Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΘΑ ΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ...

Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος.

Οι προεκλογικές μηχανές των κομμάτων άρχισαν να ζεσταίνονται. Ξεκινάει εντατικά η προσπάθεια επηρεασμού του εκλογικού σώματος.  Σε λίγες ημέρες θα ακούμε μόνο τις καλές προθέσεις των υποψηφίων. Όλοι θα αρχίσουν να μιλάνε για την λογική και τα αυτονόητα που δεν έγιναν ενώ υπήρχε καιρός, αλλά και για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν άμεσα.
Το πρόβλημα είναι ότι μαζί με αυτά, τα ΜΜΕ, περνάνε στα ψιλά γράμματα, ως δεύτερες ειδήσεις, τα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ νέα μέτρα που θα ληφθούν ό,τι και να γίνει μετά τις εκλογές.
Αναρωτιέμαι τότε γιατί πρέπει να γίνουν εκλογές, αφού όποιος και να εκλεγεί θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική, η οποία ναι μεν είναι κοινώς παραδεκτό ότι απέτυχε, αλλά πρέπει να ακολουθηθεί έτσι και αλλιώς.
Ποιο είναι τελικά το ζητούμενο και γιατί να ταλαιπωρηθούμε με τις εκλογές αφού η πολιτική θα είναι η ίδια ;
Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Μία γρήγορη περαντζάδα στα ΜΜΕ, μικρά και μεγάλα, αποκαλύπτει τραγελαφικούς διαλόγους μεταξύ υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά νέων κομμάτων που διεκδικούν για πρώτη φορά την ψήφο του Ελληνικού Λαού.
Από την μία, οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, συνεχίζουν το σύνηθες σκηνικό των αλληλοκατηγοριών : "δεν χρεωκοπήσαμε εμείς την χώρα, εσείς την χρεωκοπήσατε".  "Όχι, εσείς την χρεωκοπήσατε γιατί αυξήσατε το χρέος κατά 160 δις". "Εμείς όμως δεν φέραμε το ΔΝΤ, εσείς το φέρατε".  Και πολλά άλλα τέτοια, που έχουμε δει άπειρες φορές να διαδραματίζονται σε συζητήσεις στο χαζοκούτι, στις οποίες φωνάζουν όλοι μαζί, διακόπτει ο ένας τον άλλον και ο κάθε ένας παραδέχεται το λάθος του, υπό την προϋπόθεση ότι το δικό του λάθος είναι μικρότερο από του άλλου. Και βέβαια, εκτός από την διαχρονικότητα των τεχνικών διαχείρισης (ή διάλυσης) μίας πολιτικής συζήτησης, να μην ξεχάσουμε και την φυσική διαχρονικότητα. Δηλαδή, μόλις φύγουν από την πολιτική οι γονείς, αναλαμβάνουν τα τέκνα να συνεχίζουν την παράδοση στην άσκηση εξουσίας. Που να μείνει χώρος για εκτός συστήματος υποψηφίους.
Από την άλλη, ειδικά σε αυτές τις εκλογές, τα νέα κόμματα φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Και οι υποψήφιοι των νεών κομμάτων αυγατίζουν σαν τα κουνέλια. Και όταν συναντηθούν σε ένα τραπέζι να συζητήσουν, ακολουθούν την ίδια περπατημένη που έχουν διδάξει τα πάλι ποτέ μεγάλα και νυν μικρά κόμματα, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Δηλαδή τσακώνονται μεταξύ τους και ο ένας απορρίπτει τις θέσεις του άλλου, υποστηρίζοντας όλοι ότι η άποψή τους είναι η σωστότερη.
