Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ο Σταύρος Δήμας στην Προεδρία της Βουλής (;)

Την προώθηση του Σταύρου Δήμα στο θεσμικό αξίωμα του Προέδρου της Βουλής μετά τις εκλογές, προαναγγέλλει η «Καθημερινή της Κυριακής», με ρεπορτάζ που δημοσιεύει για τις σκέψεις του Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, ο Υπουργός Εξωτερικών της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου, και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναμένεται να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Παράταξης στις επερχόμενες πρόωρες εκλογές.
Και μετά την εκλογική αναμέτρηση, θα προωθηθεί κατά τα φαινόμενα στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, με τη σύμφωνη γνώμη και του ΠΑΣΟΚ, το οποίο κάθε άλλο παρά διάκειται αρνητικά προς το πρόσωπο του άλλοτε Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Σταύρος Δήμας διατηρεί άριστες σχέσεις και με τον μεταβατικό πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ενώ μετά την επαναδραστηριοποίησή του στα κοινά της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς του ανέθεσε την πολιτική ευθύνη της οικονομίας για λογαριασμό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Έτσι, ο έμπειρος πολιτικός ήταν παρών σε όλες τις διαπραγματεύσεις του επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας με τους εκπροσώπους της τρόικας για το Μνημόνιο, ενώ διατηρεί εξαιρετικές προσβάσεις στις Βρυξέλλες, που θα είναι χρήσιμες για την επόμενη μέρα.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr