Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Η Όλγα “στρίμωξε” τον Χρυσοχοϊδη

Την προσπάθεια δημιουργίας εικόνας … επιστροφής στον νόμο και την τάξη, την οποία υποσχέθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μετά τη δική του επιστροφή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ήρθε να αμφισβητήσει η Όλγα Κεφαλογιάννη, με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, μερικές μόλις μέρες μετά τη συνάντηση Χρυσοχοϊδη-Καμίνη για τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας.
Η Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα είναι υποψήφια στην Α’ Αθηνών στις επερχόμενες πρόωρες εκλογές, και έχει ήδη καταγράψει σημαντικό αριθμό πρωτοβουλιών και δημόσιων παρεμβάσεων για την πρωτεύουσα, σε μια εποχή κατά την οποία η Αθήνα πληρώνει βαρύ τίμημα από την εγκατάλειψη στην οποία την καταδίκασαν οι πολιτικές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει το… αυτονόητο. Το οποίο «ξέχασε» ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στις πρόσφατες εξαγγελίες του για τα μέτρα αποκατάστασης της ηρεμίας στην Αθήνα.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη τονίζει με την ερώτησή της ότι, εκτός από το κέντρο της Αθήνας, το οποίο πλήττεται βάναυσα από την εγκληματικότητα, υπάρχουν και οι… γειτονιές της ιστορικής πρωτεύουσας του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Για τις οποίες, ο σχεδιασμός του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη προβάλλει ως εξαιρετικά ελλειμματικός, επιβεβαιώνοντας ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν έχει πλήρη εικόνα της πραγματικότητας την οποία καλούνται να διαχειριστούν καθημερινά οι Αθηναίοι πολίτες.
«Η κατάσταση με την εγκληματικότητα στην Αθήνα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Και η κατάσταση αυτή, αφορά πρωτίστως τους κατοίκους της. Αφορά όμως και τη δυνατότητά της να ελκύει επισκέπτες. Η παρακμή που βιώνει η πόλη είναι πρωτοφανής. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως μιλάμε για μια παρακμή καθολική, για προβλήματα που υπάρχουν στις περισσότερες γειτονιές και κορυφώνονται στο κέντρο. Δεν υπάρχουν μόνο στο κέντρο. Είναι ήδη εκδηλωμένα, ή υποβόσκουν σε πολλές περιοχές», σχολιάζει με νόημα η Όλγα Κεφαλογιάννη.
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφια στην Α’ Αθηνών, τονίζει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για την ανακούφιση του κέντρου της Αθήνας είναι αποσπασματικά, δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά ουσιαστικά ωθούν την εγκληματικότητα προς τις γειτονιές της Αθήνας.
Καλεί λοιπόν σε εγρήγορση, προκειμένου να μπει τέλος στη συνεχιζόμενη απαξίωση και υπονόμευση του brand name της Αθήνας. Από μια πρωτεύουσα που θα ξαναέβρισκε τη φρεσκάδα και την αυτοπεποίθησή της άλλωστε, θα μπορούσε να ξεκινήσει η επανεκκίνηση της χώρας. Με όραμα το μέλλον.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr