Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Ληστείες σε Κόρινθο και σε χωριά της Βόχας



Κορινθία: Ληστείες καρμπόν - Χτύπησαν πεζή γυναίκα, ζευγάρι σε σπίτι και υπάλληλο φαρμακείου!
Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας στην Κορινθία για τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, τα οποία χθες το βράδυ έκαναν τρεις ληστείες στην Κόρινθο και στα χωριά  'Ασσο και Βέλο. 
 Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι άγνωστοι δράστες εισέβαλαν αρχικά σε σπίτι στην Κόρινθο, όπου διαμένουν ένας 67χρονος με την 64χρονη σύζυγό του. Στη συνέχεια, με την απειλή κυνηγετικού όπλου και σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα και τέσσερα κινητά τηλέφωνα. 
 Φεύγοντας οι δράστες κατευθύνθηκαν προς τον 'Ασσο Κορινθίας. Εκεί, πάλι με την απειλή κυνηγετικού όπλου και τη χρήση σωματικής βίας, ακινητοποίησαν μία 55χρονη, από την οποία πήραν την τσάντα της, που περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα. 
 Μετά τον 'Ασσο οι δράστες μετέβησαν σε φαρμακείο στο Βέλο. Εισβάλλοντας στο φαρμακείο, ακινητοποίησαν με την απειλή κυνηγετικού όπλου την 49χρονη υπάλληλο και στη συνέχεια αφαίρεσαν χρήματα, καθώς και τη τσάντα της υπαλλήλου, που περιείχε χρήματα.

Κόρινθος: Σοβαρές ζημιές από φωτιά σε διαμέρισμα

Κόρινθος: Σοβαρές ζημιές από φωτιά σε διαμέρισμα

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν από τη φωτιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας 2ου ορόφου, επί της οδού Νοταρά στην Κόρινθο. Στο συμβάν επενέβησαν 4 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 2 οχήματα και το Διασωστικό Σώμα Κορίνθου "ΠΗΓΑΣΟΣ" . Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές στον χώρο του διαμερίσματος και δεν κινδύνευσε κανείς.
Πηγή: korinthostv

Σημαντικό «διπλό» η Ξάνθη στο Καυτανζόγλειο - Δύσκολη απόδραση του ΠΑΟΚ από τη Λιβαδειά

Εντυπωσιακή και δεύτερη η Ξάνθη με «διπλό» στο Καυτανζόγλειο
Όπως ακριβώς ολοκλήρωσε το 2016, μπήκε στο 2017 η Ξάνθη με τους Ακρίτες να φεύγουν με το «διπλό» από το Καυτανζόγλειο (επικράτησαν  1 - 0 του ουραγού Ηρακλή) και να ανεβαίνουν έστω και προσωρινά μόνοι τους στη δεύτερη θέση στα πλαίσια της εξ αναβολής 1ης αγωνιστικής της Super League.

Η Άννα Διαμαντοπούλου έκανε τα αποκαλυπτήρια του νέου κόμματος


«Δεν πρόκειται για ένα ακόμα κόμμα που το κάνουν τρείς υπουργοί για να πούν ωραία πράγματα. Εχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και στο πολιτικό σύστημα»  δήλωσε ,μεταξύ άλλων, στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και στη Νόνη Καραγιάννη, η Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, Αννα Διαμαντοπούλου.
Η κα Διαμαντοπούλου εμφανίστηκε αισιόδοξη για την επιτυχία του εγχειρήματος, επειδή, όπως είπε, τα κοινωνικά δεδομένα έχουν αλλάξει και ο κόσμος δεν κοιτά πλέον πρός τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενα εκατομμύριο ψηφοφόροι, πρόσθεσε δηλώνουν πώς δεν θα ψηφίσουν ή δεν ξέρουν τί θα ψηφίσουν.
Ακόμη, τόνισε ότι ο νέος προοδευτικός χώρος πρέπει να βάλει τη σφραγίδα του στο σχέδιο ΝΙ , δηλαδή στους νέους
Αναλυτικά η κα Διαμαντοπούλου είπε :

