Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Εμφάνιση ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΒΙΒΛΙΟ ΤΖΟΚΑ (3).jpgΕμφάνιση ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΒΙΒΛΙΟ ΤΖΟΚΑ (3).jpg


Ο Φιλοτεχνικός Ομιλος Τρίπολης σας καλεί στην παρουσίαση του ιστορικού

 μυθιστορήματος " Ο κύκλος των μάταιων πράξεων" του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Σπύρου Τζόκα, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016, στις 8 μ.μ, στο ξενοδοχείο "Παλατίνο".

Το βιβλίο αναφέρεται στη ζωή του αγωνιστή και μάρτυρα της Εθνικής Αντίστασης Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ο οποίος αρνήθηκε  να εξαιρέσει τον εαυτό του από τους 200 μελλοθάνατους, προκειμένου να πάρει κάποιος άλλος κρατούμενος τη θέση του, όπως του ζήτησε ο Φίσερ, γερμανός διοικητής των SS του στρατοπέδου Χαϊδαρίου. Εκτελέστηκε μαζί με τους συντρόφους του το άλλο πρωί, και έγινε ένας από
 τους διακόσιους της ματωμένης Πρωτομαγιάς του 1944.  Διάλεξε το θάνατο και κέρδισε  την αθανασία
IPPARXOS

Συνέντευξη του πρώην Προέδρου της ΝΔ και Βουλευτή Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στη Δημοσιογράφο κα. Κάτια Μακρή στο ραδιόφωνο Real fm

Συνέντευξη στην Δημοσιογράφο κα. Κάτια Μακρή στο ραδιόφωνο Real fm
Δημοσιογράφος:
Πολύ δύσκολη ημέρα σήμερα κύριε Πλακιωτάκη, ήταν που ήταν βαριά η ατμόσφαιρα, έγινε και αυτό στην Κινάρα και βάρυνε πολύ το κλίμα.
                                       
Πλακιωτάκης:
Είναι μια ημέρα πένθους για ολόκληρη τη χώρα και για τις ένοπλες δυνάμεις και επειδή μιλώντας και ως πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, έχω αντιμετωπίσει παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν , θέλω να απευθυνθώ και στις οικογένειες του πληρώματος του ελικοπτέρου, εκφράζοντας την βαθιά μου θλίψη και την αμέριστη συμπαράστασή μου.
Είναι πραγματικά μια μαύρη σελίδα σήμερα και για τις ένοπλες δυνάμεις, αλλά και για τη χώρα συνολικά.
Μέσα σε ένα κλίμα ιδιαίτερα δύσκολο.

Σκληρή κόντρα στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες - Σε εξέλιξη η συζήτηση (LIVE)


Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων

Συνεχής μετάδοση των προγραμμάτων διαδικτυακής τηλεόρασης της Βουλής των Ελλήνων
Σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης διεξάγεται το απόγευμα της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες. «Τα ΜΜΕ έκαναν πλειοψηφία και κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε στην αρχή της διαδικασίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ζήτησε να μην διεξαχθεί η σχετική συζήτηση στη Βουλή.
«Η διαδικασία είχε παραλύσει εδώ και 25 χρόνια, γιατί ο νόμος προέβλεπε τον διαγωνισμό» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και πρόσθεσε πως κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι βιάζεται να προχωρήσει τη διαδικασία.

Σκληρή κόντρα της προεδρεύουσας στη συζήτηση Τασίας Χριστοδουλοπούλου με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος ζητούσε επίμονα να πάρει τον λόγο.

«Είστε πράγματι προβληματικός» του είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου και τον κατηγόρησε για «τσουμπουκά».

Σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης ο αριθμός των αδειών ορίζεται σε τέσσερις για μετάδοση υψηλής ευκρίνεια (HD). Η τροπολογία που υπογράφεται από τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά, κατατέθηκε στο νομοσχέδιο περί «Κύρωσης της Συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας για τις διεθνείς οδικές επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές», το οποίο θα ψηφιστεί το βράδυ της Πέμπτης.

