Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Ήττα του Αστέρα με ρεζέρβες στο Δερβένι από τον Σολομό


Αποκαρδιωτικός ο Αστέρας ηττήθηκε στο Δερβένι με 0 – 2 από τον ΑΟ Σολομού, που είναι μια από τις υποψήφιες για υποβιβασμό ομάδες. Σε έναν κακό αγώνα, με μια ομάδα που έκανε τρεις φάσεις σ’ όλο το 90λεπτο, ο Αστέρας εμφανίστηκε με παίκτες χωρίς αγωνιστικό κίνητρο και έτσι γράφτηκε μια από τις χειρότερες σελίδες του φετινού πρωταθλήματος. Το μόνο κέρδος του Αστέρα ήταν η χρησιμοποίηση τριών 15χρονων από την παιδική ομάδα.
Οι φάσεις του αγώνα ήταν λιγοστές, μιας και οι παίκτες των δύο ομάδων συναγωνίζονταν στις λανθασμένες ενέργειες. Ζήτημα είναι αν ολοκληρώθηκαν, και από τις δύο ομάδες, είκοσι συνδυασμοί με περισσότερες από τέσσερες πάσες. Επικράτησε ο ατομισμός και η χαλαρότητα στις αντιδράσεις, μιας και οι δύο ομάδες έδειχναν ότι είχαν το μυαλό τους στις διακοπές που έρχονται, παρά στον αγώνα. Βέβαια η νίκη του ΑΟ Σολομού, έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, ήταν δίκαιη και πρέπει στο μέλλον να αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν, για το πώς μια ομάδα πρέπει να αντιμετωπίζει τους αντιπάλους της, όσο αδύναμοι και αν είναι θεωρητικά. Τον αντίπαλό σου πρέπει να τον κερδίσεις στο γήπεδο και όχι στις συζητήσεις του καφενείου.
Ο Αστέρας ξεκίνησε φουριόζος και στο 6’ ζήτησε πέναλτι, όταν ο Δημόπουλος σούταρε μέσα από την περιοχή και η μπάλα αποκρούστηκε από το χέρι του Φ. Μπέκου. Στο 12’ ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ με κεφαλιά του Βυζά, σε σέντρα του Δημόπουλου. Οι πάγκος του Αστέρα ισχυρίζεται ότι ο Βυζάς ερχόταν από πίσω από τους αμυντικούς, όταν σέντραρε ο Δημόπουλος. Αυτές ήταν οι μόνες φάσεις που δημιούργησε ο Αστέρας στο α’ μέρος, αφού ο ΑΟ Σολομού με δέκα παίκτες πίσω από τη σέντρα, δεν άφηνε κενούς χώρους και διατηρούσε και μάλιστα για αρκετή ώρα την κατοχή της μπάλας. Σε μια από τις σποραδικές του επιθέσεις στο 34’, ο Δ.Σ. Μπέκος πλάσαρε άουτ προ του εξερχόμενου Μπαξεβανάκη. Στο δε 41’ ο ΑΟ Σολομού ζήτησε με τη σειρά του πέναλτι, όταν ο Μερκούρης απομάκρυνε την μπάλα χρησιμοποιώντας το χέρι του.
Στο β’ μέρος ο Αστέρας εμφανίστηκε αλλαγμένος με πολλές εσωτερικές αλλαγές και νωρίς στο 47’ σε κόρνερ του Δημόπουλου ο Δάνης, SOLOMOS ENTOS2βρισκόμενος στο δεύτερο δοκάρι, έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά να κτυπήσει στο κάθετο δοκάρι του Στέφη. (βλέπε φωτο δίπλα) Ο Αστέρας συνέχιζε να έχει μια φλύαρη υπεροχή, καθώς ανέβαζε πολλούς παίκτες στην επίθεση. Ήταν όμως εκτεθειμένος στην άμυνα, γιατί δεν γύριζαν οι παίκτες του και έτσι στο 57' έγινε το  0 – 1 με τον Φαρμάκη, που βρέθηκε ακάλυπτος μετά από συνδυασμό τεσσάρων παικτών του ΑΟ Σολομού και από κοντά πλασάρε στην απέναντι γωνία τον ανήμπορο να αποκρούσει Μπαξεβανάκη. Οι παίκτες του Αστέρα “θύμωσαν” προς στιγμήν και πίεσαν περισσότερο τους αντιπάλους τους. Στο 62’ είχαν και δεύτερο δοκάρι σε σουτ του Δημόπουλου έξω από την περιοχή, με τον τερματοφύλακα Στέφη άγαλμα. Όμως στο 68΄ο Δ.Σ. Μπέκος σούταρε έξω από την περιοχή του Αστέρα, ο Μπαξεβανάκης ξεγελάστηκε με το γκελ της μπάλας, η οποία  του πέρασε μέσα από τα χέρια και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα του για το 0 – 2. Πλέον οι κινήσεις των παικτών του Αστέρα, για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα, ήταν σπασμωδικές και η μόνη αξιόλογη φάση που έκαναν ήταν ένα φάουλ από το ύψος της περιοχής, που ο Στέφης μπλόκαρε στη γωνία του το σουτ του Δημόπουλου. Τα νεύρα των παικτών του Αστέρα από την εξέλιξη του αγώνα και την κακή εμφάνισή τους έφεραν και την κόκκινη κάρτα στον Νιάνγκ που διαπληκτίστηκε με τον προκλητικό  Δ. Μπέκο.
SOLOMOS ENTOS3Συμπερασματικά ο Αστέρας έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του στον πιο εύκολο θεωρητικά αγώνα της χρονιάς και φανέρωσε μια κακή νοοτροπία. Η αδιαφορία των περισσότερων παικτών του άφησε πληγές στην ομάδα. Οι μόνοι που διασώθηκαν ήταν οι Γιαννακόπουλος και Μετεβελής καθώς και οι πιτσιρικάδες Βυζάς, Νικολούλιας, Καλυτέρης που είχαν αρκετές καλές στιγμές.
“Ασορτί” με τον αγώνα ήταν η διαιτησία του κ. Τρίμη και των βοηθών του κ.κ. Πιφέα και Τάγκαλη.
ΑΣΤΕΡΑΣ : Μπαξεβανάκης, Μερκούρης, Μετεβελής, Γιαννακόπουλος, Δάνης, Νιάνγκ, Φωλιάς, Πεθαίνος (65' Καλυτέρης), Κουτρούλης, Δημόπουλος, Βυζάς (46' λ.τρ. Νικολούλιας).

asterasderveniou.gr