Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Δικέφαλη... δολοφονία! H ψυχωμένη ΑΕΚ «εκτέλεσε» τον τραγικό Παναθηναϊκό

Μετά τον ΠΑΟΚ και η ψυχωμένη ΑΕΚ «εκτέλεσε» με το ίδιο σκορ (2-0) τον τραγικό Παναθηναϊκό, ο οποίος βρίσκεται πλέον στο -4 και δεν του αρκεί νίκη στο μεγάλο ντέρμπι!
Με περίσσιο πάθος, με τεράστια αποφασιστικότητα η Ενωση  πήρε το ντέρμπι του ΟΑΚΑ
 Νίκησε, διότι ήταν πιο παθιασμένη και αποφασιστική από τον Παναθηναϊκό που για 2ο ματς ήταν κακός με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα και πλέον να βρίσκεται στο -4 από την κορυφή με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό να στέφει πρωταθλητή.
Πολύ πιο δραστήρια ήταν στο πρώτο 45λεπτο η ΑΕΚ, η οποία με το πρέσινγκ των τριών τετάρτων δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να αναπτυχθεί και παράλληλα μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις.
Ετσι πλην του 7', όπου ο Χριστοδουλόπουλος βγήκε στην πλάτη του Κοντοέ, αλλά η τελική του προσπάθεια ήταν απελπιστική, η ΑΕΚ ήταν αυτή που έκανε τις περισσότερες φάσεις στο πρώτο 45λεπτο. Στο 9' ο Λεονάρντο και στο 15' ο Λυμπερόπουλος απείλησαν με την Ενωση να ΄χει την καλύτερη στιγμή της στο 18', όπου ο Καρνέζης επιστράτευσε τα ρεφλέξ του και με τη βοήθεια του δοκαριού έδιωξε σε κόρνερ το εξαιρετικό σουτ του Σιαλμά.
Το 0-0 παρέμενε με την Ενωση να απειλεί εκ νέου στο 40' με διαγώνιο σουτ του «Λύμπε», όμως και πάλι ο πορτιέρο του «τριφυλλιού» ήταν εκεί που έπρεπε για να διατηρήσει το ματς χωρίς σκορ.
Οι «κιτρινόμαυροι» δικαιούνταν το γκολ και το άγγιξαν και στο 45', όμως και πάλι δεν τα κατάφεραν. Ο Γεωργέας σέρβιρε την μπάλα στον Λεονάρντο, ο οποίος σούταρε από πλεονεκτική θέση, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμείνει.
Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός έχασε την πρώτη ευκαιρία με σουτ του Κατσουράνη, αλλά η ΑΕΚ πήρε στο 47' το προβάδισμα στο σκορ. Ο Λεονάρντο με φάουλ από απόσταση σχεδόν 35 μέτρων αιφνιδίασε τον Καρνέζη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκό.
Η ΑΕΚ προηγούταν, πλέον, με 1-0 με τον Παναθηναϊκό να ΄χει δικαιολογημένα παράπονα για τη φάση του γκολ, μιας και ο Καφές ναι μεν δεν ακούμπησε την μπάλα, ωστόσο κινήθηκε από θέση οφσάιντ στην πορεία της.
Το 1-0 παρέμενε με τον Παναθηναϊκό στο 61' να απειλεί με τον Χριστοδουλόπουλο σε μία φάση, όπου υπήρξε τράβηγμα εντός περιοχής από τον Κοντοέ με το γεγονός να μην πίπτει στην αντίληψη του Κουκουλάκη. Ετσι το 1-0 παρέμεινε με την ΑΕΚ να χτυπά στο 71' με τον Κλωναρίδη για 2η φορά και να καθαρίζει το ματς.
Μόλις επτά λεπτά μετά την είσοδο του στο γήπεδο και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Ενωσης με πλασέ έγραψε το 2-0. Το ματς κάπου εδώ είχε τελειώσει για τον Παναθηναϊκό που ναι μεν μπορεί να βρει πολλά λάθη στον Κουκουλάκη, όμως με την εμφάνιση που έκανε στο ΟΑΚΑ, μάλλον, δεν δικαιούταν κάτι παραπάνω απ' αυτό που εν τέλει έπαιρνε από το ματς.
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Καφές (66' Λαγός), Κοντοές, Μανωλάς, Λεονάρντο, Σιαλμάς (64' Κλωναρίδης), Μάκος, Καράμπελας, Γεωργέας, Βάργκας, Λυμπερόπουλος (75' Μπέλεκ).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Καντέ, Μπιάρσμιρ, Μαρίνος (70' Καραγκούνης), Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης (80' Νίνης), Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι (65' Κλέιτον), Τοτσέ.

sentragoal.gr