Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

To τέλος του Καντάφι - ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ video


 
«Δεν ξεχωρίζετε το σωστό από το λάθος; Ο Θεός να συγχωρήσει αυτό που κάνετε»
- Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Μουαμάρ Καντάφι πριν εκτελεστεί από το οργισμένο πλήθος
Κόμπο στο στομάχι προκαλούν οι εικόνες από τη Σύρτη. Ο Καντάφι είχε την «ατυχία» να πέσει ζωντανός στα χέρια των ανταρτών. Κι εκείνοι φρόντισαν να πάρουν την εκδίκηση που ονειρεύονταν χρόνια. Τον εξευτέλισαν, τον χτύπησαν, τον ντρόπιασαν, του έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο για να του δείξουν τι θα επακολουθήσει, τον σκότωσαν.
ανατριχίλα προκαλεί και η ψύχραιμη εξιστόρηση ενός αντάρτη: έτσι σκοτώσαμε τον Μουαμάρ Καντάφι. «Τον πυροβολήσαμε. Κάποιος τον πυροβόλησε με πιστόλι εννέα χιλιοστών στα πλευρά», λέει στο Sky News.
Σε ένα από τα βίντεο ακούγεται κάποιος να φωνάζει «κρατήστε τον ζωντανό». Αλλά η οργή είναι κουφή. Και το πλήθος θέλει μόνο να δει τον δικτάτορα να πληρώνει με τη ζωή του. Υπάρχουν κι άλλες μαρτυρίες ανταρτών. Σύμφωνα με μια από αυτές, όταν το κονβόι που μετέφερε τον Καντάφι και τους σωματοφύλακές του δέχτηκε επίθεση από το ΝΑΤΟ, εκείνοι προσπάθησαν να διαφύγουν αλλά έγιναν αντιληπτοί από τους μαχητές. «Τους κυνηγήσαμε με τα πόδια. Ένας από τους σωματοφύλακές του, άρχισε να τρέχει προς το μέρος μας και να φωνάζει πως παραδίνεται. Όταν έφτασε κοντά μας, άρχισε να πυροβολεί. Νομίζω ότι ο Καντάφι του είπε να σταματήσει. «Ο κύριός μου είναι εδώ. Ο Μουαμάρ Καντάφι είναι εδώ και είναι πληγωμένος» μας είπε. Πήγαμε και βγάλαμε τον Καντάφι από το κρησφύγετό του. «Τι συμβαίνει, τι συμβαίνει» μας ρωτούσε», είπε. Τα υπόλοιπα είναι πια Ιστορία.
Η σορός του μεταφέρθηκε στη Μιζράτα, μια πόλη που υπέφερε όσο λίγες στη διάρκεια της εξέγερσης. «Τους είπα να τον κρατήσουν στο ψυγείο για λίγες μέρες ακόμα για να μάθουν ότι είναι νεκρός» δήλωσε Λίβυος υπουργός.
Για τις συνθήκες θανάτου του Καντάφι θα γίνει έρευνα, ενώ διεθνείς παρατηρητές θα εξετάσουν τη σορό του. Γι’ αυτό και η κηδεία του θα καθυστερήσει, παρά το γεγονός πως η μουσουλμανική παράδοση επιτάσσει την ταφή σε διάστημα 24 ωρών από το θάνατο.
 
newist.gr