Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

EKTAKTH EIΔΗΣΗ: Άγριος ξυλοδαρμός του βουλευτή της Ν.Δ. Βασίλη Οικονόμου από κουκουλοφόρους - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

http://www.naftemporiki.gr/fu/p/899551/638/399/0x0000000000ceddfd/2/basilis-oikonomou.jpgΈνα ακόμη θλιβερό περιστατικό ωμής και άνανδρης βίας εναντίον πολιτικών προσώπων έρχεται να προστεθεί στα... πολλά που έχουν κατά καιρούς συμβεί. Λίγο περισσότερο από ένα μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου, έξω από την Βουλή, ένας άλλος βουλευτής της "γαλάζιας" παράταξης έπεσε θύμα μίας απαράδεκτης επίθεσης.
Ο Βασίλης Οικονόμου, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr βρίσκονταν με μία παρέα σε ένα εστιατόριο στα Εξάρχεια και συγκεκριμένα επί της οδού Βαλτετσίου. Κάποια στιγμή, μία ομάδα περίπου 10 κουκουλοφόρων μπήκε στο κατάστημα με... προσιαγεγραμμένες τις προθέσεις τους.
Πλησίασαν τον Βασίλη Οικονόμου και τον ρώτησαν: "Είσαι ο Βασίλης Οικονόμου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας;", με τον ίδιο να απαντά θετικά.
Τότε ξεκίνησε και η άνανδρη επίθεση, αφού οι κουκουλοφόροι τον έριξαν από την καρέκλα και τον ξυλοκόπησαν, φωνάζοντάς του μάλιστα πως "εδώ δεν θα ξαναπατήσεις. Τα Εξάρχεια δεν είναι μέρος για βουλευτές".
Ο Βασίλης Οικονόμου έχει ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, με τις πληροφορίες του newsit.gr να αναφέρουν πως ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως πονάει σε όλο του το σώμα...

Τσίπρας: Αν έφευγα εκείνη τη νύχτα θα ήμουν ήρωας για μια βραδιά

TSIPRAS-735x459.jpg
Πεπεισμένος ότι θα είχε γίνει ήρωας για μια βραδιά, αν είχε αρνηθεί τη συμφωνία στις ολονύχτιες διαπραγματεύσεις της ιστορικής Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου, εμφανίζεται Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Paul Mason, στα πλαίσια του νέου ντοκιμαντέρ που φέρει τον τίτλο #ThisIsACoup.
«Αν έφευγα εκείνη τη νύχτα, θα ήμουν ήρωας για μια βραδιά ή δύο, ίσως τρεις, αλλά θα ήταν καταστροφικό για τις επόμενες ημέρες και νύχτες αυτό. Όχι μόνο για μένα αλλά για την πλειοψηφία των Ελλήνων. Η καρδιά μου είπε όχι αλλά το μυαλό μου έλεγε πως έπρεπε να βρούμε μια λύση. Αν έφευγα θα κατέρρεαν οι τράπεζες και η οικονομία», λέει χαρακτηριστικά ο έλληνας πρωθυπουργός στον δημοσιογράφο της Guardian και του Channel 4.
«Νομίζω πως χάσαμε χρόνο. Στο τέλος μας τελείωσαν τα χρήματα και οι δυνάμεις. Αν το ήξερα αυτό, θα είχα πάρει πιο γενναίες αποφάσεις από την αρχή», επισημαίνει ο κ. Τσίπρας.
Υπενθυμίζεται ότι η φράση «This is a coup» είχε γίνει παγκόσμιο trend στο Twitter για να περιγράψει τη σκληρή στάση των Βρυξελλών απέναντι στην Ελλάδα.

arouraios.gr

Νίκος Ανδρουλάκης: Τοποθέτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο της συζήτησης “Αποτελέσματα της 21ης Παγκόσμιας Συνόδου για το Κλίμα COP 21”


