Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

"Η ενίσχυση της ανάπτυξης και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης στην Ελλάδα

Ελλάδα:
Οι προσπάθειες του ελληνικού λαού και οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα στη δημιουργία ανάπτυξης και θέσεων απασχόλησης. Joseph Daul, Ευρωβουλευτής, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ.
Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, Joseph Daul, χαιρέτισε τις προτάσεις και τις δράσεις που εγκρίθηκαν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι οποίες θα δώσουν στην Ελλάδα τη δυνατότητα να επιστρέψει στην οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.
"Η ενίσχυση της ανάπτυξης και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης στην Ελλάδα σε συνάρτηση με την εφαρμογή των Οικονομικών Μέτρων αποτελούσαν πάντα τις κορυφαίες προτεραιότητες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, των Ελλήνων Ευρωβουλευτών και του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά", δήλωσε ο Joseph Daul. «Γνωρίζουμε ότι η εφαρμογή των μέτρων λιτότητας, χωρίς τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της ανάπτυξης, δεν προσφέρει στη χώρα τη δυνατότητα να επιστρέψει σε μια βιώσιμη πορεία, στο δρόμο της ανάκαμψης και οικονομικής ανάπτυξης. Οι προσπάθειες του ελληνικού λαού είναι τεράστιες. Οι βαθιές περικοπές των μισθών και των συντάξεων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα προκάλεσαν μεγάλο σοκ στην ελληνική κοινωνία και στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Γι 'αυτό το λόγο στηρίζουμε τις προτεινόμενες δράσεις, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι με τη βοήθεια και την αλληλεγγύη της ΕΕ και περαιτέρω διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα μπορεί να ανακτήσει και να δημιουργήσει ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης".
Σημείωση:
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στο Ευρωπαϊκοί Κοινοβούλιο απαριθμώντας 271 μέλη.