Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Μηδενική αξία οι δημοσκοπήσεις σήμερα γιά την Ντόρα Μπακογιάννη

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα τις ακόλουθες δηλώσεις:
 Ο αρχηγός της ΝΔ χθες και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σήμερα, θέτουν εκβιαστικά διλήμματα στον ελληνικό λαό με τη λογική όμως του χθες.
Υπάρχει όμως ο τρίτος δρόμος. Ο δρόμος της Ευρώπης τον οποίο επέλεξε η Δημοκρατική Συμμαχία. Εμείς σε συνεργασία με τους ευρωπαίους Φιλελευθέρους καταθέσαμε την ατζέντα Ελλάδα 2020 που δεν είναι σε υφεσιακή λογική, αλλά σε λογική ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
Αυτό το δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε για το αύριο, αυτό το δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε μέσα στην Ευρώπη με άλλη λογική. 
Δημοσιογράφος: Πως σχολιάζεται τις νέες δημοσκοπήσεις που δείχνουν έναν κατακερματισμό των πολιτικών δυνάμεων και ουσιαστικά μη αυτοδυναμία στις εκλογές;
Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει αυτοδυναμία στις εκλογές, νομίζω αυτό δεν χρειάζεται καμία δημοσκόπηση να σας το πει. Το βλέπετε γύρω σας.
Οι δημοσκοπήσεις σήμερα καταγράφουν ένα τελείως θολό τοπίο. Έξι στους δέκα έλληνες δεν απαντούν. Επειδή λοιπόν έχω εμπειρία από τις δημοσκοπήσεις εδώ στην Κρήτη που μας έδιναν 5% και πήραμε τελικά 18%, είμαι απολύτως βεβαία ότι οι δημοσκοπήσεις αυτές έχουν μηδενική αξία σήμερα.   Δημοσιογράφος: Εκτιμάτε ότι είναι εφικτό να γίνουν εκλογές στις 6 ή τις 13 Μαΐου; 
Ντόρα Μπακογιάννη: Εάν οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων εννοούν αυτά που λένε, θα έχουμε εκλογές στις 6 ή τις 13 Μαΐου. Πιστεύω ότι το νερό μπήκε στο αυλάκι και ο ελληνικός λαός πρέπει να πάρει την απόφασή του. Και η απόφαση είναι σημαντική.
Για πρώτη φορά καλείται να επιλέξει εάν θέλει να μείνει μέσα στην Ευρώπη ή αν θέλει να ακολουθήσει το δρόμο της καταστροφής και της δραχμής.
Εφτά κόμματα συναγωνίζονται ποιος θα μας πάει πιο γρήγορα στη δραχμή. Εμείς επιλέξαμε τον ευρωπαϊκό δρόμο της ευθύνης. Τον τρίτο δρόμο για τον οποίο σας μίλησα πριν.

*Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα παραχωρήσει αύριο Δευτέρα 9 Απριλίου στις 12:00 στα γραφεία του κόμματος (Συγγρού 47), συνέντευξη τύπου για τις πολιτικές εξελίξεις.