληρωμής προσωπικών τους γραμματίων στη Νέα Τάξη.
Η γνήσια δημοκρατία, δεν θα πρέπει να κωφεύει στα εγκλήματα όσων προστατεύονται από την βουλευτική ασυλία, αλλά να απονέμει δικαιοσύνη εκκινώντας την παραγραφή των ανωτέρω εγκλημάτων, όχι από την ημερομηνία τελέσεώς τους, αλλά από την ημέρα που όσοι από τους εθνοπατέρες ανήκουν στο προστατευόμενο είδος kleptus-kleptus, θα βρεθούν εκτός κοινοβουλίου.
Στη σημερινή δημοκρατία απειλούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα της ζωής, της περιουσίας, της ελευθερίας, όχι από αυταρχικά καθεστώτα, αλλά από «καθώς πρέπει», εγχώριους και διεθνείς κομπλεξικούς χαρτογιακάδες της δήθεν καλής κοινωνίας, που κατόρθωσαν να ανελιχθούν, να γίνουν «σεβάσμιοι» και ως εκ τούτου να επιτυγχάνουν τους καταστροφικούς για το Έθνος σκοπούς τους.
Σε αυτή την ηθικο-πολιτική κατρακύλα, μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη. Μέσα στα πλαίσια μελλοντικής Συνταγματικής Αναθεώρησης, αλλά και τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας , πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον, να θεσπιστεί ένα αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο στο οποίο να προβλέπονται εξοντωτικές ποινές για ένα πλέγμα εθνικο-κοινωνικών εγκλημάτων, που η τέλεσή τους εξαλείφει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Να είναι άγνωστες σ’ αυτό οι απονομές χάριτος, οι μετατροπές και οι ευνοϊκές επιμετρήσεις των ποινών. Η δήμευση των περιουσιών αυτών των υποκειμένων να αποτελέσει τον κανόνα, ως προς την αντιμετώπισή τους. Μόνο έτσι θα ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα και θα ελεγχθούν πιθανές κοινωνικές ταραχές. Η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου, πρέπει να τολμήσει και να έλθει σε ρήξη με καθετί σάπιο που κατέστρεψε τον τόπο. Είναι λαϊκή επιταγή να εξεταστούν από τη Βουλή, οι λόγοι υπαγωγής της χώρας στο Δ.Ν.Τ. και το Μνημόνιο, από το μνημονιακό δίδυμο ΠΑΣΟΚ-ΛΑ.Ο.Σ., να παραπεμφθούν οι πρωταίτιοι της αντεθνικής αυτής απόφασης σε δίκαιη δίκη και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι αυτής της Εθνικής Τραγωδίας που βιώνουμε, κατά τρόπο δίκαιο και παραδειγματικό.
Τα παιδιά μας και η ελληνική κοινωνία γενικότερα, χρήζουν προστασίας. Το θέσφατο «dura lex sed lex» παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο όσο ποτέ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

nd.gr/web/node-korinthias