Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Χιόνια στα ορεινά Κορινθίας και Αχαΐας - Πού χρειάζονται αλυσίδες- Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες

O χιονιάς έκανε και πάλι την εμφανισή του από το πρωί στην Πελοπόννησο.
Στην ορεινή Κορινθία και ειδικότερα, από Γκούρα προς Κιάτο, Δερβένι και Λυκούρια, τα οχήματα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.
Επίσης  λόγω της έντονης χιονόπτωσης – στην περιοχή των Καλαβρύτων χιονίζει από τις 8.30 το πρωί- χρειάζονται αλυσίδες από Αίγιο προς Διακοπτό και Πούντα, Φτέρη- Πούντα και Φτέρη προς Καλάβρυτα.
Η  έντονη χιονόπτωση στην ίδια περιοχή , έγινε αιτία για τον εγκλωβισμό λεωφορείων και Ι.Χ. στην επαρχιακή οδό Ζαχλωρούς – Κερινίτσας, καθώς δεν είχαν αλυσίδες. Πριν από λίγο τα αυτοκίνητα απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική  σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και την ΕΜΑΚ.
Ωστόσο προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν, καθώς ορισμένα απο τα οχήματα δεν έχουν αλυσίδες με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους.
Λόγω των ανέμων κλειστό είναι το προθμείο Ρίου - Αντιρρίου ενώ κανονικά γίνεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων  στη Γέφυρα. Επίσης το πρωί δεν έφυγε δελφίνι για Πόρο -Υδρα -Ερμιονη- Πόρτο Χέλι - Σπέτσες.
Κλειστή παραμένει από χθες το βράδυ και η πορθμειακή γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης και Κυλλήνης – Κεφαλονιάς. Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων δεν πραγματοποιήθηκαν το δρομολόγια στις 10.00 του πλοίου «Ιονίς» για Ζάκυνθο και στις 10.46’ του πλοίου «Α. Κάλβος» για Πόρο Κεφαλονιάς.