Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Πάνος Παναγιωτόπουλος... εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης, γιά ενιαία , ελεύθερη και ανεξάρτητη Κύπρο

Ο Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η θλιβερή επέτειος της συμπλήρωσης 28 ετών από την ανακήρυξη του  Τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους μας τα τετελεσμένα της βίας και του αίματος, που επέβαλε – και εξακολουθεί να διατηρεί -  η Τουρκία,  στη Βόρεια Κατεχόμενη Κύπρο.
Ο Τουρκικός λαός οφείλει να αντιληφθεί ότι η παράταση αυτής της εγκληματικής συμπεριφοράς και των προκλητικά παρανόμων επιλογών του πολιτικού και στρατιωτικού κατεστημένου της χώρας του τοποθετεί την Τουρκία στο περιθώριο της διεθνούς νομιμότητας, την φέρνει σε πλήρη αντίθεση με τις Ευρωπαϊκές ουμανιστικές αξίες και της δίνει το στίγμα του κράτους - «ταραξία»  στις διεθνείς σχέσεις και στη γεωπολιτική ενότητα που ανήκει.
Όλες οι δυνάμεις του Ελληνισμού, Ελλαδικές και Κυπριακές, καθώς και οι δυνάμεις της Ελληνικής Διασποράς, οφείλουμε να υπηρετούμε ως υψίστη προτεραιότητα την προσπάθεια για την απαλλαγή της κατεχόμενης Βόρειας Κύπρου από τον κατοχικό ζυγό και να επιδιώκουμε, από κοινού με τους φορείς της διεθνούς νομιμότητας, την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης, που θα επιτρέπει σε όλους τους κατοίκους της Κύπρου, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, να ζήσουν ειρηνικά ως πολίτες της ενιαίας, ελεύθερης και ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας και ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


Ο Ελληνικός λαός υφίσταται σήμερα αιματηρές θυσίες και περιμένει από τους εταίρους του στην Ευρωζώνη να επιδείξουν πνεύμα αλληλεγγύης και κατανόησης.

Επίσης ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, από τη Γερμανία που βρίσκεται, έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Αν η Ευρώπη θέλει να είναι οικονομικά και πολιτικά ισχυρή χρειάζεται στον σκληρό “πυρήνα” της, μαζί με τις χώρες του Βορρά, και τις χώρες του Νότου, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα.
Η απάντηση στην κρίση δεν μπορεί να δοθεί με τη διάρρηξη της Ευρωζώνης, αλλά με την ενίσχυση της ενότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών που την απαρτίζουν… Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα προοδεύσει τιμωρώντας τους λαούς, που την αποτελούν, αλλά προωθώντας πολιτικές υπέρβασης της κρίσης, που θα προστατεύουν και δεν θα διαλύουν την κοινωνική συνοχή στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες.
Ο Ελληνικός λαός υφίσταται σήμερα αιματηρές θυσίες και περιμένει από τους εταίρους του στην Ευρωζώνη να επιδείξουν πνεύμα αλληλεγγύης και κατανόησης. Η συνέχιση της ύφεσης θα “σκοτώσει” την Ελληνική οικονομία και θα καταστρέψει εντελώς την Ελληνική κοινωνία. Απαιτούνται άμεσα μέτρα για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της οικονομίας της χώρας…»
Αυτά υπογράμμισε μεταξύ των άλλων ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της Ν.Δ., Βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Λειψία της Γερμανίας, μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), στο οποίο εκπροσώπησε   τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά.
Στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου, ο κ. Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με την Ομοσπονδιακή Καγκελάριο της Γερμανίας κα Άγκελα Μέρκελ, ενώ είχε ολιγόλεπτη συνομιλία και με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σόιμπλε.
Επίσης κατά την παραμονή του στη Λειψία είχε συναντήσεις και αντάλλαξε απόψεις:
-          Με τον Επίτροπο για θέματα Ενέργειας της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κ .Γκύντερ Έττινγκερ, πρώην Πρωθυπουργό της Βάδης – Βυρτεμβέργης
-          Με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης κα Ρέντγκεν.
-          Με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του CDU κ. Ράϊνερ Βίλαντ.
-          Με τον Αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού  Κόμματος (CDU) και της Χριστιανοκοινωνικής Ενώσεως (CSU) στην Ομοσπονδιακή Βουλή κ. Μίκαελ Μάϊστερ.
-          Με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στην Ομοσπονδιακή Βουλή κ. Πέτερ Άλτμαγερ.
-          Με τον Πρόεδρο της Επιτροπής της Ομοσπονδιακής Βουλής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Βουλευτή του CDU, κ. Πέτερ Γκέτζ.
-          Με τον Υφυπουργό Παιδείας και Έρευνας της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης κ. Τόμας Ράχελ.
-          Με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης κ. Χάνς Γιοακίμ Φούχτελ.
-          Με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, Βουλευτή του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, κ. Φίλιπ Μίσφελντερ.
-          Με τον Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων του CDU κ. Μπέρτιλ Βένγκερ.