Αυτά Έλληνα, γίνονται στην πλάτη σου γιατί εσύ τα επιτρέπεις. Αυτό λοιπόν που θα ταίριαζε στο νέο προεκλογικό σκηνικό είναι το ανέκδοτο : που πας ρε Καραμήτρο ;
Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν έναν σκληρό πυρήνα που αγγίζει στην χειρότερη περίπτωση το 30% του εκλογικού σώματος. Ακόμα και σήμερα, μετά από 22.000 άστεγους, 1.500.000 ανέργους, περικοπές μισθών και συντάξεων κατά 50%, 2100 αυτοκτονίες, ξεπούλημα της χώρας και τόσο ξύλο στο Σύνταγμα, υπάρχουν οπαδοί του ΠΑΣΟΚ που υποστηρίζουν με σθένος το κόμμα και τον Παπανδρέου πιστεύοντας ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Υπάρχουν επίσης, οπαδοί της ΝΔ, που υποστηρίζουν με σθένος ότι τους τελευταίους πέντε μήνες, κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ με τον Παπαδήμο και η ΝΔ δεν συμμετείχε στην Κυβέρνηση,.......ΑΣΧΕΤΩΣ, ότι αυτή η Κυβέρνηση είχε 4 Υπουργούς της ΝΔ και η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ψήφισε το δεύτερο μνημόνιο και τα νομοσχέδια που κατατέθηκαν στην Βουλή. Τώρα, πως γίνεται να μην κυβερνάς και να συμμετέχεις σε μία κυβέρνηση, ίσως μόνο στην Ελλάδα είναι δυνατόν να εξηγηθεί.
Να ξαναγυρίσουμε όμως στο θέμα μας. Τα πολλά νέα μικρά κόμματα. Μόνο οι κατά συνήθεια ή κατά παράδοση, ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αντιστοιχούν στο 30% του εκλογικού σώματος. Τα υπόλοιπα νέα κόμματα : που πάτε ξυπόλυτοι στα αγκάθια,  ωρεεεεε ; Στην πραγματικότητα, υπάρχουν αυτή τη στιγμή, πάνω από 15 νέα και παλαιά μικρά κόμματα και κομματίδια που διεκδικούν ένα ποσοστό από το υπόλοιπο 70% του εκλογικού σώματος, στο οποίο όμως, το 7% ανήκει σίγουρα στο ΚΚΕ (εκ πεποιθήσεως ασχέτως εάν ο κομμουνισμός δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ποτέ και το ΚΚΕ δεν διεκδικεί την εξουσία), ένα 6% ανήκει στο ΛΑΟΣ, ένα 6% ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ και ένα 6% ανήκει στην ΔΗΜΑΡ (επανάσταση !). Επομένως, εάν αφερεθεί ένα 30% που είναι οι αναποφάσιστοι της τελευταίας στιγμής, απομένει ένα 15% να διεκδικήσουν τα μικρά κόμματα, δηλαδή το ΕΠΑΜ, το Δημιουργία Ξανά, το ΕΛΑΔΑ, η ΑΝΤΑΡΣΙΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, κ.λπ (συγγνώμη εάν ξέχασα κάποια, δεν τα θυμάμαι όλα και είναι και πολλά).
Που πάτε ρε Καραμήτροι ; Περιμένετε ότι με αυτά τα μυαλά θα μπορέσετε να εμποδίσετε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να ξανακυβερνήσουν ;
Αυτό ονομάζεται κοινωνική και εθνική ευθύνη μπροστά σε έναν κοινό κίνδυνο που δεν είναι άλλος από το ξεπούλημα της Ελλάδας και του μέλλοντος των νέων γενεών ;
Κάθεστε τα μικρά κόμματα (άστο το ΚΚΕ, είπαμε αυτό έχει μείνει στο 1917) και τρώγεστε μεταξύ σας, προσφέροντας την καλύτερη υπηρεσία σε αυτούς που θέλουν να πετύχει το μνημόνιο στις πλάτες του Ελληνικού Λαού αντί να ενωθείτε σε μία φωνή, με ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα συμφωνημένο σε βασικές γραμμές και να προσελκύσετε όλο το εκλογικό σώμα που θέλει πραγματικά μία αλλαγή στην χώρα.
