Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Αλλάζουμε τη Γειτονιά μας

Καμπάνια εθελοντικής δράσης για ένα καλύτερο αστικό περιβάλλον

Αθήνα, 17 Μαρτίου 2012

Σε μια εποχή που η Ελλάδα βιώνει δύσκολες καταστάσεις και η Πολιτεία αδυνατεί να παρέχει στην κοινωνία ένα αξιοπρεπές και βιώσιμο περιβάλλον, αποφασίσαμε ως νέοι άνθρωποι να κινητοποιηθούμε και να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις, παίρνοντας δραστικές πρωτοβουλίες.

Ο σκοπός μας είναι απλός. Μακριά από πολιτικές και ιδεολογικές τοποθετήσεις, προσπαθούμε να ενώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους ενάντια στην απαξίωση, την αδιαφορία και την αδυναμία του κράτους να μας παρέχει ένα αξιοπρεπές αστικό περιβάλλον. Για αυτόν το λόγο έχουμε δημιουργήσει τη δράσηΑλλάζουμε τη Γειτονιά μας, στην οποία εθελοντικές ομάδες από όλη την Ελλάδα αναδιαμορφώνουμε κεντρικά σημεία των πόλεών μας, τα οποία χρειάζονται βελτιώσεις σε συνεργασία με τοπικούς φορείς αλλά και ιδιώτες που θέλουν να προσφέρουν στην προσπάθειά μας.

Επιθυμία μας είναι μέσα από την εθελοντική δράση, να αναδείξουμε την αναγκαιότητα ενεργοποίησης και συντονισμού όλων των υγειών μονάδων της κοινωνίας, ώστε να πάρουμε στα χέρια μας καταστάσεις, τις οποίες αδυνατεί πλέον να καλύψει η Πολιτεία.

Ύστερα από τις δύο πλήρως επιτυχημένες στάσεις της δράσης στην πλατεία Μαρτάκη (Δεληολάνη) στο Βύρωνα Αττικής και στην πλατεία τουΔέλταστην περιοχή της Νεάπολης Χαλκίδας στην Εύβοια ήρθε η ώρα για τον τρίτο σταθμό της δράσης. Η ανταπόκριση του κόσμου και των κατοίκων της κάθε περιοχής αλλά και η αξιοσημείωτη συμβολή τους στο έργο της ανάπλασης,έδειξε την ανάγκη και τη θέληση όλων μας για αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής.

Επόμενος σταθμός της δράσηςΑλλάζουμε τη Γειτονιά μας, η Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής, την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 10 π.μ. όπου με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών αλλάζουμε την πλατεία Μουστακλή.

Στόχος της δράσης είναι:

ñ  Καθαρίζουμε τους χώρους και τα παρτέρια της πλατείας από απορρίμματα.

ñ  Βάφουμε τα παγκάκια και τον υπόλοιπο εξοπλισμό της πλατείας.

ñ  Συντηρούμε τα υπάρχοντα φυτά και φυτεύουμε νέα, ώστε να εμπλουτίσουμε το πράσινο της περιοχής.

ñ  Επιδιορθώνουμε τα τοπικά γήπεδα 5x5 ποδοσφαίρου και μπάσκετ.
Από το Γραφείο Τύπου