Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ο Ολυμπιακός προσωρινά... αυτοδύναμος , λαχτΑΡΗσε στο φινάλε, δεν την πάτησε και... πάτησε κορυφή!

ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 - 3

Το «κάζο ΟΦΗ» έγινε μάθημα για τον Ολυμπιακό!  Μετά από ένα πολύ όμορφο ματς με πέντε γκολ, ένα δοκάρι και ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές, ο Ολυμπιακός πέρασε από το "Κλεάνθης Βικελίδης" επικρατώντας με 3-2 του Άρη στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Οι "ερυθρόλευκοι" με το "τρίποντο" αυτό σε μια δύσκολη έδρα έφτασαν στους 17 βαθμούς και ανέβηκαν έστω και προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Από την άλλη ο νέος προπονητής του Άρη, Πρόπιερζ (έκανε ντεμπούτο) έχει πολύ δουλειά ακόμη και μπορεί οι "κίτρινοι" να παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι, έμειναν ωστόσο για ακόμη ένα ματς χωρίς νίκη.

Με το ξεκίνημα του αγώνα ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο "Κλεάνθης Βικελίδης", μην αφήνοντας τον Άρη να κάνει το παιχνίδι του, παρότι είχε την κατοχή της μπάλας.ανέβασε την απόδοσή του, παίζοντας με την μπάλα κάτω και έφτασε στο γκολ μόλις στο 7ο λεπτό "παγώνοντας" το "Κλεάνθης Βικελίδης". Ο Χολέμπας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους τους παίκτες και ο Τζεμπούρ από την μικρή περιοχή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 0-1 για τους "ερυθρόλευκους". Στο 28' η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε διπλασίασε τα τέρματά της αποκτώντας από νωρίς προβάδισμα για τη νίκη. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε πολύ ωραία ένα φάουλ και ο Μοδέστο που είχε προωθηθεί με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γιακούποβιτς κάνοντας το 0-2 για τους Πειραιώτες.
Ο Ολυμπιακός παρά το 2-0 υπέρ του συνέχισε να πιέζει τους "κίτρινους" για να φτάσει και σε άλλο γκολ και στο 32', ο Μιραλάς έκανε το σουτ από δεξιά μέσα από την περιοχή, αλλά ο Γιακούποβιτς αυτή τη φορά ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 36', πάλι ένα σουτ του Μιραλάς έφυγε άουτ και αυτή ήταν η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου, με τον Άρη να μην δείχνει κάτι το ιδιαίτερο. Στο δεύτερο ημιχρονο στο  54'  οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά και σε τρίτο γκολ, όταν ο Τζεμπούρ έκανε την πάσα μέσα στην περιοχή στον Μέλμπεργκ, ο οποίος δοκίμασε από πλάγια θέση να γυρίσει στον Μιραλάς, αλλά ο Γιακούποβιτς με το πόδι έδιωξε την μπάλα.
Στο 69', ο Ολυμπιακός έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να αυξήσει τον δείκτη του σκορ. Οι Πειραιώτες βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση, ο Μακούν έδωσε στον Μόνχε, αυτός έκανε την "λόμπα" με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Γιακούποβιτς να επιστρέφει στον Αργεντινό, αλλά με το σουτ που έκανε η μπάλα έφυγε άουτ.
Οκτώ λεπτά αργότερα (77'), ο Άρης κατάφερε στην πρώτη του καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο να μπει και πάλι στο παιχνίδι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σανκαρέ έγινε κάτοχος της μπάλας γύρισε στον Τόχα, ο οποίος από την μικρή περιοχή την έστειλε στα δίχτυα και μείωσε σε 1-2 για τον Άρη.
Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 83', όταν ο Μακούν που είχε μπει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο σημείωσε το πρώτο του γκολ με την "ερυθρόλευκη" φανέλα. Ο Χολέμπας εκτέλεσε φάουλ και ο Μακούν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Γιακούποβιτς και έκανε το 1-3 για τους πρωταθλητές Ελλάδος.
Η χαρά των φιλοξενούμενων όμως δεν κράτησε πολύ, καθώς δύο λεπτά αργότερα (85') ο Άρης μπήκε και πάλι στο παιχνίδι, όταν ο Μίσελ έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Φατί με κεφαλιά έκανε το 2-3 για τους "κίτρινους".
Στην συνέχεια το παιχνίδια απέκτησε μια άγρια ομορφιά, με τον Άρη να πιέζει για την ισοφάριση και τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα, κάτι το οποίο τελικά κατάφερε και πήρε την πολύ μεγάλη νίκη στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Άρης (Πρόπιερζ): Γιακούποβιτς, Καζναφέρης, Σανκαρέ, Ντίκο, Μίσελ, Φατί, Βράνιες (47' Τόχα), Γιαννιώτας (74' Ακόστα), Ουμπίδες, Σολτάνι (65' Ιάκομπ), Καστίγιο.

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Μέγκιερι, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μοδέστο, Μόνχε (80' Μαρκάνο), Ιμπαγάσα (62' Μακούν), Μιραλάς (93' Φέισα), Τζεμπούρ.