Προβλέπεται ότι κατά την πρώτη εφαρμογή της ρύθμισης αυτής η διαγωνιστική διαδικασία για την χορήγηση των αδειών διενεργείται από τον υπουργό Επικρατείας που εκδίδει την σχετική προκήρυξη (αντί του ΕΣΡ) και χορηγεί τις άδειες.

Επίσης, ορίζεται ότι η τιμή εκκίνησης για τις δημοπρατούμενες άδειες καθορίζεται με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας.

 

Tweet Tweet Tweet @GKoumoutsakos: Η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ είναι «ο έρως του ψέματος». Εμείς απαντάμε με τον ορθολογισμό της αλήθειας #NDbriefing





ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ @neademokratia
 
.@GKoumoutsakos: Η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ είναι «ο έρως του ψέματος». Εμείς απαντάμε με τον ορθολογισμό της αλήθειας #NDbriefing

Προβολή στο Twitter







Ανδρέας Ψυχάρης @APsycharis
 
Εφαρμόζονται οι νόμοι λέει η Γεροβασίλη! Νταούλια μας χορεύουν #ανοητη #syriza_zoo


Προβολή στο Twitter






Ελληνική Αστυνομία @hellenicpolice
 
Σχολικός εκφοβισμός/Bullying.Ένα νέο φαινόμενο ή ένα παλιό φαινόμενο με νέες διαστάσεις;Άρθρο #ΑστυνομικήΑνασκόπηση bit.ly/1LiXY3j

Προβολή στο Twitter






Nikos Dendias @NikosDendias
 
Θερμά συλλυπητήρια στις Ένοπλες Δυνάμεις και στις οικογένειες των τριών στελεχών του ΠΝ, που έχασαν τη ζωή τους σε ώρα καθήκοντος στο Αιγαίο

Προβολή στο Twitter





Μέσω mignatiou-com

Μουζάλας: “Δεν μπορούν να μας διώξουν από την Σέγκεν”


Ο χρήστης Michail Ignatiou γράφει Tweet σχετικά με αυτό.

Διαβάστε περισσότερα






christos koutras @ckoutras
 
Έγιναν οι Σκοπιανοί νοματαίοι και εδω ακούμε πως μάλλον θα κλείσουν τα σύνορα.

Προβολή στο Twitter


Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τους πεσόντες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού

 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την τραγική απώλεια των Ελλήνων αξιωματικών, οι οποίοι επέβαιναν στο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού που κατέπεσε σήμερα στο Αιγαίο:
«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για την απώλεια των νέων μας, αξιωματικών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος προς την Πατρίδα. Η Βουλή των Ελλήνων κλείνει το γόνυ μπροστά στον ηρωισμό και την αυτοθυσία των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπερασπίζονται την ακεραιότητα, την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της χώρας μας. Είμαστε στο πλευρό των οικογενειών των πεσόντων συμμεριζόμενοι το βαρύ πένθος τους».

Δήλωση του υπεύθυνου του Τομέα Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάση Δαβάκη



 
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των αδικοχαμένων χειριστών τού ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς επίσης και στις Ένοπλες Δυνάμεις, που πενθούν το χαμό των άξιων στελεχών τους.
Ένα ακόμη τραγικό γεγονός επιβεβαιώνει τη διαχρονική συνεισφορά αίματος των Ενόπλων Δυνάμεων στην πατρίδα μας.
Είναι αυτονόητο ότι, μαζί με όλους τους Έλληνες, αγωνιούμε να μάθουμε τι έφταιξε, τι δεν πήγε καλά, κάτω από ποιες συνθήκες φτάσαμε σήμερα να θρηνούμε την τραγική απώλεια τριών εξαίρετων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας.
Όταν υπάρχουν ερωτήματα πρέπει να υπάρχουν και απαντήσεις».

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ

Την παγκόσμια απειλή των δικτύων διακινητών ανθρώπων, ναρκωτικών, όπλων, τσιγάρων, χρήματος και άλλων αγαθών έρχεται να αντιμετωπίσει το ΝΑΤΟ μετά την ολιγωρία και την απροθυμία των κυβερνήσεων Τουρκίας και Ελλάδας. Ημέρα που σηματοδοτεί και η εθνική απώλεια των Ελλήνων Αξιωματικών στα νερά του Αιγαίου που πλέον θα ελέγχονται από τις στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα και με τα πρόσφατα διατυπωθέντα και δημοσιευθέντα συμπεράσματα σε διεθνές στρατιωτικό συμπόσιο 2015 εναντίον του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού (2015 Symposium on Transnational Organized Crime, TOC) και τον αντίστοιχο ρόλο των Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων των Κρατών (SOF Role in Combating Transnational Organised Crime) που παρουσιάζει το thedayaftergr, η εποχή των μεγάλων επεμβάσεων έχει περάσει και τα στρατηγικά συμφέροντα των δυτικών λαών απαιτούν συνέργειες στις απειλές που δέχονται χρόνια τώρα τα κράτη έθνη που δημιουργήθηκαν με τη Συνθήκη της Βεστφαλίας το 1648. Απειλές που αν δεν αντιμετωπιστούν, η ύπαρξη του δυτικού πολιτισμού στα αντίστοιχα κράτη κινδυνεύει θανάσιμα να αντικατασταθεί από την αναρχία και το σκοταδισμό. 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ!



Η Πρόεδρος Βούλα Κοζομπόλη και ο Επίτιμος Πρόεδρος Γιώργος Ρουμπάνης, έκοψαν μαζί την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του Συλλόγου, με την παρουσία σύσσωμου του ΔΣ και παρέα με τον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο και πλήθους Ολυμπιονικών, σε μία άκρως οικογενειακή και όμορφη εκδήλωση. 
Η δωροεπιταγή που αντιστοιχούσε στο φλουρί της πίτας, προσφέρθηκε από τον τυχερό Γιώργο Μαυρωτά στην Εθελοντική Ομάδας Life Guard Hellas Save & Rescue Volunteer Team, που νωρίτερα είχε τιμηθεί από την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου κα Εύη Μωραϊτίδου στα πρόσωπα των Μάνια Μπικόφ και Σπύρου Μητριτσάκη, για το πολύτιμο έργο που προσφέρουν στη διάσωση και υποδοχή προσφύγων στη Λέσβο. Οι 2 επικεφαλείς της Εθελοντικής Ομάδας, μεταξύ άλλων αναφορών για τις συνθήκες που βιώνουν τόσο οι πρόσφυγες, όσο και οι ίδιοι στη Λέσβο, έκαναν ανοιχτή πρόσκληση στους Ολυμπιονίκες να τους επισκεφτούν στη βάση που έχουν οργανώσει και να συνδράμουν μαζί τους για την αρωγή των προσφύγων. Τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΟ ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση, όπως επίσης και η Άννα Βερούλη, η Νίκη Μπακογιάννη και ο Νίκος Σιρανίδης, κι έτσι αποστολή του Συλλόγου Ολυμπιονικών θα παραστεί στο νησί σε χρόνο που θα ανακοινωθεί σύντομα.
Ακόμη, στις κληρώσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά την κοπή της πίτας ο Χρήστος Αφρουδάκης κέρδισε ένα κολιέ των κοσμημάτων FASPA της σειράς "Ταξίδια στην Ανατολή", που φιλοτέχνησε η σχεδιάστρια κα Τέτη Σταθοπούλου, ενώ ο Χρήστος Παπανικολάου κέρδισε ένα ζευγάρι παπούτσια της επιλογής του, προσφορά της εταιρείας Nike.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη δήλωσε: " Πλήθος δράσεων για το 2015 και συνεχίζουμε παρομοίως και για το 2016. Μεταξύ άλλων ο Σύλλογος ξεκίνησε να διεθνοποιείται κάνοντας συνεργασίες με Συλλόγους Ολυμπιονικών άλλων χωρών, για κοινές δράσεις σε όλα τα επίπεδα. Ξεκινήσαμε το Νοέμβριο με τους Ολυμπιονίκες της Γεωργίας και τον αγαπητό μας Κάχι μέλος του συλλόγου μας αλλά και πρόεδρο του Συλλόγου Ολυμπιονικών Γεωργίας, ενώ στις 17 Μαρτίου θα μεταβώ στο Τόκυο, όπου θα υπογράψουμε σύμφωνο συνεργασίας για κοινές δράσεις με το Σύλλογο Ιαπώνων Ολυμπιονικών ενόψει των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων Τόκυο 2020".
Τέλος η Γενική Γραμματέας του ΣΕΟ Βούλα Ζυγούρη, σε δηλώσεις στους παριστάμενους εκπροσώπους του Τύπου ανέφερε:" Το 2015 συμπληρώσαμε τα 30 χρόνια της ύπαρξής μας, το 2016 σηματοδοτεί την απαρχή των 30 επόμενων χρόνων. Όλοι οι Ολυμπιονίκες ευχόμαστε Υγεία, Προοπτική και ένα Καλύτερο Έτος για όλο τον κόσμο μέσα στη δύσκολη συγκυρία που ζούμε, και επιπλέον ακόμη περισσότερα μέλη για το Σύλλογο μας, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων του Ρίο".

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ








Ο Γενικός γραμματέας του ΕΟΤ με την Εύη Τατούλη στο υπό κατασκευή λιμάνι του Τυρού.


Η αδειοδότηση του πρώτου καταδυτικού πάρκου στη χώρα βρίσκεται προ των πυλών στον Τυρό. 
Στο Λεωνίδιο και στον Τυρό βρίσκεται ο γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος για το Καταδυτικό Πάρκο.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ παρίσταται σε εκδήλωση με θέμα "Αναπτυξιακές προκλήσεις για το Δήμο Νότιας Κυνουρίας – Η αδειοδότηση του πρώτου καταδυτικού πάρκου στη χώρα προ των πυλών", που θα δοθεί στο Τυρό, η οποία πραγματοποιείται στην Φάμπρικα Πολιτισμού στο Λεωνίδιο.

Η σημερινή εκδήλωση oργανώνεται από την Επιτροπή  «Πρωτοβουλία για το Καταδυτικό Πάρκο Τυρού» και θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 μμ στη Φάμπρικα Πολιτισμού στο Λεωνίδιο.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι κκ. 
- Δημήτριος Τρυφωνόπουλος , Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ
- Χαράλαμπος Λυσίκατος, Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας
- Εκπρόσωπος ΣΕΤΕ
- Φίλιππος Πετρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος AMBIO
- Δημήτριος Κουνιάς, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τυρού
- Θεόδωρος Παρασκευάς, Πρόεδρος Αλιέων Τυρού
-  Εύη Τατούλη, Νομικός- Μέλος Πρωτοβουλίας

 Στις φωτογραφίες: Η Νομικός και μέλος της πρωτοβουλίας Εύη Τατούλη με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Τρυφωνόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Τυρού Γιάννη Τριανταφύλλου, τον Θοδωρή Παρασκευά, πρόεδρο Αλιέων λίγο πριν από την εκδήλωση για το Καταδυτικό Πάρκο Τυρού. 

Evi Tatouli


Σημεία ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργο Κουμουτσάκο



Αρχική
Α.  ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Β.  ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΝΟΤΑΜ
Γ.  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΡΟΩΝ
Δ. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΡΟΩΝ
Ε.  ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΣΤ.  ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ζ.  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΞΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΣΡ
Η.  ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΣΤΟ DNA ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Θ.  ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Ι.  ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΙΑ.  ΨΕΜΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ
ΙΒ.  ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