Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Οριστική διακοπή και βαριά καμπάνα για τον Αρη!


Την οριστική διακοπή του αγώνα Αρης-Αστέρας Τρίπολης αποφάσισε ο διαιτητής Τριτσώνης, λόγω του ότι η βοηθός του Χρυσούλα Κουρομπίλια δέχθηκε ένα μπουκάλι με νερό στα πλευρά και το στομάχι!
Το ματς διεκόπη στο 43' και ενώ αρχικά φαινόταν ότι η διακοπή θα ήταν προσωρινή, τελικά μετά από 1 και 10 λεπτά περίπου, ο Αθηναίος διαιτητής αποφάσισε να διακόψει οριστικά το παιχνίδι. Πλέον ο Αρης κινδυνεύει με βαριά «καμπάνα», καθώς είναι πιθανό να τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών φέτος, δύο του χρόνου και μεγάλο πρόστιμο.
Αυτό είναι το δεύτερο παιχνίδι που διακόπτεται φέτος, καθώς πριν λίγες αγωνιστικές είχε διακοπεί και το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Μια απόφαση που είναι σωστή και ενδεχομένως να αποτελέσει την αρχή για τέτοιου είδους αποφάσεις από 'δω και πέρα, όταν υπάρχουν τραυματισμοί διαιτητών ή ποδοσφαιριστών... Αλλωστε από φέτος ο κανονισμός είναι σαφώς πιο αυστηρός και θα πρέπει να εφαρμόζεται, όχι μόνος στην περίπτωση του Αρη, αλλά σε όλα τα γήπεδα που υπάρχουν ανάλογα (και πολύ χειρότερα) φαινόμενα. Να σημειωθεί ότι όταν το παιχνίδι διεκόπη, ο Αστέρας Τρίπολης βρισκόταν μπροστά στο σκορ, χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Ράγιος από το 35'.
Το χρονικό της διακοπής
Η ένταση ξεκίνησε στο 34', όταν α Αρης ζήτησε κόρνερ σε μια φάση στο 34' με τον Τριανταφυλλάκο με την βοηθό να υποδεικνύει (σωστά) άουτ. Κάποιοι φίλοι των «κίτρινων» άρχισαν να πετούν αντικείμενα προς το μέρος της βοηθού με αποτέλεσμα να φύγει από τη θέση της και να κατευθυνθεί προς τον διαιτητή του αγώνα τον κ. Τριτσώνη ώστε να τον ενημερώσει για ό,τι συνέβαινε.
Κι ενώ τα πνεύματα έδειχναν να ηρεμούν, κατά την επιστροφή της κ. Κουρομπίλια στη θέσης της (σ.σ. μπροστά από τη θύρα 2) ένας οπαδός των γηπεδούχων της πέταξε ένα μπουκάλι με νερό το οποίο τη χτύπησε στο στομάχι και το δεξί πλευρό. Χτύπημα από το οποίο η κ. Κουρουμπίλια χρειάστηκε να πέσει για λίγο στο έδαφος, ενώ στη συνέχεια όταν σηκώθηκε έδειχνε να πονά έντονα στα πλευρά και κάνοντας έντονους μορφασμούς.

Εν συνέχεία ο διαιτητής Τριτσώνης πήρε την κυρία Κουρομπίλια και τον άλλο βοηθό του, κύριο Αλεξέα (Μεσσηνίας) και κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια.

Εκκένωση μισής θύρας!

Εκεί διαπιστώθηκε ότι η βοηθός δεν έχει υποστεί κάποια σωματική βλάβη, αλλά όπως είπε η ίδια στον Τριτσώνη, είχε υποστεί σοκ. Ετσι, κατόπιν διαβουλεύσεων με τους παράγοντες του Αρη, αποφασίστηκε το ματς να συνεχιστεί, αφού όμως πρώτα εκκενωθεί η μισή θύρα 2, στο κομμάτι προς τη θύρα 1.

Δηλαδή στον χώρο ευθύνης της κυρίας Κουρομπίλια, σε μια κίνηση του Τριτσώνη να προστατεψει τη βοηθό. Από τα μεγάφωνα γίνονταν συνεχείς συστάσεις στον κόσμο, ώστε να βοηθήσει στην εκκένωση του μισής θύρας 2 και να μετακινηθεί από τη μέση και προς τη θύρα 3.

Η διαδικασία αυτή κράτησε αρκετή ώρα και ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα συνεχιστεί, τελικά μετά από μία ώρα και 10 λεπτά περίπου, ο Τριτσώνης αποφάσισε την οριστική διακοπή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προέκυψαν, ο Αθηναίος διαιτητής ισχυρίστηκε ότι ένας από τους λόγους που το διακόπτει είναι ότι η εκκένωση άργησε να γίνει και ότι δεν έγινε μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο. Επίσης λέγεται ότι η βοηθός ενώ αρχικά είχε δηλώσει ότι μπορεί να συνεχίσει, κατόπιν ισχυρίστηκε τελικά ότι δεν μπορεί.

Ετσι το ματς διακόπηκε οριστικά εις βάρος του Αρη, με τον Αστέρα να βγαίνει φυσικά κερδισμένος στην μάχη για την κατάληψη της 6ης θέσης, αλλά το ποδόσφαιρο να βγαίνει χαμένο μετά το συγκεκριμένο συμβάν.

Αυτό το περιστατικό ξυπνά άσχημες μνήμες στους φίλους των γηπεδούχων, καθώς περιν από περίπου 7 χρόνια είχαμε τη διακοπή του αγώνα Αρης-Ηρακλής, ένα αποτέλεσμα που οδήγησε την ομάδα του Θεσσαλονίκης στην δεύτερη κατηγορία...
Υπήρχε και… ματς!
Εκτός από τα παραπάνω, υπήρχε και ένα παιχνίδι που κράτησε για 43 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα Αρης είχε την υπεροχή όμως ήταν ανούσιος και «φλύαρος», καθώς εκτός από μία καλή κεφαλιά του Νέτο στο 30', δεν απείλησε σχεδόν καθόλου την εστία του Μπαντή. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι «κίτρινοι» πλήρωσαν ένα τραγικό λάθος του Σανκαρέ (σ.σ. δεν ήταν το μόνο καθώς στο 29' είχε προηγηθεί ένα ακόμη) μέσα στην περιοχή, το οποίο ο Ράγιος εκμεταλλεύθηκε ανοίγοντας το σκορ με ψύχραιμο πλασέ στο 35'.
Να σημειωθεί ότι ο Σάκης Τσιώλης χειροκροτήθηκε κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο και ανταπέδωσε όπως βλέπετε και στη σχετική φωτογραφία.
ΑΡΗΣ (Μ. Μασάδο): Βελλίδης, Νέτο, Παπαζαχαρίας, Μίσελ, Καστίγιο, Φατί, Καζναφέρης, Σανκαρέ (40΄ Καπετάνος), Λαζαρίδης, Τριανταφυλλάκος, Ουμπίντες.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σ. Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Πιπίνης ΠΟυλίδο, Ουσέρο, Ναβάρο, Ράγιος, Αλβάρεζ, Φορμίκα, Μπρέσκα, Φρανκού.

sentragoal.gr