Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ο ΣΚΑΪ γίνεται… Mega

Γράφει o ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Ένα από τα κλισέ της εποχής είναι ότι η κοινωνία αποστρέφεται την πολιτική. Ακόμη κι αν μπορεί κανείς να εντοπίσει δόσεις αληθείας στην παραπάνω εκτίμηση, το βέβαιο είναι ότι η κοινωνία… δεν αποστρέφεται τις ειδήσεις που αφορούν την πολιτική. Ειδικά από τη στιγμή που, την εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης, οι ειδήσεις αυτές βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με τις εξελίξεις στην οικονομία. Επομένως, αφορούν… σχεδόν κάθε Έλληνα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος Αλαφούζου δείχνει διάθεση να δώσει έμφαση στον αμιγώς ειδησεογραφικό χαρακτήρα της τηλεοπτικής ναυαρχίδας του. Και «φορτώνει» τη συχνότητα του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ με γνωστούς δημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν το δικό τους προσωπικό κενό, απείχαν το τελευταίο διάστημα από τη μικρή οθόνη, και έχουν την ευχέρεια να σηκώσουν το βάρος μιας δύσκολης καθημερινότητας. Με φόντο τις εξελίξεις στην οικονομία, και καθοδόν φυσικά προς τις πρόωρες εκλογές.
Έτσι, την έλευση του Γιώργου Αυτιά στο Νέο Φάληρο, που έδωσε στον ΣΚΑΪ τη δυνατότητα να δημιουργήσει κοινό… εκεί που δεν υπήρχε, και να ανταγωνίζεται το Mega στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου, ακολούθησε η χθεσινή ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Νίκο Ευαγγελάτο. Ένας παλιός γνώριμος του ΣΚΑΪ, καθώς στα τηλεοπτικά στούντιο του Συγκροτήματος του Νέου Φαλήρου είχε πραγματοποιήσει τα πρώτα βήματά του στο γυαλί.
Με την προσθήκη του Νίκου Ευαγγελάτου, η ειδησεογραφική ομάδα του ΣΚΑΪ γίνεται πανίσχυρη. Σε συνδυασμό με την ανανέωση του συμβολαίου της Σίας Κοσιώνη, και την παρουσία καταξιωμένων δημοσιογράφων όπως του διευθυντή της «Καθημερινής» Αλέξη Παπαχελά, του Τάσου Τέλογλου, της Πόπης Τσαπανίδου, και του πρωινού διδύμου, Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου.
Είναι προφανές ότι ο Γιάννης Αλαφούζος επιδιώκει να «χτυπήσει» το Mega, το οποίο παραδοσιακά είχε τη μερίδα του λέοντος σε αναγνωρίσιμο έμψυχο δυναμικό. Ένα συγκριτικό πλεονέκτημα το οποίο βοήθησε σημαντικά το κανάλι των εκδοτών, να καθιερωθεί στη συνείδηση του μέσου τηλεθεατή ως ο κύριος κομιστής της δημοσιογραφικής εγκυρότητας. Και να εξαργυρώνει τη φήμη αυτή, μέχρι και σήμερα.

statesmen.gr