Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ντόρα Μπακογιάννη...ανάγκη μιας κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη σημερινή συνάντησή της με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε τα ακόλουθα:   :

Ντόρα Μπακογιάννη :  Βρισκόμαστε στην ώρα μηδέν. Η ελληνική κοινωνία στα όρια των αντοχών της. Η ελληνική πολιτική ηγεσία βαθιά διχασμένη και η Ευρωπαϊκή Ένωση αναποφάσιστη. Θέλω να ελπίζω ότι έστω και την ύστατη ώρα θα επικρατήσει σωφροσύνη και οι δύο αρχηγοί θα υποστηρίξουν, τουλάχιστον με τα ίδια επιχειρήματα, τη θέση της Ελλάδας. Εύχομαι η Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιληφθεί ότι δεν παίζεται μόνο το αύριο 11 εκατομμυρίων Ελλήνων, αλλά στο τραπέζι βρίσκεται το μέλλον ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δημοσιογράφος: Θεωρείται ότι οδηγούμαστε σε πρόωρες εκλογές;

Ντόρα Μπακογιάννη:  Έχω υποστηρίξει εδώ και πάρα πολύ καιρό την ανάγκη μιας κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης. Το απαιτούν οι καιροί, είναι κατά τη γνώμη μου αυτό το οποίο ζητάει και ο ελληνικός λαός αυτή τη στιγμή. Το τελευταίο πράγμα που θέλει να βλέπει είναι σκυλοκαβγάδες στην τηλεόραση. Αν όμως αυτό λόγω της ανικανότητας των πολιτικών ηγεσιών δεν καταστεί εφικτό, τότε νομοτελειακά τη λύση θα τη δώσει ο λαός. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.