Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

16,5 Εκατομμύρια Ευρώ για έργα του ΟΠΑΑΧ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Στο ΟΠΑΑΧ και έργα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης


Έργα των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου αξιολογήθηκαν και εντάχθηκαν στην 1η Φάση του ΟΠΑΑΧ στη συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αξιολογήθηκαν και εντάχθηκαν στην 1η φάση υλοποίησης του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) σημαντικά έργα των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως συμφωνήθηκε κατά τη σύσκεψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Σκανδαλίδη, το Γενικό Γραμματέα κ. Γεώργιο Κανελλόπουλο και τον Ειδικό Γραμματέα κ. Ευάγγελο Διβάρη την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012. Εντάχθηκαν επίσης στο ΟΠΑΑΧ και έργα που αφορούν τους Δήμους Βόρειας Κυνουρίας, Τριπόλεως και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με την υποχρέωση ωστόσο, εκ μέρους των Δήμων, να συμπληρωθούν τα ελλειμματικά στοιχεία των φακέλων των έργων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ύψος των έργων ξεπερνά τα 16 εκατομμύρια ευρώ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, δημιουργώντας κατ’ αυτό τον τρόπο νέα δυναμική ανάπτυξης του αγροτικού χώρου.


Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας με τα έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που εντάσσονται στο ΟΠΑΑΧ