Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Τελικά... Σούπερ Λίγκα με 16!



Τρεις μέρες μετά την πρόταση της για πρωτάθλημα 18 ομάδων, η διοργανώτρια αρχή άλλαξε άποψη και τελικά αυτό θα διεξαχθεί με 16 ομάδες.
Οι άνθρωποι που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται πως κάνουν ότι μπορούν για να απαξιώνουν συνεχώς το άθλημα που υπηρετούν. Πριν τρεις μέρες στην γενική συνέλευση της Σούπερ Λίγκας αποφασίστηκε να γίνει πρόταση για πρωτάθλημα 18 ομάδων μετά από πρόταση που έκαναν οι ΠΑΕ Λάρισα, Λεβαδειακός, Πανσερραϊκός και Δόξα Δράμας. Μάλιστα, αντιπροσωπεία του συνεταιρισμού συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο γιατί για να γίνει κάτι τέτοιο χρειαζόταν η έγκριση της ομοσπονδίας.
 
Κι όμως στο ΔΣ της Παρασκευής η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να πάρει πίσω την προηγούμενη απόφαση της και να μείνει το πρωτάθλημα με την συμμετοχή 16 ομάδων.
 
Βγαίνοντας από την Γ.Σ. της Λίγκας ο πρόεδρος της Λάρισας εμφανώς εκνευρισμένος σχολίασε πως «πετύχαμε τόσα χρόνια με μεγάλο κόπο να έχουμε μια επικερδή συμφωνία στην κεντρική διοίκηση. Όλα αυτά που κάναμε ήταν για το καλό του ποδοσφαίρου.
 
Σήμερα, τρεις ημέρες μετά από μια ομόφωνη απόφαση, κάποιοι έβαλαν τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα πάνω από την απόφαση. Υπήρχε σύμφωνη γνώμη από την ΕΠΟ και τη Nova για τα τηλεοπτικά, καθώς δεχόταν την αύξηση των ομάδων σε 18. Σε ορισμένους θα έπρεπε να τους απαγορευτεί να μιλάνε για το καλό του ποδοσφαίρου».
 
Εκτός αυτού υποστήριξε ότι «έχουμε τόσα πολλά δεδικασμένα, όπως του Αστέρα Τρίπολης, το αντίστοιχο έχουμε και στη Β' Εθνική, καθώς η Καλλιθέα ορθώς παίζει. Ο ΟΦΗ έπαιξε το καλοκαίρι στα πλέι οφ με χαρτί της UEFA. Όποτε θέλουμε υπολογίζουμε την UEFA;
 
Έμαθα μια μειοψηφία ομάδων όχι των δημοφιλών αντέδρασε. Τρεις μέρες πριν είχαμε πάρει απόφαση. Το γιατί κάποιοι άλλαξαν άποψη και έκαναν στροφή 180 μοιρών δεν το ξέρω. Ορισμένοι έκαναν κωλοτούμπα και δεν ξέρω το γιατί. Προσωπικά δεν γνωρίζω ποιες ομάδες θα πλαισιώσουν τις 13. Κάποιοι που αποφασίζουν έχουν δεδικασμένα στα χέρια τους».


newsit.gr