Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Σταθερά Μπροστά η ΝΔ σε Συνθήκες Διαμαρτυρίας και Πολιτικής Ρευστότητας

Σε κλίμα δηλούμενης διάθεσης των πολιτών για ψήφο «τιμωρίας» λόγω της πρωτοφανούς κρίσης που γνωρίζει η χώρα, η ΝΔ εξακολουθεί να προηγείται με μεγάλη διαφορά έναντι όλων των άλλων κομμάτων και σε μεγάλη απόσταση 14 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν κατορθώνει να ανακάμψει ούτε με την αλλαγή του αρχηγού του.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκτίμηση εκλογικής επιρροής της εταιρείας Public Issue (Καθημερινή 16/3) η ΝΔ συγκεντρώνει 25% έναντι 11% που αναλογεί στο ΠΑΣΟΚ. Μεσολαβούν, η Δημοκρατική Αριστερά με 15,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12% και το ΚΚΕ με 11,5%, και ακολουθούν, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,5%, ο ΛΑΟΣ με 4%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 3,5% και η Χρυσή Αυγή με 3%. Τα υπόλοιπα κόμματα, που δεν υπερβαίνουν το όριο του 3%, συγκεντρώνουν συνολικά 8%.
Η καταγραφή αυτή γίνεται σε ένα περιβάλλον οργής του κόσμου όπου επικρατεί η διάθεση «τιμωρίας» όσων μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση με 47% έναντι του 38% που απάντησε ότι στις επικείμενες εκλογές θα ψηφίσουν με κριτήριο την επιλογή που είναι καλύτερη για τη διακυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με την νέα έρευνα επίσης της εταιρείας Pulse (Το Ποντίκι, 15/3). Ομολογουμένως, πρόκειται για μία πρωτοφανή κρίση εμπιστοσύνης που σχηματίζεται και προέρχεται από τα 2,5 τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Είναι χαρακτηριστικό, το μόλις 18% που απαντά στην ίδια έρευνα ότι η εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου μπορεί να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ προς το καλύτερο, έναντι του 20% που απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει προς το χειρότερο και του 48% που θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα αλλάξει.
Η αναγνώριση της καίριας παρέμβασης της ΝΔ στη δρομολόγηση των εξελίξεων με τον σχηματισμό της μεταβατικής κυβέρνησης και τη στήριξη της χώρας μπροστά στο χείλος της χρεοκοπίας, θα φανεί στις επικείμενες εκλογές, όπου η ανάδειξη μίας ισχυρής νέας κυβέρνησης είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να αναγεννήσει τη χαμένη ελπίδα των ελλήνων πολιτών.

Πολιτικό Παρατηρητήριο ΤΗΣ ΓΡΑΜ. ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