Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Εγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Football League 2.

Η 27η Νοεμβρίου είναι τελικά η οριστική ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος της Football League 2. Μετά από μια σειρά αναβολών που ξεκίνησαν από τα μέσα Σεπτεμβρίου η διοργανώτρια αρχή κατά τη διάρκεια της χθεσινής κλήρωσης ανακοίνωσε πως οι ομάδες θα πέσουν στη μάχη το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο.
Μια ακόμα παράταση στη σέντρα της τρίτης τη τάξει κατηγορίας, η οποία επίσημα οφείλεται στα ματς Κυπέλλου που υπάρχουν στις 23 Νοεμβρίου και τα οποία έθεταν σοβαρό θέμα αναφορικά με τις μετακινήσεις των σωματείων σε περίπτωση που η 1η αγωνιστική γινόταν την προσεχή Κυριακή 20 Νοεμβρίου.
Ανεπίσημα βέβαια το σημαντικότερο αγκάθι τόσο για τη λίγκα όσο και για τα σωματεία παραμένει το οικονομικό. Οπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρο της Ενωσης Football League και Football League 2, Σπύρο Καλογιάννη, οι ομάδες θα πρέπει φέτος να διαβούν μόνες τους τον οικονομικό Γολγοθά (δεν θα υπάρχει πλέον ούτε η κάλυψη των εξόδων μετακινήσεων).
Οι προσπάθειες του Κερκυραίου παράγοντα για την ανεύρεση οικονομικών πόρων ώστε να υπάρξει κάποια βοήθεια προς τους 23 μονομάχους έχουν πέσει στο κενό, ειδικά από τη στιγμή που ο ΟΠΑΠ κρατάει κλειστή την κάνουλα των επιχορηγήσεων. Βέβαια εντός των ημερών αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση του Σπύρου Καλογιάννη με τους ανθρώπους του Οργανισμού, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
Από την πλευρά των σωματείων, όπως ήταν φυσιολογικό, υπήρξαν μουρμούρες για τα νέα οικονομικά δεδομένα και ειδικά από τους νησιώτες (Χανιά, Ρούβας), καθώς τα έξοδα μετακινήσεων είναι πολλά. Μάλιστα, όπως ακούστηκε στους διαδρόμους των γραφείων της οδού Θεμιστοκλέους, αποτελεί στοίχημα το «πόσες ομάδες θα καταφέρουν να βγάλουν τη σεζόν».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας
1ος όμιλος
Πανηλειακός-ΑΟ Χανιά
Ηλυσιακός-ΑΟ Γλυφάδας
Προοδευτική-Καλαμάτα
ΠΑΟ Ρουφ-Ζάκυνθος
Απόλλων Σμύρνης-Αστέρας Μαγούλας
Ρεπό Ρούβας

2ος όμιλοςΕθνικός Γαζώρου-Αετός Σκύδρας
Μέγας Αλέξανδρος-Πόντιοι Κατερίνης
Τηλυκράτης Λευκάδας-Τύρναβος
Οικονόμος Τσαριτσάνης-Νίκη Βόλου
Δόξα Κρανούλας-Οδυσσέας Αναγέννησης
Βατανιακός-Απόλλων Καλαμαριάς