Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Στο Εθνικό Συμβούλιο τώρα η αποφάση των υποψηφιοτήτων -

Σε θρίλερ εξελίσσεται το θέμα των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, καθώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τον τρόπο με το οποίο θα αναδειχθούν.
Δηλαδή με υπογραφές, δια ανατάσεως των χειρών ή με πολιτική απόφαση της Επιτροπής Καταστατικού υπό τον Γιώργο Ανωμερίτη που βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση.
Γύρω στις 13:40 ολοκληρώθηκε η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ και η αίθουσα άδειασε για να μπουν τα 377 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου όπου θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις.  Μέσα στο Εθνικό Συμβούλιο δεν είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος που επέλεξαν μάλλον να το παρακολουθήσουν από το γραφείο τους!
Όπως λένε χαρακτηριστικα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μέσα στο Εθνικό Συμβούλιο θα γίνει ο μεγάλος "τζόγος" για το ποιες θα είναι τελικά οι υποψηφιότητες.
Η πλευρά Βενιζέλου σύμφωνα με πληροφορίες είναι ανένδοτη στο θέμα των 94 υπογραφών που απαιτούνται για την κατάθεση της υποψηφιότητας. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε την υποψηφιότητα του έχοντας συγκεντρώσει 190 υπογραφές.
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα φαίνεται πως ο κ.Βενιζέλος επιθυμεί να υπάρξει και άλλος υποψήφιος και ειδικά αυτός να είναι ο Χρήστος Παπουτσής. Όμως η πλευρά Βενιζέλους δεν δέχεται σε καμία περίπτωση να υπάρξει τρίτη υποψηφιότητα, όπως αυτή του Στέφανου Τζούμακα, όταν μάλιστα δεν έχει συγκεντρώσει τις υπογραφές.
Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι ο Χρήστος Παπουτσής κατέθεσε την υποψηφιότητα του με μια μόνο υπογραφη! Την δικιά του. Μάλιστα ο ίδιος φαίνεται να τονίζει πως θα ζητήσει την στήριξη του μέσα στο Εθνικό Συμβούλιο λέγοντας πως όσοι με υποστηρίζουν ας σηκώσουν το χέρι.
Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συνάντηση Παπανδρέου, Βενιζέλου, Παπουτσή για να δουν τελικά τι θα γίνει μετά την εξέλιξη αυτή.
Ο Χρήστος Παπουτσής από χθες εμφανιζόταν πιο «χαλαρός» καθώς υποστηρίζει ότι το ζήτημα των υποψηφιοτήτων είναι πολιτικό και τη σχετική απόφαση θα πάρει η Επιτροπή Ανωμερίτη. Κάτι που τελικά έπραξε ο κ.Παπουτσής αφού περιμένει την στήριξη μέσα στο Εθνικό Συμβούλιο δια ανάτασεως χειρός και όχι με υπογραφές!
Ο Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος έχει δηλώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος, θα μιλήσει σήμερα, ενώ χθες συναντήθηκε με τον Γ. Παπανδρέου και τον γραμματέα Μ. Καρχιμάκη στους οποίους ανέπτυξε το σκεπτικό του λέγοντας ότι οι υποψηφιότητες είναι πολιτικές και ότι «υπογραφές βάζαμε στη Χούντα».
Να σημειωθεί ότι τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου είναι 377.

newsit.gr