Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ποιοι κατέθεσαν αίτηση για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Κορινθία

Εν όψει των βουλευτικών εκλογών που σε λίγες εβδομάδες έρχονται «ολοταχώς», τα επιτελεία όλων των κομμάτων βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση, ειδικά για την όσο το δυνατόν συντομότερη κατάρτιση των ψηφοδελτίων, ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για τις συζητήσεις, συγκεντρώσεις, προεκλογικά προγράμματα και όλα όσα σχετίζονται με την προεκλογική περίοδο, μακριά από το «άγχος» των υποψηφιοτήτων. Έτσι και στη Ν.Δ. –που πρώτη ξεκίνησε το θέμα- άρχισε η διαδικασία των αιτήσεων για όσους θέλουν να μπουν στο ψηφοδέλτιο της Κορινθίας, μια διαδικασία που έληξε στις 6:00 χθες το απόγευμα και αυτομάτως τα ονόματα έφτασαν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Λ. Συγγρού για την οριστική κατάταξη.

Ποιοι κατέθεσαν αίτηση…
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ και σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του χθες το απόγευμα μετά τη λήξη της προθεσμίας, αίτηση υποψηφιότητας κατέθεσαν οι εξής:
Η πρ. βουλευτής Αθηνά Κόρκα- Κώνστα, ο πρ. Νομάρχης Νίκος Ταγαράς, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Πελοπίδας Καλλίρης, ο γιατρός Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος, ο κ. Χρίστος Δήμας, η περιφερειακή σύμβουλος Μαριλένα Σούκουλη, ο δικηγόρος Π. Ανδρικόπουλος, ο δικηγόρος Δ. Παπαγεωργίου, ο πολιτευτής Στέλιος Μάρκελλος και ο οικονομολόγος Χ. Οικονομόπουλος. Να σημειωθεί ότι ο νυν βουλευτής Κώστας Κόλλιας δεν χρειαζόταν να καταθέσει αίτηση, αφού εξ΄ οφίτσιου θα είναι σίγουρα υποψήφιος….

Ποιοι θεωρούνται (σχεδόν) σίγουροι…

Σύμφωνα με πληροφορίες και όσα έχουν διαρρεύσει τις τελευταίες ώρες, σίγουροι, εκτός του Κώστα Κόλλια, θεωρούνται οι, Αθηνά Κόρκα, Νίκος Ταγαράς, Πελοπίδας Καλλίρης, Χρήστος Δήμας και ο κ. Παπαγεωργίου. Βάσει αυτών των πληροφοριών που δημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη αφού μπορεί να υπάρξουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής, το ψηφοδέλτιο ουσιαστικά έχει κλείσει για την Κορινθία. Αναμένεται όμως η οριστικοποίηση των ονομάτων από τα κεντρικά της Ν.Δ. τις επόμενες μέρες…
Τα βασικά χαρακτηριστικά τω υποψηφιοτήτων ήταν, το ποινικό μητρώο και όσοι πρώην βουλευτές ήθελαν να συμμετέχουν στη διαδικασία, θα έπρεπε να κάνουν δήλωση ότι παραιτούνται από οποιαδήποτε παλαιότερη οικονομική αξίωση που έχει σχέση με τη θητεία τους ως βουλευτή. Το ποσό της αίτησης ανερχόταν στα 300 ευρώ και ήταν ένας λόγος για την ενίσχυση στα πάγια έξοδα των γραφείων συντήρησης της ΝΟΔΕ, αφού οι εποχές είναι δύσκολες και οικονομικά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, όπως τόνισε ο πρόεδρός της Αντώνης Σπηλιώτης.
korinthianews.blogspot.com