Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Ο Ανδρουλάκης… δίνει ψήφους στην Κατσέλη

Ο Μίμης Ανδρουλάκης είναι αρκετά ευφυής για να υποπίπτει σε πολιτικά αυτογκόλ σαν και αυτό με το μέτωπο αντιπαράθεσης το οποίο άνοιξε με τη Λούκα Κατσέλη. Φέρνοντας, εξ αντικειμένου, την Κοινωνική Συμφωνία σε πρώτο πλάνο της πολιτικής αντιπαράθεσης, και οπλίζοντας το κόμμα των Κατσέλη-Καστανίδη, που αποσχίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, με επιχειρήματα σε βάρος του Μνημονίου. Το οποίο υπερασπίζεται το «νέο ΠΑΣΟΚ» του Ευάγγελου Βενιζέλου. Και φυσικά, του Μίμη Ανδρουλάκη.
Ο άλλοτε θεωρητικός της εκσυγχρονιστικής Αριστεράς, προέβλεψε ότι το κόμμα της Λούκας Κατσέλη θα έχει χειρότερη τύχη από εκείνο το οποίο είχε ιδρύσει ο σύζυγός της, και άλλοτε δελφίνος του Ανδρέα Παπανδρέου, Γεράσιμος Αρσένης, και την κατηγόρησε ότι έπαιξε μοιραίο ρόλο, καθώς άφησε το ΠΑΣΟΚ απροετοίμαστο απέναντι στο Μνημόνιο.
Η απάντηση της Λούκας Κατσέλη θύμιζε… Μίμη Ανδρουλάκη. «Οι άνανδρες επιθέσεις προδίδουν μόνο πανικό και αδυναμία. Θα απαντούσα στον φίλο Μίμη, με τη φράση του Μαχάτμα Γκάντι: Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν και μετά νικάς», σχολίασε.
Το βέβαιο είναι ότι, όσο το «νέο ΠΑΣΟΚ» επιχειρεί μετωπική σύγκρουση με την Κοινωνική Συμφωνία, δεν θα χάνει το κόμμα των Κατσέλη-Καστανίδη, αλλά ο επί σειρά ετών κυρίαρχος φορέας του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς.

NIKOΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ / statesmen.gr