Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

«Έχουμε χρέος να κυματίζει παντού υπερήφανα η ελληνική σημαία»




Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2012

Τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου συμπληρώνονται 16 χρόνια από την κορύφωση της κρίσης των Ιμίων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του ελικοπτέρου και την τραγική απώλεια των Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που επέβαιναν σε αυτό, του Αντιπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του Αντίπλοιαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του Σημαιοφόρου Έκτορα Γιαλοψού.
            Η τόλμη και το υψηλό φρόνημα των πεσόντων Αξιωματικών αποτελούν υπόδειγμα τιμής για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα και η ηρωική τους θυσία απαράμιλλο σύμβολο προσήλωσης στην προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας.

            Μιας αξιοπρέπειας που ως νέοι άνθρωποι, ακριβώς δεκαέξι χρόνια μετά, καλούμαστε να υπερασπιστούμε σε μια δυσμενή οικονομική και κοινωνική συγκυρία. Όμως ακόμα και σ’αυτή τη δύσκολη στιγμή, καμία έκπτωση και καμία παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή με το πρόσχημα της βελτίωσης της δημοσιονομικής κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

            Ως νέοι Έλληνες λοιπόν, έχουμε χρέος να σηκώσουμε κεφάλι ξανά και με σκληρή δουλειά να στήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της. Έχουμε υποχρέωση απέναντι σε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την Πατρίδα, να παλεύουμε καθημερινά ώστε να κυμματίζει παντού περήφανα, η ελληνική σημαία.

Από το Γραφείο Τύπου