Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

«Λουκέτο» στο ραδιόφωνο της Εκκλησίας - Τους έκοψαν το ρεύμα

Τραγική η κατάσταση στο ραδιόφωνο της εκκλησίας. Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να βάλει «λουκέτο» και έκοψε το ρεύμα προκειμένου να μην μπορεί να εκπέμψει ο σταθμός. Οι εργαζόμενοι μπόρεσαν με γεννήτριες να λειτουργήσουν τον σταθμό.

Έξω από το Συνοδικό Μέγαρο βρίσκονται συγκεντρωμένοι, πολλοί ανεβασμένοι στα κάγκελα του αυλόγυρου, εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ, των δημοσιογραφικών Σωματείων και της Ένωσης των Τεχνικών και ζητούν να εισέλθουν προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τους εργαζόμενους στον Σταθμό.

Έξω από το κτίριο έχει σπεύσει και περιπολικό της αστυνομίας με τέσσερεις αστυνομικούς, ενώ εντός του κτιρίου έχουν εγκλωβιστεί εργαζόμενοι στο Συνοδικό Μέγαρο αλλά και ο μητροπολίτης Φιλίππων Προκόπιος και ο καθηγητής Βλάσης Φειδάς.

H Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε σήμερα  την άμεση αναστολή της εκπομπής του ραδιοφωνικού σήματος του Σταθμού της Εκκλησίας. Στην απόφαση κατέληξε μετά την ενημέρωση που είχαν οι συνοδικοί ιεράρχες από τους μητροπολίτες Χαλκίδος Χρυσόστομο, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ και Πατρών Χρυσόστομο, οι οποίοι είχαν ορισθεί ως Τριμελής Επιτροπή για να συζητήσουν, σήμερα το πρωί, με εκπροσώπους των εργαζομένων στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος για την ανάγκη μείωσης των μισθολογικών αποδοχών του προσωπικού, λόγω αδυναμίας καλύψεως του ελλείμματος για το τρέχον έτος και προκειμένου να αποφευχθεί οπωσδήποτε η απόλυση εργαζομένων.
Οι αρχιερείς ανέφεραν στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Συνόδου, ότι δεν εμφανίσθηκε κανείς εκπρόσωπος των εργαζομένων κατά την ορισθείσα σημερινή συνάντηση. Κατόπιν αυτών, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, εξαιτίας των ανελαστικών και πιεστικών οικονομικών δεδομένων, αδυνατεί να συνεχίσει τη λειτουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και αποφάσισε την άμεση αναστολή της εκπομπής του σήματός του.

Στη σημερινή, εξάλλου, συνεδρίασή της η Ιερά Σύνοδος κατόπιν των αιτημάτων των πληγεισών από τις συνεχείς βροχοπτώσεις Μητροπόλεων Διδυμοτείχου και Ξάνθης, η Ιερά Σύνοδος ανέθεσε στη ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» να αποσταλούν τρόφιμα (ελαιόλαδο, όσπρια, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, κρεατικά, νερό) κλινοσκεπάσματα, είδη πρώτης ανάγκης και ζωοτροφές.
real.gr