Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Απο ήττα σε ήττα ο Αστέρας , έχασε 1 - 3 και από τον Πέλοπα στο Δερβένι

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα με το ίδιο σκορ (3 – 1) υπέστη ο Αστέρας, αυτή τη φορά στο Δερβένι, από τον Πέλοπα Κιάτου. Δύο άτυχες στιγμές της άμυνας του Αστέρα, γύρω στο 60’ του αγώνα, καθόρισαν το αποτέλεσμα, αφού μετά το 1 – 3 ο Αστέρας δεν έδειξε φόντα ομάδας που θα διεκδικούσε κάτι καλύτερο.
Ο Πέλοπας, που διεκδικεί το πρωτάθλημα, ήταν καλύτερος σαν ομάδα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και δίκαια έφυγε από το Δερβένι με τους βαθμούς της νίκης. Οι χτυπητές αδυναμίες του Αστέρα, λόγω των απουσιών παικτών που έπαιζαν σε καίριες θέσεις της ενδεκάδας, έχουν δημιουργήσει κλίμα προβληματισμού σε όλους που αναπολούν την εικόνα της ομάδας του α’ γύρου.
Ο Αστέρας ξεκίνησε τον αγώνα με πολλούς αμυντικούς παίκτες και προσπάθησε να κρατήσει μακριά από την εστία του τους παίκτες του Πέλοπα. Και τα κατάφερνε γενικά εύκολα, παρά την υπεροχή του Πέλοπα που ξεκίνησε φουριόζος. Μέχρι το πρώτο τέρμα του Πέλοπα, που πέτυχε ο Συρίγος στο 14΄με υπέροχο μακρινό σουτ στο Γ του Κολιμάδη, δεν υπήρξαν φάσεις που να ανησύχησαν τον τερματοφύλακα του Αστέρα. Ο αγώνας κυλούσε στο ίδιο μοτίβο με τον Πέλοπα να κρατά την κατοχή της μπάλας και τον Αστέρα, με σφιχτή άμυνα, να προσπαθεί να βρει ευκαιρίες στην κόντρα κυρίως με τον Δημόπουλο που έπαιζε προωθημένος και τον Κουτρούλη. Σε μια ωραία ανάπτυξη του Αστέρα στο 29’, ο Μερκούρης βρέθηκε ελεύθερος από δεξιά και σέντραρε χαμηλά στο ύψος της περιοχής του Πέλοπα, όπου ο ερχόμενος Δημόπουλος με απευθείας σουτ βολέ πέτυχε το 1 – 1. Ήταν ένα από τα ωραιότερα τέρματα του Αστέρα στη φετινή περίοδο. Ο Πέλοπας προσπάθησε να επανακτήσει το προβάδισμα στο σκορ και είχε ένα καλό φάουλ του Βράκα που έφυγε ελάχιστα άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κολιμάδη και δυό τρεις φάσεις που τα σουτ των Πράττου, Πετρόπουλου και Μπούκη δεν βρήκαν τέρμα, καθώς οι κεντρικοί αμυντικοί του Αστέρα αδυνατούσαν να απομακρύνουν τις μπάλες από την περιοχή τους. Στο 42’ ο Κολιμάδης απέκρουσε σε κόρνερ ένα επίσης μακρινό σουτ του Μπούκη (βλέπε φωτο δίπλα) και το ημίχρονο έληξε με σκορ 1 – 1.
Στο β’ μέρος ο Αστέρας συνέχισε να αγωνίζεται με το ίδιο στυλ παιχνιδιού αφήνοντας στον Πέλοπα την πρωτοβουλία των κινήσεων. Όμως φαινόταν ότι η κούραση των Φωλιά και Νιάνγκ, που έπαιζαν σχεδόν μόνοι τους στο χώρο του κέντρου, θα “έγερνε την πλάστιγγα”. Έτσι στο 60’ ο Νιάνγκ έκανε ένα αχρείαστο φάουλ έξω από την περιοχή του Αστέρα στα αριστερά και ο Μπούκης που το κτύπησε, πέρασε την μπάλα δίπλα από το τείχος των παικτών του Αστέρα, η οποία κτυπώντας στον Πεθαίνο και αλλάζοντας πορεία κατέληξε στα δίκτυα του Κολιμάδη, που κινιόταν στην αντίθετη κατεύθυνση και δεν μπόρεσε γυρίζοντας το σώμα του να την διώξει. Ένα τυχερό τέρμα που αποσυντόνισε τους παίκτες του Αστέρα και γρήγορα, στο 66’, ο Μετεβελής και ο Κολιμάδης δεν συνεννοήθηκαν σε μια μπαλιά μέσα στην μικρή περιοχή τους και άφησαν τον Πρίφτη να σκοράρει από κοντά. Μέχρι τη λήξη του αγώνα ο Πέλοπας διαχειρίστηκε το χρόνο κατάλληλα και δεν βρέθηκε κοντά στην επίτευξη άλλου τέρματος σε αντίθεση με τον Αστέρα που είχε στο 86’ μια ευκαιρία με τον Δημόπουλο, ο ο οποίος έκανε ένα εξαιρετικό σουτ από το ύψος της περιοχής και ανάγκασε τον τερματοφύλακα Χασανμπέλλι σε εξαιρετική απόκρουση.
Συμπερασματικά ο Αστέρας σ’ άλλον έναν αγώνα με ομάδα που βρίσκεται σε ψηλότερη από αυτόν θέση στη βαθμολογία, δεν έκανε ικανοποιητική εμφάνιση και έδειξε αδυναμίες σε συγκεκριμένες θέσεις. Έχει όμως μπροστά του εύκολο πρόγραμμα για να κυνηγήσει μια αξιοπρεπή θέση στη βαθμολογία.
Ο διαιτητής κ. Παν. Κακριδής πέτυχε στο έργο του, όπως και οι βοηθοί του κ.κ. Χρυσάνθου και Κλαδούχος. Ήταν μια πολύ καλή διαιτησία, παρά τις κάποιες γκρίνιες του πάγκου του Πέλοπα για τις μονομαχίες στο χώρο του κέντρου.
ΑΣΤΕΡΑΣ : Κολιμάδης, Μερκούρης (74' Βυζάς), Στεφανάκος, Μετεβελής, Γιαννακόπουλος, Δάνης, Νιάνγκ, Φωλιάς, Κουτρούλης, Δημόπουλος, Παπαδημητρίου (58' Πεθαίνος).

asterasderveniou.gr