Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Π. Μπεγλίτης: Η συμβολή του Πρακτικού Γεωργικού Σχολείου του Βέλου θα έχει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της αγροτικής εκπαίδευσης και δραστηριότητας

Με την ευκαιρία της κατάθεσης του νομοσχεδίου «Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός – Δήμητρα» στο Κοινοβούλιο, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Βουλευτής Κορινθίας Π. Μπεγλίτης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή  του, καθώς, στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο Πρακτικό Γεωργικό Σχολείο ΑΧΕΠΑ Βέλου Κορινθίας και στη διαδικασία οργανικής του διασύνδεσης με τον Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ (Άρθρο 28, παράγ. 12).
          Ο κ. Μπεγλίτης υπενθύμισε, ότι στο αρχικό σχέδιο του συγκεκριμένου νόμου, δεν υπήρχε καμιά αναφορά στην περίπτωση του Γεωργικού Σχολείου του Βέλου. Ωστόσο, χάρη στη στενή συνεργασία και στις συντονισμένες ενέργειες που υπήρξαν μεταξύ των υπευθύνων του Σχολείου και του Βουλευτή Κορινθίας, εκπονήθηκαν τεκμηριωμένες θέσεις τόσο για το ιδιαίτερο καθεστώς της λειτουργίας του Πρακτικού Σχολείου όσο και για  τον πολύ σημαντικό τοπικό / περιφερειακό του ρόλο.
          Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από την αρχή των συζητήσεων αντιμετώπισε με σοβαρότητα τις συγκεκριμένες θέσεις, για αυτό και τις κατέγραψε και, στη συνέχεια, τις υιοθέτησε στο κατατιθέμενο στη Βουλή, νομοσχέδιο.
          Ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε ότι «τώρα θα πρέπει να εργαστούμε και να συνεργαστούμε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το περιεχόμενο της Υπουργικής Απόφασης που θα διασυνδέει το Πρακτικό Γεωργικό Σχολείο του Βέλου με τον Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ. Ωστόσο, το πρώτο σημαντικό βήμα έγινε με την κατάθεση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.»
          Ο Βουλευτής Κορινθίας εξέφρασε την βεβαιότητά  ότι η συμβολή του Πρακτικού Γεωργικού Σχολείου του Βέλου θα έχει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της αγροτικής εκπαίδευσης και δραστηριότητας, όχι μόνο στο πλαίσιο του νομού Κορινθίας αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.