Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Παναιγιάλειος : «Στοπ» στις κληρώσεις

Την καθυστέρηση της κλήρωσης των πρωταθλημάτων του 6ου ομίλου της Δ' Εθνικής αλλά και της Football League 2 ζήτησε με επιστολές στην Ενωση Β'-Γ' Εθνικής και ΕΠΟ η διοίκηση του Παναιγιάλειου.
Οι Αιγιώτες καλούν τις αρμόδιες αρχές να περιμένουν την απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου, στο οποίο έχουν προσφύγει, μετά τον υποβιβασμό της ομάδας, ευελπιστώντας πως αυτό θα τους δικαιώσει και δεν θα αγωνιστούν στη Δ' Εθνική.

Η ανακοίνωση που απέστειλε η ΠΑΕ στην ΕΠΟ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ζητάμε όπως το ΔΣ της ΕΠΟ στη συνεδρίαση της 26-10-2011 να αποφανθεί επί της αρμοδιότητας του Διαιτητικού Δικαστηρίου και ειδικότερα να λάβει απόφαση. Εάν οι αποφάσεις του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου είναι δεσμευτικές για τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ.

Εάν το Διαιτητικό Δικαστήριο έχει χαρακτήρα ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, όπως άλλωστε έχει δεχθεί και η Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ. Σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με το καταστατικό και τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ, το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο έχει σε πρώτο και τελευταίο βαθμό την αρμοδιότητα να επιλύει διαφορές που αφορούν θέματα ερμηνείας του καταστατικού και των κανονισμών.

Ηδη με την απόφαση που έχει εκδώσει έκρινε ότι η πλαστογραφία δεν αποτελεί περίπτωση δυσφήμησης. Με βάση, λοιπόν, τις διατάξεις του καταστατικού το ανώτατο όργανο επέλυσε ερμηνευτικά το ζήτημα αυτό. Η δική μας προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο εκδικάζεται την 25-10-2011. Κατόπιν αυτών, ζητάμε να αποφανθείτε επί των ανωτέρω με αποκλειστικά κριτήρια τη γραμματική διατύπωση των διατάξεων του καταστατικού και του ΚΑΠ.

Ζητάμε από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος Δ' Εθνικής Κατηγορίας να αναβάλει την κλήρωση και την έναρξη του πρωταθλήματος στον ΣΤ' όμιλο μέχρι να ξεκαθαρίσει νομικά διά της αποφάσεως του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου η προσφυγή της ομάδας μας».

Στην Ενωση Β'-Γ' Εθνικής οι Αιγιώτες αναφέρουν: «Σας καλούμε να αναμένετε την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ και της απόφασης του ΔΣ της ΕΠΟ, πριν προβείτε σε οποιανδήποτε διαδικασία καθορισμού ομάδων και κλήρωσης στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Κατηγορίας.

Αλλωστε, η επικύρωση της βαθμολογίας έγινε υπό την αίρεση της έκδοσης δικαστικών αποφάσεων, κάτι που δεν έχει ολοκληρωθεί για τη δική μας ομάδα. Με βάση τις διατάξεις του ΚΑΠ, είναι μη νόμιμες οι αποφάσεις των Πειθαρχικών Επιτροπών και είναι σίγουρη η δικαίωσή μας».
sentragoal.gr