Δελτίο Τύπου

Στρασβούργο, 15 Δεκεμβρίου 2015   Στο πλαίσιο της Συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την Συμφωνία που επετεύχθη στο Παρίσι, στην Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε το λόγο ως μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.   Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης του κ. Ανδρουλάκη: Για πρώτη φορά μία Συμφωνία για το κλίμα υπογράφεται από 195 χώρες, όταν το Πρωτόκολλο του Κιότο είχε υπογραφεί μόνο από 38. Επίσης, διασφαλίστηκε η απαραίτητη χρηματοδότηση, τουλάχιστον 100 δισεκατομμυρίων μέχρι το 2020 για τις λιγότερο αναπτυσσόμενες χώρες, ώστε να καταστεί εφικτή η μετάβασή τους σε μη ρυπογόνες τεχνολογίες, χωρίς συγχρόνως να απειλείται η άνοδος του βιοτικού τους επιπέδου. Όλα τα παραπάνω καθιστούν την Συνδιάσκεψη για το Κλίμα στο Παρίσι ένα ιστορικό γεγονός, μία σημαντική αρχή. Και μπορεί να λέμε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, αλλά θα παραμείνει μόνο το ήμισυ εάν δεν προβούμε σε πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων.   Η απουσία κυρώσεων σε περίπτωση μη τήρησης των συμφωνηθέντων είναι ένα ανοικτό ζήτημα που καθιστά την κοινωνία των πολιτών κύριο φορέα ελέγχου και πίεσης. Για αυτό είναι απαραίτητο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να αναλάβει πρωτοβουλίες ενημέρωσης για την αξία του αγώνα απέναντι στην κλιματική αλλαγή μέσα από μία νέα περιβαλλοντική ηθική που οφείλουμε να αποκτήσουμε. Διαβάστε όλη τη τοποθέτηση στο androulakisnikos.gr

Haig Yazdjian και Βαγγέλης Καρίπης ζωντανά στο Αλλότροπον


Δυο σημαντικοί δεξιοτέχνες μουσικοί, ο Haig Yazdjian (ακουστικό ούτι, ηλεκτρικό ούτι, τραγούδι) και ο Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά) συμπράττουν επί σκηνής το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου και ώρα 21:30 στο Αλλότροπον και αναμένεται να μας καταπλήξουν!! Δεν είναι τυχαίο ότι ο καθένας τους θεωρείται κορυφαίος στο είδος του, με διεθνή αναγνώριση.

Πρώτη ύλη για τις κοινές τους ζωντανές εμφανίσεις αποτελούν τα γνωστά και αγαπημένα κομμάτια του Haig Yazdjian καθώς και το υλικό από τις προσωπικές δουλειές του Βαγγέλη Καρίπη. Σίγουρα όμως ο αυθορμητισμός και η μαγεία της στιγμής θα ορίσουν τον τόνο.
Τιμή εισόδου: 5 €

Επισυναπτόμενα μπορείτε να βρείτε την αφίσα.

Η ομάδα διαχείρισης του «Αλλότροπον»
Τηλ. επικοινωνίας: 2741 5 50722 

ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Θεόδωρος Ζαγοράκης: Στρατηγική για την ενιαία ψηφιακή αγορά


http://thessports.gr/wp-content/uploads/2014/07/zagorakis-strasburg-03.jpgΕγκρίθηκε εχθές, με μεγάλη πλειοψηφία, σε κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών και της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) που διεξήχθη στο Στρασβούργο, η έκθεση σχετικά με την ενιαία ψηφιακή αγορά. 
 Η έκθεση αυτή αποτελεί την θέση του ΕΚ στην ανακοίνωση της Επιτροπής σχετικά με την στρατηγική της για την ενιαία ψηφιακή αγορά της Ευρώπης. Επισημαίνεται ότι η στρατηγική αυτή αποτελεί το σχέδιο της ΕΕ για τη δημιουργία μιας ελεύθερης και ασφαλούς ενιαίας ψηφιακής αγοράς, στην οποία οι καταναλωτές θα μπορούν να πραγματοποιούν διασυνοριακές αγορές μέσω του διαδικτύου και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να πωλούν σε ολόκληρη την ΕΕ, οπουδήποτε και αν εδρεύουν εντός αυτής.

