Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Την Τετάρτη ανακοινώνει το κόμμα της η Κατσέλη . Εμβλημα του το κόκκινο τριαντάφυλλο

Την Τετάρτη, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, ανακοινώνεται η ίδρυση του κόμματος της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη, το όνομα του οποίου θα παραπέμπει στη σοσιαλδημοκρατία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του real fm η Λούκα Κατσέλη θα είναι η Πρόεδρος του νέου κόμματος και ο Χάρης Καστανίδης ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ σήμα θα έχει το κόκκινο τριαντάφυλλο.
Σημαντικό ρόλο στο νέο κόμμα παίζει και ο Γεράσιμος Αρσένης, έστω και από το παρασκήνιο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στο νέο κόμμα προσχωρούν μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Πιπεργιάς και ο Χρήστος Κοκκινοβασίλης, στενοί συνεργάτες του Γεράσιμου Αρσένη όταν αυτός ίδρυσε το Ελληνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, αποχωρώντας από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.
Στο νέο κόμμα αναμένεται να προσχωρήσουν από 7 έως 16 βουλευτές, ενώ τον πυρήνα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα αποτελούν πέραν της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη, ο Λάμπρος Μίχος, η Μαρία Κυριακοπούλου, ο Χρήστος Κασσάρας, ο Ανδρέας Τριανταφυλόπουλος και η Βούλα Τεκτονίδου. Η κυρία Κατσέλη επιχειρεί να κερδίσει και κάποιους από τους διαγραμμένους βουλευτές που συζητούν τη συνεργασία τους με τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, ενώ συζητήσεις γίνονται και με κάποιους εν ενεργεία βουλευτές που φέρονται να πιστεύουν ότι δεν έχουν τύχη στο ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου.