Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Άν και έμπάζε από παντού τελικά ο Παναθηναϊκός 3 - 1 τον Άστέρα Τρίπολης

Οσο ο Σεμπάστιαν Λέτο βρίσκει δίχτυα κι ο Στέφανο Καπίνο… κατεβάζει ρολά, ο Παναθηναϊκός δεν χάνει! Οι «πράσινοι» χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης, νίκησαν με 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης, που είχε δυο δοκάρια με τον μοιραίο Σολάκη (14΄& 27) , προβληματίζοντας ωστόσο στον ανασταλτικό τομέα.
Εμπαζε η άμυνα του «τριφυλλιού», όμως οι Αρκάδες δεν το εκμεταλλεύτηκαν κι έφυγαν με άδεια χέρια από το ΟΑΚΑ παρά την καλή παρουσία τους. Κορυφαίος για τους νικητές ο Λέτο , αλλά κι ο Καπίνο που κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό !
Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και κέρδισε δυο διαδοχικά κόρνερ. Στο δεύτερο (4') ο Χακόμπο έβγαλε το… άβγαλτο σε σουτ του Σιμάο από το ένα μέτρο, αλλά ο κίπερ του Αστέρα έκανε… γκέλα στο 7'. Ο Πιπίνης γύρισε την μπάλα προς τα πίσω κι ο τερματοφύλακας του Αστέρα μπλόκαρε με τον Σιδηρόπουλο να δίνει έμμεσο. Οι παίκτες των «πράσινων» εκτέλεσαν με κομπίνα, ο Λέτο σούταρε συρτά, η μπάλα βρήκε λίγο στον Σολάκη και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Χακόμπο για να γίνει το 1-0. Ωστόσο, λίγο έλειψε να έρθει η ισοφάριση στο 14' όταν άπαντες στην άμυνα του Παναθηναϊκού κοιμήθηκαν, η μπάλα έφτασε στον Σολάκη, ο οποίος εξ επαφής δεν κατάφερε να νικήσει τον Καπίνο που έδιωξε με την βοήθεια του δοκαριού!
Κι ενώ ο Παναθηναϊκός ήλεγχε το ματς κι έφτανε με αξιώσεις στην περιοχή του Αστέρα, η άμυνά του συνέχισε να μπάζει! Στο 27' οι παίκτες των Αρκάδων έπαιξαν… βόλεϊ στην περιοχή των «πράσινων» με τον Σολάκη να έχει δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά οριζόντιο, έπειτα από κεφαλιά και διώξιμο της μπάλας από τον Καπίνο!
Η ανασταλτική λειτουργία των «πράσινων» ήταν κάκιστη, καθώς ο Αστέρας αν ήταν πιο τυχερός θα μπορούσαμε να δούμε άλλον αγώνα. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι Αρκάδες είχαν περισσότερες προσπάθειες εντός εστίας στο α' μέρος απ' ό,τι είχαν οι γηπεδούχοι (σ.σ.: και στο φινάλε τα νούμερα έδειχναν Αστέρα), ωστόσο, στο ποδόσφαιρο μετρούν τα γκολ κι αυτά ήρθαν από πλευράς «τριφυλλιού»...
Στην επανάληψη, ο Αστέρας μπήκε καλύτερα και η… τρικυμία στην άμυνα του Πάο συνεχίστηκε, καθώς όποια σέντρα γινόταν στο κέντρο της άμυνας, μεταφραζόταν αυτομάτως σε ευκαιρία.
Ωστόσο, οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που πανηγύρισαν ξανά, με την πρώτη τους φάση στην επανάληψη. Ο Λέτο έκανε μια κούρσα, κέρδισε κόρνερ, το εκτέλεσε κι ο Μπουμσόνγκ, που πίσω… έμπαζε, έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά με εξαιρετικό άλμα και καρφωτή κεφαλιά για το 2-0 στο 66'!
Από το 2-0 και μετά, ο Παναθηναϊκός ανέβασε πάλι την απόδοσή του και πολιόρκησε τα καρέ του Αστέρα. Αντίθετα, οι Αρκάδες μετά το 2-0 φάνηκαν να παρατούν το ματς και σε μια ωραία κόντρα με τον Ρούντολφ, ο Κατσουράνης έγινε αποδέκτης της μπάλας, πάσαρε στον επερχόμενο Λέτο, ο οποίος με σουτ στο 79' έριξε τους τίτλους τέλους στο ματς.
Τελικά, ο Αστέρας σημείωσε το γκολ της τιμής, που δικαιούνταν βάσει της εικόνας του με την ωραία συνεργασία Χούλι, Ουσέρο κι ωραίο σουτ του τελευταίου στο 84'.
Το τελικό σφύριγμα του Σιδηρόπουλου, που είχε εύκολο έργο, βρήκε τον Παναθηναϊκό να... ξορκίζει τον κακό του δαίμονα κάνοντας το «5Χ5» στο «σπίτι» του!
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Λέτο, Κουίνσι (62' Ρούντολφ), Ζέκα (82' Βιτόλο), Μαρίνος, Σιμάο, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Κλέιτον (62' Μαυρίας)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Χακόμπο, Πιπίνης, Χουανίτο, Τσαμπούρης, Ουσέρο, Ράγιος, Ναβάρο (46' Φορμίκα), Πουλίδο, Κωστούλας, Μπρέσκα (81' Αλβαρεζ), Σολάκης (57' Χούλι