ΔΗΛΩΣΗ TOY ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ (ON CAMERA) ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά το τέλος της ψηφοφορίας στη Βουλή για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταψηφίσαμε ως Νέα Δημοκρατία το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα γιατί δεν επιθυμούμε να συναινέσουμε στο ψέμα και την υποκρισία του κ. Τσίπρα και να μη γίνουμε συνεργοί στο συστηματικό έγκλημα κατά του ελληνικού λαού».

ΔΗΛΩΣΗ TOY ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ - ON CAMERA




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης είχε σήμερα συνάντηση με τους Δημάρχους Γλυφάδας κ. Γιώργο Παπανικολάου, Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη και Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτο. Στη συνάντηση μετείχαν ο συντονιστής της ΟΔΕ Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, βουλευτής κ. Σίμος Κεδίκογλου και ο Τομεάρχης Εσωτερικών, βουλευτής  κ. Γιώργος Γεωργαντάς.
Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Νομοσχέδιο μαμούθ φέρνει ανατροπές! Επιδόματα σε δημοτικούς υπαλλήλους, ξεπάγωμα προσλήψεων, μείωση ωραρίων και αποτεφρωτήρια νεκρών

Νομοσχέδιο μαμούθ φέρνει ανατροπές! Επιδόματα σε δημοτικούς υπαλλήλους, ξεπάγωμα προσλήψεων, μείωση ωραρίων και αποτεφρωτήρια νεκρών

«Ξεπάγωμα» των προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, διεύρυνση των δικαιούχων μειωμένων ή μηδενικών δημοτικών τελών, χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε κατηγορίες υπαλλήλων, αύξηση ωρών απασχόλησης των υπαλλήλων ΙΔΑΧ και μείωση του ωραρίου του προσωπικού των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στις διατάξεις του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου.

Βουλή-Ολομέλεια: Ψηφίστηκε με 153 ψήφους το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα - Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε το νομοσχέδιο

Υπερψηφίστηκαν τα 13 προαπαιτούμενα χωρίς καμία κυβερνητική διαρροή
Με 153 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ψηφίστηκε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε (με 138 ψήφους) το νομοσχέδιο. Στην ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησε το ΚΚΕ επί της αρχής του νομοσχεδίου, ψήφισαν 191 βουλευτές.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και στα άρθρα του και στο σύνολό του.

Υπό κατάληψη βρίσκεται η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Υπό κατάληψη βρίσκεται η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Υπό κατάληψη είναι για δεύτερη ημέρα η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, από φοιτητές που διαμαρτύρονται για την υποχρηματοδότηση των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό που ψηφίστηκε. 
Ζητούν, μεταξύ άλλων, δωρεάν σίτιση, στέγαση, μεταφορές και συγγράμματα, καθώς και ανέγερση εστιών σε Σπάρτη, Καλαμάτα, Κόρινθο, Ναύπλιο και Τρίπολη.

Παράκληση στο Μετόχι του Αγίου Γερασίμου στα Μεντουριάνικα


 Σε ένα διαφορετικό και ιδιαίτερο χώρο θέλησε να εορτάσει τα 4 χρόνια λειτουργίας του γραφείου του ο Κοινωνικός Λειτουργός Ξυλοκάστρου. Χρήστος Κολοκυθας...
Προχθες Κυριακή το απόγευμα βρεθήκαμε στο Μετόχι του Αγίου Γερασίμου στα Μεντουριανικα οπου στις 5.00 το απόγευμα εψαλλει παράκληση προς τιμήν της Αγίας Βαρβαρας προστάτιδας του γραφείου του...
Άμεσως μετα μεταφερθηκαν ολοι οι καλεσμενοι στην τραπεζαρια οπου μας περιμεναν γλυκισματα και τσαι τα οποια μας τα προσεφεραν οι φιλοξενες μοναχες....
Αμεσως αφου προηγηθηκε ενας μικρος απολογισμος του εργου του κοιν. λειτουργου ο ιδιος πηρε το λογο και μας μιλησε για τι αλλο ; για την εμπρακτη αγαπη στη σημερινη εποχη....η αιθουσα ηταν γεματη...παρα πολλοι τιμησαν την εκδηλωση ....απλη,λιτη αλλα παραλληλα πολυ ανθρωπινη....στην εισοδο του Μετοχιου συγκεντρωνοντο τροφιμα για το φιλοπτωχο της εκκλησιας του Δερβενιου...ετσι με εναν απλο και λιτι τροπο ολοι ευχηθηκαμε τα καλυτερα σε εναν ανθρωπο που βρισκεται παντα κοντα στην αναγκη του συνανθρωπου του οποιαδηποτε στιγμη...
Ας ειναι καλα.....

Mairi Hlektra

Απονομή βραβείων συγγραφής σεναρίων 2ου Πανελληνίου Διαγωνισμού

Απονομή βραβείων συγγραφής σεναρίων 2ου Πανελληνίου Διαγωνισμού
Φωτογραφικό υλικό

Στον πάντα φιλόξενο χώρο του θεάτρου του ιδρύματος Μ. Κακογιάννης έλαβε χώρα, την 9η Δεκεμβρίου 2015,
η τελετή απονομής των βραβείων συγγραφής σεναρίων του 2ου Πανελληνίου Διαγωνισμού της Ένωσης
 Σεναριογράφων με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους απλούς υπαλλήλους και τους ειδικούς συμβούλους υπουργών επιφυλάσσει το νέο μισθολόγιο που ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή στο πλαίσιο του ν/σ «Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων»,  με τα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισ.

Η αντιμισθία των αιρετών ξαναγυρίζει δέκα χρόνια πίσω – Τι αλλαγές περιλαμβάνει το ν/σ που κατατέθηκε στη Βουλή

Την κατάργηση των διατάξεων του Καλλικράτη για την αντιμισθία των αιρετών περιλαμβάνει το νέο Σχέδιο Νόμου που φέρνει η κυβέρνηση, με συνέπεια η αντιμισθία των αιρετών να γυρίζει, επί της ουσίας, 10 χρόνια πίσω.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι καταργούνται οι διατάξεις του νόμου 3852/2010, με βάση τον οποίο αναγνωρίζονταν ότι η αντιμισθία των αιρετών των Δήμων και των Περιφερειών θα γινόταν με κριτήριο την αντιμισθία του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, δηλαδή ένα κριτήριο που αντιστοιχεί στο κύρος της ιδιότητας των αιρετών κατά αναλογία με την καταστατική θέση των αιρετών στις Ευρωπαϊκές Χώρες. Είχε προηγηθεί η πρόβλεψη της αντιμισθίας αντί των εξόδων παράστασης με τον Δημοτικό Κώδικα του 2006 (ν.3463/2006).

Ποιες προσλήψεις «ξεπαγώνουν» στους δήμους – Προς αναθεώρηση το θεσμικό πλαίσιο των ΟΤΑ – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

«Tέλος» στον πάγο των προσλήψεων στους δήμους βάζει το νέο νομοσχέδιο, για ορισμένες κατηγορίες, αν και γενικά οι προσλήψεις και οι διορισμοί τακτικού προσωπικού των κατηγοριών Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού και των ΝΠΙΔ αυτών αναστέλλονται έως 31/12/2016, πλην των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα. .

ΔΡΑΣΗ: Η ανικανότητα της κυβέρνησης στον χειρισμό του μεταναστευτικού δεν έχει προηγούμενο!



15.12.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ανικανότητα της κυβέρνησης στον χειρισμό του μεταναστευτικού δεν έχει προηγούμενο!

Η στέγαση μεταναστών και προσφύγων στις ολυμπιακές και άλλες εγκαταστάσεις του Ελληνικού δίνει νέο αρνητικό νόημα στην ταλαιπωρημένη έννοια της "αξιοποίησης" της δημόσιας περιουσίας. Εγκαταστάσεις για τις οποίες οι Έλληνες φορολογούμενοι πλήρωσαν δισεκατομμύρια, αφού αφέθηκαν να ρημάξουν για δέκα χρόνια από διαδοχικές ανίκανες κυβερνήσεις, χρησιμοποιούνται σήμερα για αυτόν τον σκοπό από μία κυβέρνηση που, εγκλωβισμένη στην ιδεοληψία της περί ανύπαρκτων (θαλασσίων) συνόρων και προσφύγων που «εξαφανίζονται», εμφανίζεται απολύτως ανέτοιμη να διαχειριστεί σωστά την κατάσταση. Ταυτόχρονα, όπως επεσήμανε ο ΣΕΒ στο πιο πρόσφατο εβδομαδιαίο δελτίο του για μία σειρά άλλων περιπτώσεων, η κυβέρνηση για άλλη μία φορά γελοιοποιεί την έννοια της τήρησης των συμβάσεων – θεμελιώδη στη δημοκρατία - καθώς πρόκειται για εγκαταστάσεις υπό ιδιωτικοποίηση! 

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές ενόψει των Χριστουγέννων

Εντατικούς ελέγχους σε όλα τα σημεία παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας τροφίμων που αυτή την περίοδο ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση, πραγματοποιεί η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά , μετά από εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του καταναλωτή από φαινόμενα αισχροκέρδειας και παραπλάνησης.
Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται καθημερινά, με έμφαση στα σημεία αιχμής αυτής της περιόδου, δηλαδή στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη, στη Δημοτική Αγορά του Πειραιά, στα τελωνεία του Πειραιά, σε κρεοπωλεία, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, σε καταστήματα πώλησης αλλαντικών και τυροκομικών προϊόντων της περιοχής ευθύνης της.
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Πειραιά εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στα παρακάτω:

Πόσες «ηλεκτρονικές» αποδείξεις πρέπει να δηλώνετε από το 2016

Φοροεκπτώσεις μόνο για δαπάνες με «πλαστικό χρήμα» θα ισχύσουν από την 1-1-2016, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Σταδιακά όλες οι συναλλαγές θα γίνονται υποχρεωτικά με χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού.
Αυτό σημαίνει ότι καταργούνται οι χάρτινες αποδείξεις και οι καταναλωτές θα πρέπει να πληρώσουν με πλαστικό χρήμα ή μέσω e-banking ένα ποσό που θα φτάνει έως τα 9.545 ευρώ αν θέλουν να πετύχουν τη μέγιστη φορο-έκπτωση.

Διευκρινίσεις από Βερναρδάκη για τους μισθούς στο Δημόσιο – Σε ποια σημεία του ν/σ προανήγγειλε αλλαγές

Δεν θα υπάρξει καμία νέα μείωση μισθών, δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης μιλώντας στις Επιτροπές της Βουλής για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο το οποίο περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ. 

Νέα σημαντικά έργα για την Αρκαδία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου



 http://www.astrosparalio.gr/uploads/485x/dromos_paraliakos.png
Νέα σημαντικά έργα για οδικούς άξονες της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015.
Πρόκειται για τις συμβάσεις υλοποίησης των έργων «Συντήρηση επαρχιακής οδού Κιβέρι – Άστρος  - Λεωνίδιο» και «Συντήρησης Εθνικής Οδού Τρίπολης – Καλαμάτας στο ύψος οικισμού Γέφυρας» και τη δημοπράτηση του έργου «Συντήρηση οδού Αγ. Ανδρέας – Λεωνίδιο και δρόμων που συμβάλλουν σε αυτή (ύψος Αρκαδικού Χωριού)».