Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Υπογραφή το πρωτόκολλου Συνεργασίας μεταξύ ΕΥΔΑΠ - Περιφέρειας Πελοποννήσου στις 19/3/2012


Τη Δευτέρα 19/3/2012 και ώρα 13:00μμ στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα υπογραφεί το πρωτόκολλο Συνεργασίας με θέμα «Την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από την «Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.» προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με εξειδίκευση στην τεχνική υποστήριξη και στο σχεδιασμό έργων και συστημάτων Ύδρευσης- Αποχέτευσης – Όμβριων, καθώς και τη διαχείριση του Υδάτινου Δυναμικού της Περιφέρειας» μεταξύ της Περιφέρειας και της ΕΥΔΑΠ, από τον   Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη και  από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ  κ. Νικόλαο Μπάρδη

Εγκρίθηκε το έργο "Ανακατασκευή κτιρίου (πρώην καρδιολογικής) του παλαιού Νοσοκομείου Καλαμάτας ως Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας"

Μετά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη δημιουργία δομών κοινωνικού χαρακτήρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο  Υφυπουργός Υγείας και  Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης ικανοποίησε το αίτημα του Περιφερειάρχη και εξέδωσε την απόφαση της έγκρισης της σκοπιμότητας  για το έργο «Ανακατασκευή  κτιρίου (πρώην καρδιολογικής)   του παλαιού Νοσοκομείου Καλαμάτας ως Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας».
Για το μεγάλο στόχο  της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που είναι η δημιουργία νέων δομών κοινωνικού χαρακτήρα, έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα αρχίζοντας από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου και αναμένουμε το συντομότερο δυνατόν από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας την προγραμματική σύμβαση ώστε να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ.
Μέσα λοιπόν από την ανακατασκευή του κτιρίου της παλιάς καρδιολογικής προβλέπεται να λειτουργήσουν σε  αυτό συλλογικά, συνεργατικά και συμπληρωματικά μια  σειρά προνοιακών δομών, λαμβάνοντας υπόψιν την αναγκαιότητα  ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και την ανάγκη  ανάπτυξης κοινωνικών δράσεων που θα απευθύνονται σε  ομάδες του τοπικού πληθυσμού που λόγω της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης και των συνθηκών που επικρατούν δυσκολεύονται να ανταποκριθούν.
Συγκεκριμένα στο κτίριο θα λειτουργήσουν οι κάτωθι δομές:

  • Κοινωνικός Ξενώνας Κρίσης
  • Χώρος σίτισης – στέγασης αστέγων και μοναχικών ατόμων
  • Κοινωνικό παντοπωλείο – φαρμακείο και ιατρείο
  • Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας
  • Γραφεία που θα καλύψουν ανάγκες στέγασης εθελοντικών οργανώσεων με κοινωνική ανθρωπιστική δράση
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει όλες εκείνες τις προσπάθειες που είναι απαραίτητες για την δημιουργία κοινωνικών δομών σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η βαθιά κρίση την οποία διέρχεται η Ελληνική Κοινωνία.