Μέσω ΕΣΠΑ 8 μεγάλα σιδηροδρομικά έργα μέχρι το 2022

Μέσω ΕΣΠΑ 8 μεγάλα σιδηροδρομικά έργα μέχρι το 2022
Σε θέση υλοποίησης μπαίνουν οριστικά 8 νέα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα από την ΕΡΓΟΣΕ. Μεγάλος στόχος είναι η ολοκλήρωση του Σιδηροδρομικού ΠΑΘΕΠ αλλά και έργα ηλεκτροκίνησης στη Θεσσαλία. Οι δημοπρατήσεις έργων με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Προγραμμα ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ πρόκειται για ξεκινήσει από τον ερχόμενο Απρίλιο και να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2019.
Συνολικά 8 projects με 518 εκατομμύρια ευρώ έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και θα κατασκευαστούν τα επόμενα 6 χρόνια. Τα έργα αυτά ενδιαφέρουν σημαντικές τεχνικές και προμηθευτικές εταιρείες που θα διεκδικήσουν κομμάτι από την πίτα αυτή και η μάχη που θα δοθεί αναμένεται σκληρή.
Σήμερα το ypodomes.com σας παρουσιάζει το πρόγραμμα δημοπρατήσεων όπως ισχύει μέχρι σήμερα από την ΕΡΓΟΣΕ.

Ολυμπία Οδός: Αναπροσαρμογή διοδίων για το 2017

Ολυμπία Οδός: Αναπροσαρμογή διοδίων για το 2017
Το εθνικό οδικό δίκτυο Αθήνας-Πάτρας είναι ο δρόμος που πάντα είχε έργα, ωστόσο, όπως φαίνεται, αυτά σιγά-σιγά ολοκληρώνονται, προκαλώντας χαμόγελα στους οδηγούς για την ασφάλειά τους, αλλά και... νεύρα, καθώς θα δουν διαφορά και στην τσέπη τους. Από την πλευρά της, πάντως, η κατασκευάστρια εταιρεία αναφέρει πως με βάση τον δείκτη τιμών καταναλωτή, από το πρώτο λεπτό του νέου χρόνου η τιμή διέλευσης των διοδίων μειώνεται, έστω και λίγα λεπτά του ευρώ.
Η ανακοίνωση της Ολυμπία Οδός ΑΕ για τα διόδια:
Η Ολυμπία Οδός ΑΕ ενημερώνει τους οδηγούς ότι από την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017 (ώρα 00:01) αναπροσαρμόζει τα τέλη διοδίων με βάση τον δείκτη τιμών καταναλωτή. Με την αναπροσαρμογή αυτή, προκύπτει μείωση 0,10 €, στην κατηγορία 4 σε όλους τους μετωπικούς σταθμούς διοδίων, στην κατηγορία 3 στον πλευρικό σταθμό Νέας Περάμου, στην κατηγορία 2 (ΙΧ και μικρά φορτηγά) στους σταθμούς Ζευγολατιού και Ρίου, καθώς και στην κατηγορία 1 (δίκυκλα, τρίκυκλα) στον σταθμό της Ελευσίνας.
ypodomes.com/

Το νέο Υπερταμείο Ασφάλισης παρουσίασε η Ε. Αχτσιόγλου


Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) είναι το νέο Υπερταμείο που τέθηκε σήμερα σε λειτουργία. Αποτελεί τη μετεξέλιξη του ΙΚΑ και σε αυτόν εντάσσονται αυτοδίκαια οι υφιστάμενοι φορείς κύριας κοινωνικής ασφάλισης. Την αισιοδοξία της για τη βιωσιμότητα του νέου φορέα εξέφρασε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, που ανακοίνωσε πως πλέον, τα χρήματα από τα πρόστιμα για την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, θα διατίθενται για τη στήριξη του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Μέσα από τη νέα του ιστοσελίδα και το τετραψήφιο αριθμό τηλεφώνου θα μπορούν οι πάντες να έχουν στοιχεία ενημέρωσης για την ασφάλισή τους.

