Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. Γ. ΔΕΔΕ, ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ, κ. Κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗ


Συνεχίζεται ο κύκλος προετοιμασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας προ της συγκρότησης του Τεχνικού της Προγράμματος για το 2012, ακολουθώντας  τη φιλοσοφία της συνεργασίας με όλους τους Δήμους του Νομού, για τη δημιουργία συνδυασμένων Τεχνικών Προγραμμάτων Περιφερειακής Ενότητας και Δήμων, με σκοπό τη μέγιστη δυνατή ανταπόκριση στις αναπτυξιακές ανάγκες κάθε γεωγραφικού διαμερίσματος.
Η στοχευμένη σε κοινές δράσεις συγκρότηση του Τεχνικού Προγράμματος πλαισιώνεται από σειρά επισκέψεων του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας στους Δημάρχους όλων των Δήμων του Νομού. Ύστερα από το Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και Σικυωνίων, ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφτηκε το Δήμο Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων όπου τον υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος, κ. Λογοθέτης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας, κ. Νικολάου. Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με  υπηρεσιακούς παράγοντες των Τεχνικών τους υπηρεσιών, αναδείχτηκαν οι δράσεις και τα έργα κατά προτεραιότητα που θα συμπεριληφθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.
Αρχικά, ο κ. Δέδες αναφέρθηκε στο μεγάλο συγκοινωνιακό έργο της «κατασκευής του δρόμου Περαχώρας – λίμνης Βουλιαγμένης καθώς επίσης και του περιμετρικού δρόμου της λίμνης Ηραίου» για το οποίο το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου έχει ήδη αποφασίσει την κίνηση των διαδικασιών για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ, που ως αντικείμενο έχει τη διόρθωση τεχνικών χαρακτηριστικών, τη διαπλάτυνση τμημάτων και τη βελτίωση της Επαρχιακής οδού Περαχώρα – Λίμνη Βουλιαγμένης. Στόχος του έργου είναι η δημιουργία του κατάλληλου οδικού δικτύου που θα διευκολύνει τη μετάβαση τουριστών και κατοίκων στη λίμνη και τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου.
Παράλληλα, εξετάστηκαν οι παρεμβάσεις που θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα και αφορούν στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο που διέρχεται από το Δήμο Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων.
Ιδιαίτερη επισήμανση έγινε και για το τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων καθώς επίσης και για τον επαρχιακό δρόμο από Λουτράκι προς Περαχώρα, όπου απαιτούνται άμεσα  έργα συντήρησης του οδικού δικτύου λόγω επικινδυνότητας του οδοστρώματος.
 Ταυτόχρονα, ο κ. Δέδες, ανέφερε πως με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και τη συνεργασία του Δήμου, επίκειται η δημιουργία μελέτης για την ανάπλαση της περιοχής της Διώρυγας, με ταυτόχρονη βελτίωση και αναβάθμιση του τμήματος της Εθνικής Οδού Ισθμού – Κορίνθου που οδηγεί στην Κόρινθο. Η μελέτη αυτή κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική γιατί δεν  αφορά μια συνηθισμένη παρέμβαση συντήρησης οδοποιίας, αλλά στοχεύει στην ανάδειξη της περιοχής της Διώρυγας και τη ριζική αναβάθμιση της Εθνικής Οδού από τη Διώρυγα  μέχρι και την Κόρινθο, που θα χαρακτηρίζει και θα σηματοδοτεί την πύλη της Κορινθίας και ταυτόχρονα την πύλη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Επιπρόσθετα, εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας για το 2012, η μελέτη για την κατασκευή έργων, στην είσοδο του Εθνικού Δικτύου του Νομού, στον κόμβο της Κινέττας της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, προκειμένου αυτός ο δρόμος ιδιαίτερης επικινδυνότητας να καταστεί ασφαλής και λειτουργικός.
Ο Δήμαρχος, κ. Κ. Λογοθέτης, αφού ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για τη συνεργασία τους, τόνισε τη σημασία των κοινών δράσεων για την επίλυση τέτοιων τεχνικών ζητημάτων, ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική περίοδο των περιορισμένων πόρων που έχουν στη διάθεσή τους η Περιφερειακή Ενότητα και οι Δήμοι. Τέλος, ο κ. Λογοθέτης επισήμανε πως ο Δήμος Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή του θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να φέρει εις πέρας με επιτυχία, όλα τα τρέχοντα και μελλοντικά έργα του Δήμου.



  ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