Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΨΗΦΟ ΕΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΕΛΑΒΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση με τις ψήφους όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ (152) και τη στήριξη της ανεξάρτητης βουλευτού Λούκας Κατσέλη.
Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος ανακοίνωσε ως περαιωμένη την ψηφοφορία και μετά από λίγα λεπτά ανακοίνωσε το επίσημο αποτέλεσμα, 153 ψήφους υπέρ, σε σύνολο 298 βουλευτών. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν η μέχρι πρότινος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, η οποία όμως ανεξαρτητοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες, Μιλένα Αποστολάκη καθώς και η ανεξάρτητη βουλευτής (πρώην βουλευτής της ΝΔ) Ελσα Παπαδημητρίου. είχαν αποχωρήσει από τη Βουλή.
Τελικά, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τις προηγούμενες ημέρες ήταν στα κάγκελα, όπως η Βάσω Παπανδρέου, η Εύα Καϊλή, η κα Παναρίτη, ο κ. Λιντζέρης, ο κ. Ανδρουλάκης και πολλοί άλλοι ψήφισαν ναι στην παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία.
Η κα Λούκα Κατσέλη ως ανεξάρτητη βουλευτής μάλλον πείστηκε από τα λεγόμενα του πρωθυπουργού και έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και κατόπιν αυτού ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής πως με απόφαση του πρωθυπουργού, επανεντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.