Πώς η Γερμανία «υπέταξε» την Ευρώπη

Πρόγραμμα Εργασίας @EU_Commission 2017: μια Ευρώπη που προστατεύει, ενδυναμώνει & υπερασπίζεται τους πολίτες της.

Παραιτήθηκε ο πρεσβευτής της Βρετανίας στην ΕΕ

Θεέ μου, τι σου κάναμε

Του Θύμιου Λυμπερόπουλου
Photo published for Θεέ μου, τι σου κάναμεΘέλοντας να κινηθώ στο πνεύμα των ημερών,που δικαιολογεί ευχολόγια και αισιοδοξία, θα ευχηθώ , το 2017 να είναι η χρονιά που θα γκρεμιστεί το τείχος του άκρατου νεοφιλελευθερισμού. Το τείχος της ντροπής που χώρισε τους ανθρώπους σε δυο κατηγορίες. Σε ζάπλουτους και υπηρέτες. Υπηρέτες ενός συστήματος που

Σε επέμβαση αρθροσκόπησης υποβλήθηκε ο Πάνος Καμμένος

Σε επέμβαση αρθροσκόπησης υποβλήθηκε ο Πάνος ΚαμμένοςΣε αρθροσκοπική αποκατάσταση χρόνιου ορθοπεδικού προβλήματος στον αριστερό ώμο υποβλήθηκε την Τρίτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο κ. Καμμένος θα παραμείνει στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και αναμένεται να λάβει εξιτήριο την Τετάρτη.

Υπό συζήτηση ο διαγωνισμός για μόνιμη πρόσληψη εκπαιδευτικών

Υπό συζήτηση ο διαγωνισμός για μόνιμη πρόσληψη εκπαιδευτικών
Αθήνα
Επαναφέρει το θέμα του συστήματος προσλήψεων των εκπαιδευτικών το υπουργείο Παιδείας, προσπαθώντας να ανοίξει δρόμο για μόνιμες προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών, παρά την άρνηση των εκπροσώπων των δανειστών. Έτσι συζητείται εκ νέου θέμα διαγωνισμού ειδικά για την κάλυψη των κενών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε ότι

Πρόσκληση για τον Πανηγυρικό Εορτασμό του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Δερβενίου

Πρόσκληση για τον Πανηγυρικό Εορτασμό του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Δερβενίου,
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σας προσκαλεί να παραστείτε στον Πανηγυρικό Εορτασμό του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Δερβενίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Διονυσίου, τo Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017.
Προσέλευση επισήμων ώρα 09:45 π.μ.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα γίνει ανταλλαγή ευχών στην Αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Παρουσίαση του λευκώματος Μίμης Δομάζος - Μυστικά και... άλλες αποκαλύψεις

Παρουσίαση του λευκώματος Μίμης Δομάζος - Μυστικά και... άλλες αποκαλύψεις
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος σας προσκαλεί στην παρουσίαση του λευκώματος Μίμης Δομάζος - Μυστικά και... άλλες αποκαλύψεις
ΣΕΝΤΡΑ την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19:30 στο Κλειστό Θέατρο Άγγελος Σικελιανός.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Δερβενίου

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Δερβενίου
Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Δερβενίου πραγματοποιήθηκε το πρωί  της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου 2016.
Τα μικρά παιδιά γεμάτα χαρά και ζωντάνια,  φορώντας τα πιο ζεστά τους χαμόγελά, γιόρτασαν το ερχομό των Χριστουγέννων. Τη γιορτή παρακολούθησαν γονείς και συγγενείς γεμάτοι συναισθήματα αγάπης και περηφάνιας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος και ο Αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Κουσουλός.

Λιμνάζουν κοινοτικά κονδύλια 4,7 δις ευρώ για τους αγρότες από την ανεπάρκεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Η αναπληρώτρια Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Επικίνδυνη είναι, πλέον, η ολιγωρία, που δείχνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων από το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014 - 2020. Πλήττει βαριά την πρωτογενή παραγωγή και στερεί σημαντικούς πόρους από την εθνική οικονομία.
 
Αυτό επιβεβαιώνει και η δεύτερη παράταση, που έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής

Το βαρύ τίμημα του λαϊκισμού και της εξαπάτησης από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το πληρώνουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Ποδαρικό με νέα ψέματα από την κυρία Αχτσιόγλου!

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε η νέα χρονιά για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες,

Η Κυβέρνηση ομολογεί ότι συζητά 4ο Μνημόνιο

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται η δέσμευση της Κυβέρνησης Τσίπρα για διαρκή λιτότητα.
 
Μετά το συμπληρωματικό Μνημόνιο του Ιουνίου, τη συνυπογραφή της δήλωσης του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, την επιστολή μετάνοιας του κ. Τσακαλώτου στις 23 Δεκεμβρίου και τη συνέντευξή του στην “Καθημερινή” στις 31 Δεκεμβρίου 2016, ήρθε η σειρά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Δ. Τζανακόπουλου, να επιβεβαιώσει ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα δίνει τα πάντα στους δανειστές με αντάλλαγμα την παραμονή της στην εξουσία.
 
Ο κ. Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο 105,5”, παραδέχτηκε ότι η Κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. και για μετά το 2018.
 
Ομολογεί ότι η Κυβέρνηση συζητά τα πρόσθετα μέτρα που θα πάρει για να επιτύχει αυτόν το στόχο.
 
Ομολογεί επίσης, ότι συζητά το νέο, 4ο Μνημόνιο. Μόνο που το βαφτίζει “δημοσιονομικό μονοπάτι”…
 
Ευτυχώς οι Έλληνες έχουν καταλάβει που οδηγεί το “μονοπάτι Τσίπρα”.
 
Και ζητούν πολιτική αλλαγή για να ξεφύγουν από αυτό.
 
Για να ξαναβρούν ελπίδα και προοπτική».

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τιμωρεί αντί να δίνει κίνητρα στη χρήση πλαστικού χρήματος

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, με αφορμή τη σύγχυση που επικρατεί σχετικά με το αφορολόγητο και τη συσχέτισή του με τη χρήση πλαστικού χρήματος, έκαναν την ακόλουθη δήλωση :

Εξαντλήθηκε η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών


Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, σχετικά με την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς την εφορία, έκαναν την ακόλουθη δήλωση :
«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οδηγεί στο απόλυτο αδιέξοδο την πραγματική οικονομία και τους πολίτες.
Η πολιτική της υπερφορολόγησης έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχής των πολιτών και της οικονομίας, κάτι που αποδεικνύεται από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
•4.300.000 εκατομμύρια φορολογούμενοι πολίτες χρωστάνε πλέον στην εφορία. Εξ αυτών, οι 1.683.929 απειλούνται με κατασχέσεις, ενώ για 826.211 πολίτες (το 50%) έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.
•Τα ληξιπρόθεσμα χρέη έκαναν νέο άλμα, φτάνοντας τα 94,2 δις ευρώ, ενώ το διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου του 2016 αυξήθηκαν κατά 12,6 δις ευρώ. Τα 10,9 δις ευρώ είναι φόροι που έμειναν απλήρωτοι.
Η χώρα δεν αντέχει άλλο, η φοροδοτική δυνατότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί.
Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή.
Μια νέα Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας,  που θα οικοδομήσει κλίμα εμπιστοσύνης στην οικονομία και θα μειώσει τους φόρους».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ.

Αρχική
Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση ακόμη δεν έχει ενημερώσει με ποια ιδιότητα παρέστη ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της “Αυγής”, κ. Βασίλης Μουλόπουλος στη συνάντηση με τον κ. Ψυχάρη και τον κ. Μπόμπολα. 
Ας ενημερώσει επίσης την ελληνική κοινή γνώμη, αν στη σύσκεψη που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου, με εκπροσώπους των τραπεζών, συζητήθηκε το θέμα του Δ.Ο.Λ.»