Αρχίζω να αναρωτιέμαι, εάν αυτό το παιχνίδι με τα πολλά νέα κόμματα είναι στημένο. Δηλαδή, έχουν βρει χρηματοδότηση όλα αυτά τα νέα μικρά κόμματα ή είναι τόσο παθιασμένα με τον αγώνα που κάνουν ώστε ξεχνούν ότι όταν κατακερματίζεις τις δυνάμεις σου, επιτρέπεις στα συγκεντρωμένα πυρά του αντιπάλου να σε εξαφανίσουν μεθοδικά και σίγουρα ; Η λέξη ΕΝΟΤΗΤΑ για έναν κοινό σκοπό δεν σας λέει τίποτα ;
Οπότε, λέω, γιατί να μπαίνουμε στον κόπο να ασχολούμαστε με όλους εσάς, από την στιγμή που αντί να μας ενώσετε, μας χωρίζετε ακόμη περισσότερο ; Ούτε κοινές συγκεντρώσεις δεν κάνετε.
Τι μένει λοιπόν ; Να ξαναψηφίσουμε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ώστε να έχουμε και την ευθύνη για τα μέτρα που θα λάβουν, σίγουρα, όπως μας λένε. Αφού τα νέα κόμματα, δεν είστε ικανά να συνεννοηθείτε σε κάτι τόσο βασικό όπως ένα κοινό αντιμνημονιακό μέτωπο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξαναγίνει κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και ξέρετε γιατί ; Διότι ακόμα και εάν η ΝΔ πάρει ποσοστό 20% και είναι το μεγαλύτερο, ο Σαμαράς θα λάβει εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης συνεργασίας. Και ποιόν θα καλέσει ; Την Παπαρήγα ή τον Καμένο ; Τον Βενιζέλο θα καλέσει βέβαια. Οπότε με το bonus των 50 εδρών, θα φτάσουν τους 151 βουλευτές. Αλλά επειδή και το ΛΑΟΣ και ή ΔΗΜΑΡ δεν λένε όχι σε συνεργασίες, τότε η κυβέρνηση συνεργασίας θα έχει πάνω από 170 βουλευτές και τότε, οι υπόλοιποι 110 - 130 βουλευτές των άλλων μικρών κομμάτων που θα έχετε μπει στην Βουλή (οι αναλύσεις μιλάνε για 6 - 11 κόμματα) να δω τι άλλο θα μπορείτε να κάνετε εκτός από το να φωνάζετε και να μην εισακούγεστε. Ότι κάνει και το ΚΚΕ δηλαδή.
Λοιπόν, ψηφίζουμε συντεταγμένα πάλι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γιατί δεν βλέπω να αλλάζει αυτός ο τόπος. Για να το πω και αλλιώς. Ακόμα και ο Ξέρξης να ανασταινόταν και να ξεκίναγε νέα εκστρατεία κατά της Ελλάδας, το πολύ - πολύ, να στέλναμε μία αντιπροσωπεία να δώσει γη και ύδωρ (αφού ήδη μας έχουν πάρει και τα παντελόνια και δεν έχει μιλήσει κανένας) και μετά θα φοράγαμε όλοι τουρμπάνια. Ίσως η μοναδική διαμαρτυρία που θα ακούγονταν θα ήταν για την ζέστη, γιατί όσο και νά' ναι, είμαστε μεσογειακή χώρα και ο ήλιος καίει. Μέχρι εκεί όμως.
Όσοι πιστέψετε στο δίλημμα του Βενιζέλου περί κινδύνου ακυβερνησίας, εάν δεν βγει μία δυνατή κυβέρνηση (εννοώντας φυσικά το ΠΑΣΟΚ), ή το δίλημμα της ΝΔ για το εάν θέλουμε να είμαστε μέσα ή έξω από την Ευρώπη, αρχίστε να αναρρωτιέστε γιατί αυτά τα δύο κόμματα κυβέρνησαν την Ελλάδα με αλλεπάλληλες αυτοδυναμίες επί 40 χρόνια. Είναι ο ίδιος λόγος που θα τα αναδείξει πάλι στην εξουσία. Ο Έλληνας ψηφοφόρος δεν θυμάται τίποτα, είναι ευκολόπιστος, και του αρέσει να πεινάει.
Λοιπόν, ραντεβού όλοι στις 7 Μαϊου, να αναζητουμε την αιτία που ξαναβγείτε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με ποσοστά άνω του 30%.
Γρηγορείτε
 ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΑΥΤΟΛΥΚΟΣ

logia-starata.blogspot.com