Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ο Μπεγλίτης, ο Όθωνας, ο Παναγιωτακόπουλος και άλλες ενδιαφέρουσες… ακροβασίες

Ο Μπεγλίτης, ο Όθωνας, ο Παναγιωτακόπουλος και άλλες ενδιαφέρουσες…  ακροβασίες
Οι εκλογικές μάχες - λογικό είναι, αφήνουν πίσω τους πίκρες. Ιδιαιτέρως όταν είναι εσωκομματικές και βρίσκεσαι απέναντι με ανθρώπους με τους οποίους έχεις αγωνιστεί κατά το παρελθόν για κοινούς στόχους και σκοπούς. Οι συνεργάτες του Χρήστου Παπουτσή, οι οποίοι αισθάνονται ότι αποκλείστηκαν από τη δυνατότητα να κριθούν από τη βάση, έχουν και αυτοί τις πικρίες τους.

Όχι τόσο από τους υποστηρικτές του Ευ. Βενιζέλου - αυτούς γνώριζαν ότι θα τους έχουν απέναντι. Κυρίως είναι πικραμένοι από όσους περίμεναν ότι θα βρεθούν από την ίδια πλευρά του ποταμού και όσους υποσχέθηκαν και δεν τήρησαν το λόγο τους. Δεν έχει νόημα να παραθέσουμε όλες τις ιστορίες που μάθαμε. Οι χαρακτηριστικότερες όμως από αυτές, έχουν την αξία τους να αναφερθούν. Και για πολιτικούς λόγους.

Οι συνεργάτες του Χρ. Παπουτσή θεωρούν ότι προδόθηκαν από την Αριστερή Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, θυμίζοντας ότι επί μακρόν κάποιοι διακινούσαν την «πληροφορία» ότι πίσω από την συγκεκριμένη πάση βρισκόταν ο Χρ. Παπουτσής.

Από τα μέλη της Πρωτοβουλίας, μόνον δύο δήλωσαν ότι τα στηρίξουν τον Παπουτσή με τις υπογραφές τους. Όλοι οι άλλοι, παρέμειναν πιστοί στην γραμμή της «ουδετερότητας» που λειτούργησε υπέρ του Βενιζέλου. Ακόμη και κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας της Κυριακής, περίμεναν εναγωνίως ένα νεύμα και όταν έγινε, καταψήφισαν. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια αυτής της ψηφοφορίας ένα μεγάλο κομμάτι της Αριστερής Πρωτοβουλίας καθόταν μαζί με τον Στέλιο Σπαθή, εκ των οργανωτικών επιτελών του Βενιζέλου.

Σε κάποιους δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι τους… επόπτευε. Μπορεί να είναι και λάθος που οφείλεται στην ένταση της στιγμής. Ο Παναγιωτακόπουλος συναντήθηκε, με δική του πρωτοβουλία, με τον Παπουτσή επί 45 λεπτά. Δεν άλλαξε ωστόσο τη στάση του. Οι συνεργάτες του Παπουτσή είναι βέβαιοι ότι οι Βενιζελικοί επιχείρησαν τον «αποκλεισμό» έχοντας δεδομένη- με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, τη στάση της Αριστερής Πρωτοβουλίας, την οποία θεωρούν αποφασιστικής σημασίας.

Τη στάση τους, άλλαξαν όμως αρκετοί βουλευτές που είχαν δώσει… όρκους στήριξης.
Οι συνεργάτες του Χρ. Παπουτσή, ξεχωρίζουν δύο περιπτώσεις πολιτικής «κυβίστησης».
Του Πάνου Μπεγλίτη και του Μανώλη Όθωνα.
Ο πρώτος, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε συνάντηση και όντως υπήρξε δείπνος στο σπίτι του Χρ. Παπουτσή στον Χολαργό. Λέγεται ότι ο κ. Μπεγλίτης πίεσε τον κ. Παπουτσή να είναι υποψήφιος, υποσχόμενος ότι θα τον στηρίξει. Τελικά, όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι του Γ. Παπανδρέου, στήριξε Βενιζέλο με δημόσια δήλωση.

Ο Μαν. Όθωνας, λέγεται ότι «έπινε νερό» στο όνομα του Παπουτσή για τη στήριξη που είχε το χρονικό διάστημα που ήταν υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. Τελικά, βρέθηκε στην ομάδα των «7 υφυπουργών» οι οποίοι στήριξαν πολιτικά τον Βενιζέλο δια… διαρροών. Δεν έκαναν δημόσια δήλωση και δεν υπέγραψαν την υποψηφιότητά του.

Υπάρχουν πολλές τέτοιες ιστορίες που αφηγούνται στη Λυκαβηττού, στο γραφείο του Παπουτσή. Προσώρας όμως, δεν έχει νόημα να αναφερθούν, αν και αποτελούν περασμένα αλλά όχι ξεχασμένα…

newpost.gr