Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝ​ΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αδυνατεί να κατανοήσει ότι για να μπει επιτέλους φρένο στην  ανεργία, πρέπει σταδιακά να αρθούν τα αντικίνητρα που αφορούν σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας, όπως είναι ο τουρισμός και ειδικά ο χώρος της εστίασης.
Σε μια περίοδο που το αυξημένο κόστος διατροφής αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την προσέλκυση τουριστών και η αγορά αναμένει την απώλεια επί πλέον 50.000 θέσεων εργασίας μέχρι το φθινόπωρο και 150.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2013, η κυβέρνηση επιμένει στην εφαρμογή του αυξημένου ΦΠΑ.
Και αυτό όταν ανταγωνιστικές χώρες όπως η Τουρκία, η Ισπανία και η Ιταλία έχουν ΦΠΑ μόλις 8%, 7% και 10% αντίστοιχα.
Η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών πρέπει άμεσα να μειώσουν το ΦΠΑ στο χώρο της εστίασης.
Η απόφαση πρέπει να ληφθεί τώρα, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, πολύ περισσότερο όταν τα έσοδα, λόγω του αυξημένου ΦΠΑ, αναμένεται να έχουν κάμψη μέχρι και 40%, ενώ το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα του χώρου βάζουν λουκέτο, προσθέτοντας κι άλλους Έλληνες πολίτες στο μακρύ κατάλογο των ανέργων».

Επίσης ο Γιώργος Κοντογιάννης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

          «Όσα συμβαίνουν στον Οίκο Ναύτου προσβάλουν την αξιοπρέπεια πολιτών που έχουν με συνέπεια ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους, καθ’ όλη την πορεία του εργασιακού τους βίου.
Ο αρμόδιος υπουργός οφείλει να παρέμβει άμεσα, να βάλει τέλος στις εικόνες ντροπής που εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς και να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που προκαλεί αφάνταστη ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους».