Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Ο ΟΦΗ... με "φονιά" τον Όγκμποε έπνιξε τον ΠΑΟ, στο .«βούρκο» του «Γεντί Κουλέ»

Ο ΟΦΗ... έπνιξε τον ΠΑΟ, ελπίδες για ΑΕΛ, Ηρακλή και Παναιτωλικό
Ο Παναθηναϊκός είναι «βαριά άρρωστος» σε όλα τα επίπεδα. Με νέα αποκαρδιωτική εμφάνιση, αυτή την φορά στην Κρήτη, οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 1-2 από τον ΟΦΗ κι αν δεν κερδίσουν τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη στην 3η (τελευταία) αγωνιστική του 2ου ομίλου, τότε θα αποκλειστούν και από το Κύπελλο Ελλάδας από πάρα πολύ νωρίς.
Ο «μαύρος» Νοέμβρης του Παναθηναϊκού
Η σεζόν που βιώνει έως τώρα το «τριφύλλι» είναι μία από τις πιο τραυματικές της σύγχρονης ιστορίας του. Διότι εδώ, πλέον, δεν μιλάμε μόνο για θέμα προπονητή (εάν δεν φύγει κι αυτή την φορά θα πρόκειται για σκάνδαλο), αλλά όπως αποδεικνύεται υπάρχει και μέγα πρόβλημα στο έμψυχο δυναμικό του συλλόγου, καθώς δεν είναι δυνατό να χρειάζεται η ομάδα προπονητή για να νικήσει ομάδες του επιπέδου του ΟΦΗ.

Η κακοκαιρία «κράτησε» τον Ολυμπιακό στο «Βενιζέλος» - Ακυρώθηκε η πτήση για Χανιά

Η κακοκαιρία «κράτησε» τον Ολυμπιακό στο «Βενιζέλος»Η κακοκαιρία που πλήττει ολόκληρη τη χώρα δεν επέτρεψε στην ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού να πετάξει για τα Χανιά, όπως ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 22:00 με πτήση τσάρτερ από το «Ελ. Βενιζέλος». 

Οι «ερυθρόλευκοι» την Πέμπτη αγωνίζονται με τον Α.Ο. Χανίων για 
τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας., ωστόσο οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Κρήτη, εμπόδισαν την πραγματοποίηση της πτήσης, η οποία τελικά ακυρώθηκε. 

Η αποστολή των Πειραιωτών μετέβη κανονικά στο «Βενιζέλος», ωστόσο το πρόβλημα εστιάστηκε στην προσγείωση στα Χανιά. Ενδεικτικό είναι ότι η αμέσως προηγούμενη πτήση δεν είχε καταφέρει να προσγειωθεί στον Διεθνή Αερολιμένα Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης». Ο πιλότος έκανε πολλούς κύκλους στον εναέριο χώρο, αλλά αφού δεν έλαβε άδεια προσγείωσης, τελικά επέστρεψε στην Αθήνα!

Η πτήση προγραμματίστηκε εκ νέου για το πρωί της Πέμπτης και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, δεν τίθεται θέμα αναβολής του αγώνα. 





Στην «κατάψυξη» για ακόμα μία ημέρα η χώρα, με αρκετό κρύο, βροχές αλλά και χιόνια στα ορεινά.

Στην «κατάψυξη» για ακόμα μία ημέρα η χώρα, με αρκετό κρύο, βροχές αλλά και χιόνια στα ορεινά.
Το κύμα παγωνιάς θα συνεχίσει και την Πέμπτη να κάνει αισθητή την παρουσία του σε πολλές περιοχές, προκαλώντας αρκετά προβλήματα.
Πιο συγκεκριμένα, στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά θα κάνουν την εμφάνισή τους, με βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια.

Κινηματογραφική ληστεία τράπεζας στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.


Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης στους Αγίους Θεοδώρους στην Κόρινθο, με τρία άτομα να μπουκάρουν σε υποκατάστημα τράπεζας, λίγη ώρα πριν κλείσει, και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες να αρπάζουν περίπου 4.000 ευρώ από το ταμείο. Σύμφωνα με το korinthostv, οι δράστες, φορώντας καμπαρντίνες και μάσκες, αφού πήραν τα

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στο Κιλκίς

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στο Κιλκίς στις 19:30. απόψε,  ο οποίος έγινε αισθητός και στη Θεσσαλονίκη. 
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 7 χιλιόμετρα δυτικά του Κιλκίς και 44 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα πέντε χιλιόμετρα,  γεγονός που έκανε τη δόνηση αισθητή σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Βαρόμετρο Public Issue: "Μαύρο" σε ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ αλλά... "όχι" εκλογές

Βαρόμετρο Public Issue: `Μαύρο` σε ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ αλλά... `όχι` εκλογές
- Καταποντίζεται σε δημοτικότητα ο Αλέξης Τσίπρας
- Απόλυτα απογοητευμένοι από την κυβέρνηση και από την αντιπολίτευση οι πολίτες
- Ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε ΝΔ απαντούν στο ερώτημα για το ποια είναι η καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα
- Τάσσονται όμως κατά των πρόωρων εκλογών σε ποσοστό 53%
- Οργή και αγανάκτηση το συναίσθημα που επικρατεί για την κατάσταση στη χώρα
- Σχεδόν 9 στους 10 θεωρούν ότι η χώρα είναι σε λάθος δρόμο

Στα τάρταρα η δημοτικότητα του πρωθυπουργού, απογοήτευση για την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση και βροντερό όχι σε πρόωρες εκλογές αλλά και βεβαιότητα πως η χώρα... στραβά αρμενίζει. Αυτά είναι κάποια από τα αποτελέσματα που προκύπτουν από το Βαρόμετρο της Public Issue.
Η έρευνα που "ανέβασε" στο site της η εταιρία έγινε σε πανελλαδικό επίπεδο, τηλεφωνικά, από τις 18 έως τις 25 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή 1.005 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω.
Στο ερώτημα που αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται πάνω μόνο από τον κυβερνητικό του εταίρο και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής (τον τελευταίο σε δημοτικότητα πολιτικό αρχηγό) Νίκο Μιχαλολιάκο. Ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 75% αρνητικές γνώμες και 24% θετικές.
Αντίθετα, πρώτος στη σχετική λίστα (αν και με περισσότερες αρνητικές) είναι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, που έχει 54% αρνητικές γνώμες και 45% θετικές. Ακολουθούν ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (59%-37%), η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά (63%-36%), ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης (67%-31%), ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης (68%-29%), ο Πάνος Καμμένος (77%-22%) και ο Νίκος Μιχαλολιάκος (85%-12%).

Την πρώτη του νίκη μετά από τρία χρόνια στο θεσμό του Κυπέλλου πήρε ο Παναιτωλικός, επικρατώντας του Πανθρακικού (1-0) με ανύπαρκτο πέναλτι.

Κύπελλο Ελλάδας: Δυο νίκες, μια ισοπαλία και μια αναβολή!

























Με ανύπαρκτο πέναλτι του Ουάρντα (12') ο Παναιτωλικός πέτυχε την πρώτη νίκη στο Κύπελλο, επικρατώντας με 1-0 του Πανθρακικού στο Αγρίνιο, για την 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου και έτσι διατήρησε ελπίδες πρόκρισης.
Το πέναλτι καταλογίστηκε σε χέρι του Ρουσσάκη, που όμως ήταν εκτός περιοχής. Οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι στο 39' με σουτ του Λεντέσμα. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τους Αγρινιώτες στο θεσμό του Κυπέλλου μετά από 3 χρόνια!

Τα "όπλα" της βιομηχανίας αδυνατίσματος - Πόσο αποτελεσματικά είναι;

logo newsletter

Τα "όπλα" της βιομηχανίας αδυνατίσματος

slimmingindustry.jpg
Στα ράφια των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων καλλυντικών βρίσκει κανείς πλειάδα προϊόντων που υπόσχονται απώλεια βάρους και βελτίωση της εμφάνισης στις "προβληματικές περιοχές". Πόσο αποτελεσματικά είναι; 

Διαβάστε περισσότερα 

Γιατί πρέπει να ...εγκαταλείψετε τις πλαστικές σακούλες;

plasticbags.jpg
Οι επιπτώσεις που επιφέρουν στο οικοσύστημα οι διαφόρου τύπου πλαστικές σακούλες είναι πολλαπλές και πολυσύνθετες. Όχι μόνο μολύνουν τη χλωρίδα και την πανίδα απελευθερώνοντας τοξικές ουσίες και αέρια που επιδεινώνουν το ήδη σοβαρό φαινόμενο του θερμοκηπίου, αλλά και δυσκολεύουν την αποσύνθεση των απορριμμάτων οργανικής προέλευσης, που μπορεί να περιέχουν. Η πλαστική σακούλα είναι πολύ ελαφρύ σαν σκουπίδι παρασύρεται από τον άνεμο. Προκαλεί αισθητική υποβάθμιση όπου πέσει και δημιουργεί μακροχρόνια προβλήματα στα ζώα.

Διαβάστε περισσότερα 

hpvtestets.jpgΕξελιγμένο τεστ για την προστασία των γυναικών από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας


Την πλέον σύγχρονη εξέλιξη που συνδυάζει την κυτταρολογία υγρής φάσης με τη χρήση μοριακών βιοδεικτών, συμβάλλοντας έτσι σε ποσοστό που αγγίζει

Δημόσιο: Διαθέσιμες 745 θέσεις για μετατάξεις και αποσπάσεις

Η aftodioikisi.gr, παρουσιάζει όλες τις μετατάξεις και αποσπάσεις στο δημόσιο τομέα.
Συνοπτικά:

Ξεκινάει το Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη-Αναλυτικά το Πρόγραμμα

Εμφάνιση
Το φετινό Συνέδριo διεξάγεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική συγκυρία με δεδομένο ότι είναι ανοικτά σημαντικά ζητήματα που αφορούν στο μέλλον του θεσμού της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού ...

ΤΠκΔ: Δάνεια “έκτακτης ανάγκης” σε δημοσίους υπαλλήλους -Ποια τα κριτήρια

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr (τις οποίες επιβεβαιώσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΤΠκΔ) σκοπεύει μέσα στο Α’ εξάμηνο του 2017 να δώσει τη δυνατότητα σε δημοσίους υπαλλήλους να λαμβάνουν μικρά δάνεια «έκτακτης ανάγκης».

Φυσικοί αμφισβητούν τον Αϊνστάιν -Δεν είχε πάντα σταθερή ταχύτητα το φως, λένε

Φυσικοί αμφισβητούν τον Αϊνστάιν -Δεν είχε πάντα σταθερή ταχύτητα το φως, λένε
Η ταχύτητα του φωτός 299.792.458 μέτρα το δευτερόλεπτο ή περίπου 300.000 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο θεωρείται μια από τις μεγάλες θεμελιώδεις σταθερές της σύγχρονης Φυσικής.
Oμως μερικοί επιστήμονες, εδώ και χρόνια, υποστηρίζουν κάτι που σίγουρα θα

«Τα παράλληλα σύμπαντα είναι πραγματικότητα», κατέληξαν επιστήμονες

«Τα παράλληλα σύμπαντα είναι πραγματικότητα», κατέληξαν επιστήμονες
Σε περίπτωση που όντως υπάρχουν πολλαπλά αλληλοεπιδρώμενα σύμπαντα, τότε είναι θεωρητικά πιθανό για τους… χρονοταξιδιώτες να επισκεφθούν τα σύμπαντα αυτά.
Ο καθηγητής Χάουαρντ Ουάισμαν και ο συνάδελφός του Δρ. Μάικλ Χολ από το Πανεπιστήμιο Γκρίφιθ, ισχυρίζονται ότι τα παράλληλα σύμπαντα δεν είναι

Πέτρος Τατούλης «Ελπίδα για τον τόπο το παράδειγμα του Θανάση Βαλτινού και του Άγγελου Δεληβοριά»

Εμφάνιση 1(1).jpg
Εμφάνιση 6.jpg«Τιμούμε δύο ξεχωριστές προσωπικότητες, δύο ξεχωριστούς Αρκάδες, ανάμεσα σε τόσους άλλους σπουδαίους Αρκάδες, που κατέκτησαν εξαιρετικές θέσεις στα γράμματα, στην επιστήμη, στην τέχνη, στην πολιτική και στην κοινωνία και τιμούν την Αρκαδία πέραν των ορίων του έθνους» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης βραβεύοντας τους Ακαδημαϊκούς Θανάση Βαλτινό, Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, και τον Άγγελο Δεληβοριά, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 στην Παλαιά Βουλή στην Αθήνα.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου Ημερίδα: Ρωμαϊκή Έπαυλη Λουτρακίου

Εμφάνιση 15304019_10154266043049151_478819379_o.jpg
Ημερίδα: Ρωμαϊκή Έπαυλη Λουτρακίου
Αποτελέσματα και προοπτικές της ανασκαφικής έρευνας του μνημείου
Φωτογραφική έκθεση: «Ιστορίες από χώμα και νερό…»
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 17:00

Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου 

Η Επιστημονική ομάδα του έργου:  « Ανασκαφική έρευνα στη Ρωμαϊκή Έπαυλη Κατουνίστρας Λουτρακίου» σε συνεργασία με τον Δήμο Λουτρακίου –Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων οργανώνει ημερίδα με τίτλο «Ρωμαϊκή Έπαυλη Λουτρακίου. Αποτελέσματα και προοπτικές της ανασκαφικής έρευνας του μνημείου».

Στη συνάντηση αυτή θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του Πενταετούς Προγράμματος Ανασκαφικής Έρευνας της Ρωμαϊκής Έπαυλης Λουτρακίου από

«ΨΗΛΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ» ΑΝΝΑΣ ΜΙΘΙΚΩΤΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ

Εμφάνιση ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ.PNGΕμφάνιση ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΨΗΛΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ.jpg

Εμφάνιση ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ.jpgΕμφάνιση ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ ΑΝΤΙ ΣΙΩΠΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ  ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ Κ. ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ.PNG

Η παρουσία σας θα ειναι τιμή μου στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου μου βιβλίου
«Ψ Η Λ Α Φ Ι Ζ Ο Ν ΤΑ Σ  Τ Ι Σ  Λ Ε Ξ Ε Ι Σ...» που θα παρουσιαστεί σε μορφή μουσικής παράστασης 
την ΚΥΡΙΑΚΗ  11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016,  
στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ ( αίθουσα 6) στις 7:30 μ. μ.

Αυτή την ιδιαίτερη στιγμή μου με χαρά σας περιμένω  να «ψηλαφίσετε» τις δικές μου λέξεις από το «αναλόγιο της παλάμης μου», λέξεις που θα αφηγηθώ μαζί τους εξαίρετους  ηθοποιούς ΠΕΓΚΥ ΤΡΙΚΑΛΙΩΤΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗ. Λέξεις των μελοποιημένων ποιητών μας που θα ερμηνεύσουν ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΛΗΣ,  η ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ, ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΟΓΑΝΗΣ και η ΧΟΡΩΔΙΑ «ΝΗΡΗΙΔΕΣ» πλαισιωμένοι από κορυφαίους μουσικούς.

Το βιβλίο «Ψ Η Λ Α Φ Ι Ζ Ο Ν ΤΑ Σ  Τ Ι Σ  Λ Ε Ξ Ε Ι Σ...» είναι το "δώρο"  μου σε όσους αναζητούν:
Τη γαλήνη του Πνεύματος, την αέναη Δύναμη  της Αξιοπρέπειας αντίκρυ στο άδικο. Το θαύμα  της Αγάπης , τη γιατρειά των τραυμάτων του Έρωτα, της προδοσίας τα σημάδια. Την αξία της Απλότητας, τους καρπούς της Αυτοκυριαρχίας, το αληθινό σθένος της Υπομονής και της Επιμονής, το σκάφανδρο της Αισιοδοξίας, το βάθος της Σκέψης. Μια ζωή  Απλή, Σοφή και Ουσιώδη.

Κυκλοφορεί από τη ΒΕΓΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ , χαίρει της την αιγίδας του ΟΜΙΛΟΥ για τηνUNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, στηρίζει με τις πωλήσεις του τις δράσεις και τους σκοπούς του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΥΦΛΩΝ και είναι αφιερωμένο στο πατέρα μου Γρηγόρη Μπιθικώτση και τον «πνευματικό» μου πατέρα Μίκη Θεοδωράκη που με έμαθαν να βρίσκω μέσα από νότες και ποιήματα το βάθος της σκέψης.
 
Εκ των προτέρων ευχαριστώ για την τιμητική  παρουσία στην ιδιαίτερη αυτή για μένα ημέρα που συμπίπτει με τη γενέθλια μέρα του ακριβού μου πάτερα Γρηγόρη, του δικού σας Μπιθικώτση.

Ε Ι Σ Ο Δ Ο Σ  Ε Λ Ε Υ Θ Ε  Ρ Η

Καλή αντάμωση

Με Εκτίμηση,
Άννα Μπιθικώτση 



Εντοπίστηκαν από ψαρά πάνω σε ταχύπλοο 14 πρόσφυγες στο Μελίσσι Κορινθίας!

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες προχθες, η Λιμενική Αρχή Κιάτου, από τον ιδιοκτήτη του αλιευτικού σκάφους «ΒΛΑΣΗΣ» Σ.Κ. 305 για την ύπαρξη σκάφους, που πιθανόν μεταφέρει πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή «ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ» ν. Κορινθίας. 
Ανωτέρω σκάφος ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ «ΒΛΑΣΗΣ»  στη μαρίνα «ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ» ν. Κορινθίας, όπου οι δεκατέσσερις (14) επιβαίνοντες συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς δε διέθεταν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Όπως προκύπτει, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι ανωτέρω αναχώρησαν κατά δήλωσή τους από την Αθήνα ν. Αττικής, όπου μεταφέρθηκαν οδικώς από διακινητές, σε παραθαλάσσια περιοχή ν. Κορινθίας. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε σκάφος και με τη βοήθεια αλλοδαπού διακινητή, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης,   προσπάθησαν να εξέλθουν της χώρας προς Ιταλία. 
Προανάκριση διενεργείται από το  Δ' Λιμενικό Τμήμα Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορίνθου.

hcg.gr

Διακοπή των μαθημάτων στο Γυμνάσιο Παναριτίου λόγω έντονων καιρικών

Τη διακοπή των μαθημάτων για σήμερα Τετάρτη 30η Νοεμβρίου 2016 στο Γυμνάσιο Παναριτίου, αποφάσισε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στα ορεινά χωριά του Δήμου.
Η απόφαση:
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Έχοντας υπόψη:
1.    Την παρ.4 εδαφ.27 του άρθρου 94 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/2010 τεύχος Α΄)
2.    Το άρθρο 58 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/2010 τεύχος Α΄) σχετικά με τις αρμοδιότητες του Δημάρχου.
3.    Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στα διοικητικά όρια του Δήμου μας.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
Τη διακοπή των μαθημάτων για την 30η Νοεμβρίου 2016 στο Γυμνάσιο Παναριτίου.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ανεργία: Από τις υποσχέσεις στο βάραθρο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, τα νέα από το μέτωπο της ανεργίας δεν είναι καλές. Δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα με τέτοιο στραγγαλισμό που υφίσταται η οικονομία εδώ και δύο σχεδόν χρόνια.
Στις 18 Νοεμβρίου, από τον ΟΑΕΔ έγινε γνωστό πως οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον μήνα Οκτώβριο, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2016, ήσαν περισσότεροι κατά 1,42%, ποσοστό που μεταφράζεται σε 12.350 άτομα.
Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων για τον Οκτώβριο ήταν 884.331 άτομα, έναντι 871.981 τον Σεπτέμβριο. Από τους 884.331 ανέργους το 54,29% είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή μεγαλύτερο των 12 μηνών και το υπόλοιπο 45,71% είναι εγγεγραμμένοι για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Η Συναυλία Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός

Εμφάνιση ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ.jpg
Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, στις 07:30μμ, η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου, πραγματοποίησε συναυλία στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός.
Στη συναυλία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Παναγιώτης Καλύβας, Δημήτρης Κάσσιος, Εμμανουήλ Αλογογιάννης και Κωνσταντίνος Κουσουλός, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Περικλής Μενούνος, η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞΕ κα Σταυρούλα Μαγγίνα, ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας κ. Βλάσης Τσώτος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αθανάσιος Σκόνδρας και κ. Νίκος Κεκερής, η πρόεδρος Ξυλοκάστρου κ. Καραπανάγου Σπυριδούλα,  η πρόεδρος του Δερβενίου κ. Διαμάντω Δενδρινέλλη, ο Πρόεδρος Πιτσών κ. Γιάννης Νικολακόπουλος και πλήθος φίλων της μουσικής.
Εμφάνιση ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ.jpeg
Υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Παναγιώτη Παναγάκου, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν διεθνείς σύγχρονες pop-rock επιτυχίες αλλά και μουσικά θέματα από κορυφαίες κινηματογραφικές ταινίες.

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος  αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Φιλαρμονική Δερβενίου στην τοπική μουσική εκπαίδευση, ιδιαίτερα των νέων μας. Τέλος συνεχάρη τον μαέστρο και τους μουσικούς της Φιλαρμονικής, για την εξαιρετική δουλειά που προσφέρουν αφιλοκερδώς και τους παρότρυνε να συνεχίζουν να εργάζονται με τον ίδιο ζήλο και αγάπη για τη μουσική.

Η 14η Χορωδιακή Συνάντηση Ξυλοκάστρου

Εμφάνιση ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΥΛΟΥ.jpg
Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, στις 07:00μμ, στο Θέατρο Άγγελος Σικελιανός, ο Μουσικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου «Ο Αυλός», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου-καθηγητή μουσικής κ. Θεμιστοκλή Δράμη, υλοποίησε την 14η Χορωδιακή Συνάντηση Ξυλοκάστρου
Στο ετήσιο Φεστιβάλ συμμετείχαν η Μεικτή Χορωδία Φιλαρμονία, ο Σύλλογος Φίλων Θρησκευτικής Μουσικής «Χορωδία Λουτρακίου», η Δημοτική Χορωδία Γαλατσίου και η Μεικτή Χορωδία Ξυλοκάστρου «Ο Αυλός». 
Εμφάνιση ΕΠΙΣΗΜΟΙ-ΑΥΛΟΣ.jpgΤο παρόν έδωσαν ο βουλευτής Κορινθίας κ. Γιώργος Ψυχογιός, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κκ Δημήτρης Κάσσιος, Παναγιώτης Καλύβας, Εμμανουήλ Αλογογιάννης και Κωνσταντίνος Κουσουλός, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΞΕ κ. Αναστάσιος Γκιολής, η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞΕ κα Σταυρούλα Μαγγίνα, η Πρόεδρος της Δ.K. Ξυλοκάστρου κα Σπυριδούλα Καραπανάγου, η Πρόεδρος του Οικολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου κα Παρασκευή Σαμιώτη και πλήθος κόσμου.           Η χορωδία Ξυλοκάστρου, διακρίνεται για την προσφορά της στη χορωδιακή μουσική και εκπροσωπεί επάξια στα καλλιτεχνικά δρώμενα τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, εμπλουτίζοντας τη πολιτιστική ζωή του τόπου μας. Από το 2003 διοργανώνει κάθε χρόνο Φεστιβάλ Χορωδιών στο Ξυλόκαστρο και έχει συμμετάσχει σε πολλά χορωδιακά φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, ενώ στο εξωτερικό έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις σε Βέλγιο, Γαλλία και Ρουμανία.   Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος εκφράζει θερμές ευχαριστίες στην κ. Κυριακή Σιετή, Πρόεδρο του Μουσικού και Μορφωτικού Συλλόγου, καθώς και σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης και συγχαίρει όλες τις χορωδίες για την εξαιρετική παρουσία τους.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης


ΤΟ "ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ" ΣΤΟ ΣΠΥΡΟ ΓΚΑΡΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, στις 13:00, δόθηκε ο ύστατος αποχαιρετισμός στο Σπύρο Γκάρο, από την οικογένειά του, τη Δημοτική Αρχή, φίλους και συνδημότες του.
Ο Σπύρος Γκάρος, με ανιδιοτέλεια, αγάπη και πάθος ήταν ο βασικός συντελεστής στην αδελφοποίηση μεταξύ του Γυμνασίου Ξυλοκάστρου και του Γυμνασίου της Furth αρχικά και μετέπειτα της αδελφοποίησης των δύο Δήμων.
Η προσφορά του ήταν μεγάλη όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι και που και άφησε την τελευταία του πνοή, στο Ξυλόκαστρο που αγάπησε και αγαπήθηκε, τόσο πολύ.
Την Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο κ. Ηλία Ανδρικόπουλο, στην τελετή αποχαιρετισμού, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Καλύβας, όπου και εκφώνησε επικήδειο λόγο.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του
«Φίλε Σπύρο, καλό σου ταξίδι,
                        θα είσαι πάντα στη σκέψη μας και στην καρδιά μας»

Γραφείο Τύπου Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης 

Χιόνια στο Ορεινό Χελυδορι

ΡΕΚΒΙΕΜ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ


Αντίο σε ένα απάνθρωπο κοινωνικό σύστημα που βασάνισε εκατομμύρια ανθρώπους στον 20ό αιώνα από τα κρατητήρια της "Στάζι" μέχρι την εξορία της Σιβηρίας. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, εκπρόσωπος του ελληνικού λαού, ήταν εκεί για να ρίξει την ταφόπλακα σε μία παγκόσμια απειλή που λίγο έλειψε να μετατρέψει τη Γη σε σεληνιακό τοπίο με ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα κληρονομώντας στους απογόνους μας καμένη γη και δυστυχία.


Ολοκληρωτικά καθεστώτα όπως ο ναζισμός του Μουσολίνι, ο κομμουνισμός του Τσαουσέσκου, ο Θέο-κρατισμός του Χομεϊνί, τα κράτη-κληροδοτήματα του Κιμ Γιονγκ Ουν και το ισλαμικό Χαλιφάτο του ISIS αποτέλεσαν τη διαρκή προσπάθεια υποταγής του ανθρώπου και εξάλειψης της ελευθερίας της σκέψης και της δημιουργίας. Μία απλή έρευνα στα επιτεύγματα αυτών των κοινωνιών σχετικά με την ελευθερία του Τύπου, τη

Νύχτα πάνω από την αρχαία πυραμίδα του Ελληνικού στην Αργολίδα

Displaying Νύχτα πάνω από την αρχαία πυραμίδα του Ελληνικού στην Αργολίδα

Στον ιστότοπο των Φρυκτωριών (www.fryktories.net) θα δείτε και θα διαβάσετε περισσότερα.



ΣΟΚ! ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ – ΓΙΑ ΤΟ «ADIÓS» – ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΑΝΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΦΙΝΤΕΛ

tsipras-cuba-ebraer.jpg
Αυτοί που θα έπρεπε να γίνουν τα φωτεινά παραδείγματα τις ώρες τις κρίσης, γίνονται μιάσματα.
Δυστυχώς η πλειονότητα της πολιτικής εξουσίας, ειδικά της μνημονιακής, αδυνατεί ή μάλλον αδιαφορεί για το τι περνά ο απλός κόσμος. Αδιαφορούν ακόμη και για την εικόνα που βγάζουν προς τα έξω. Ξεδιάντροπες συμπεριφορές που εξοργίζουν όλους όσοι υποφέρουν από τις δικές τους πολιτικές.
Βλέπουμε τις σημερινές «αριστερές» υπουργίνες λαμπερές (μόνο εξωτερικά), με τα πανάκριβα ντυσίματά τους, να συμπεριφέρονται σαν μεταλλαγμένες οντότητες, από άλλο πλανήτη. Τα χιλιάδες βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, τις εκδικούνται γιατί θυμίζουν στην κοινωνία πως αυτές πριν από 2 χρόνια βρίσκονταν στα πεζοδρόμια με τις ντουντούκες, κυριολεκτικά ξεμαλλιασμένες, να υπόσχονται το σκίσιμο του μνημονίου, ενώ σήμερα μετά από καλή δόση κομμωτηρίου, συναντιούνται στο Hilton με την Τρόικα και ορίζουν τις (μαύρες) τύχες μας.

Δάκρυα, θρήνος για τη "Σταχτοπούτα" του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου

Εις μνήμην: Τα σκίτσα για τη Σαπεκοένσε που προκαλούν ρίγη [pics]
Δάκρυα, θρήνος και ένα τεράστιο γιατί. Η Σαπεκοένσε, η "Σταχτοπούτα" του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου έγραψε το όνομά της στον μακρύ κατάλογο με τις ομάδες που ξεκληρίστηκαν σε αεροπορικά δυστυχήματα.
Η τραγωδία στην Κολομβία, όπου συνετρίβη το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της ομάδας ενόψει του πρώτου τελικού του Copa Sudamericana, έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο. Όχι μόνο τους οπαδούς της ομάδας ή τους οπαδούς του ποδοσφαίρου γενικότερα.

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Σερβία αποτελούν παράγοντες σταθερότητας

ser2
Ολοκλήρωσε σήμερα την επίσημη επίσκεψη του στην Σερβία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του ο  κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Tomislav Nikolic, τον πρωθυπουργό της χώρας, Aleksandar Vucic και τον Πατριάρχη Σερβίας, Ειρηναίο, ενώ επίσης συναντήθηκε και με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα
Μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, κ. Vucic, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Πάτρα τιμά τον Πολιούχο της- Εκατοντάδες πιστοί προσέρχονται στον Ι.Ν. του Αποστόλου Ανδρέα- Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των εκδηλώσεων


http://cdn.thebest.gr/media/images/frontNews/hqkwllcnvz50b7d75f7280e.JPGhttp://www.diaforetiko.gr/wp-content/uploads/2015/11/Screenshot_225.pngΤον Πολιούχο της Άγιο Απόστολο Ανδρέα τιμά σήμερα 30 Νοεμβρίου 2016, η Πάτρα. Ήδη πιστοί από διάφορα μέρη της Ελλάδας συρρέουν στον ναό για να προσκυνήσουν την τίμια κάρα που βρίσκεται στο κέντρο του ναού και τον σταυρό του μαρτυρίου του.Χθες στις 6 το απόγευμα ετελεστει  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός  προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομου, ο οποίος εκύριξε τον Θείο λόγο.

Τα πρώτα χιόνια σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας

Τα πρώτα χιόνια σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας

Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, με χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις που σε πολλές περιπτώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα. 
Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, αλλά και στην Πάρνηθα.

Κινδύνεψε και από την Αναγέννηση Καρδίτσας η ΑΕΚ!, κόλλησε στη λάσπη

Αναγέννηση Καρδίτσας - ΑΕΚ 2-2Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να ζευγαρώσει τις νίκες της – στον 6ο όμιλο – και να «σφραγίσει» την παρουσία της στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Αναγέννηση, στην Καρδίτσα, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με 2-0. Και μάλιστα, στο τέλος κινδύνεψε να απωλέσει και τον βαθμό της ισοπαλίας... Η ΑΕΚ, παραμένει πρώτη με 4 πόντους, ενώ η Αναγέννηση πήρε τον πρώτο της βαθμό. Αν όμως αύριο (Τετάρτη) η Λαμία κερδίσει στην Κέρκυρα, τότε θα προσπεράσει την Ένωση κατά δύο βαθμούς.