Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ασταμάτητος! - Το "ερυθρόλευκο" τραίνο... πάτησε και τον Άρη

Παίζοντας για μεγάλο διάστημα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 του Άρη, έφτασε τις 10 συνεχόμενες νίκες χωρίς να δεχθεί γκολ και πάει με την ψυχολογία στα ύψη στην ρεβάνς με την Μέταλιστ. Επέστρεψε μετά από 6 μήνες και αποβλήθηκε ο Σηφάκης. Πρώτη ήττα για τον Μασάδο στον πάγκο των "κιτρινόμαυρων".

Λίγες μέρες μετά τη νίκη στο Χάρκοβο, ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε την ομάδα του αλλαγμένη κατά τα 5/11 ωστόσο αυτό όχι μόνο δεν επηρέασε τον Ολυμπιακό αλλά οι "ερυθρόλευκοι" πραγματοποίησαν μάλλον το καλύτερο τους πρώτο ημίχρονο την φετινή σεζόν.
Με τον Ντιόγκο κορυφαίο σε απόδοση και τους Ιμπαγάσα, Μακούν, Αμπντούν ιδιαίτερα ορεξάτους στο 30΄οι τελικές προσπάθειες ήταν 12-0, το σκορ 1-0 και ο Σηφάκης είχε πραγματοποιήσει 8 επεμβάσεις, ενώ σε μία περίπτωση είδε το σουτ του Μιραλάς να σταματάει στο δοκάρι (23΄).
Το σκορ άνοιξε στο 18΄όταν μετά την σέντρα του ασίστ, ο Μαρκάνο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Τέσσερα χαμένα τετ α τετ μετά και αφού ο Σηφάκης είχε πει "όχι" στο ψαλιδάκι του Μοντέστο, έγινε η φάση που έκρινε σε μεγάλο βαθμό το ματς. Ο Αμπντούν έκλεψε από τον Λαζαρίδη και πέρασε τον Σηφάκη ο οποίος τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή. Πέναλτι και αποβολή για τον διεθνή τερματοφύλακα που αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Ο Χολέμπας ευστόχησε από την άσπρη βούλα σκοράροντας για δεύτερη σερί αγωνιστική.
Στατιστικά πρώτου ημιχρόνου: Τελικές 18-1, αποκρούσεις 0-10, κόρνερ 7-0. Από τις φορές που οι αριθμοί λένε την αλήθεια.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι "ερυθρόλευκοι" κατέβασαν ρυθμούς και οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν την εικόνα τους, ωστόσο ο Μιραλάς στο 69΄πρόλαβε τον Βελλίδη και με το 14ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα έγραψε το τελικό 3-0.
Ήταν η 10η συνεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις, την ώρα που οι Πειραιώτες δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει των κρίσιμων αγώνων με Μέταλιστ και Παναθηναϊκό.
Στην αντίπερα όχθη ο Άρης ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από 9 παιχνίδια, ενώ ο Μασάδο έφυγε για πρώτη φορά με σκυμμένο κεφάλι από τότε που ανέλαβε τον Άρη.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης (80’ Φετφατζίδης), Μοδέστο, Μακούν, Ιμπαγάσα (62’ Μανιάτης), Αμπντούν, Μιραλάς (72’ Καζίμ-Ρίτσαρντς), Ντιόγκο.
Άρης (Μανουέλ Μασάδο): Σηφάκης, Τσουκάνης, Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Νέτο, Πρίττας (73’ Κατίδης), Παπαζαχαρίας, Ακόστα (46’ Γιαννιώτας), Σολτάνι, Καπετάνος, Καστίγιο (45+2’ Βελλίδης).
newsit.gr