Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

«Διπλό» της ΑΕΚ στην Κομοτηνή

Η ΑΕΚ έφυγε με «τρίποντο» και πολλά οφέλη από την Κομοτηνή
Σημαντικό διπλό που την ανέβασε στην 4η θέση της βαθμολογίας πέτυχε η ΑΕΚ η οποία επικράτησε 2  -  1του Πανθρακικού στην Κομοτινή, με τον Γκουαστάβ Πογιέτ να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στο «τιμόνι» της Ένωσης, ενώ αγωνίστηκε για πρώτη φορά από τον τραυματισμό του ο Τζιμπούρ.
Ο Γιόχανσον με κεφαλιά στο 18' και ο Μπουονανότε με πέναλτι στο 61' πέτυχαν τα γκολ των φιλοξενούμενων, ενώ ο Μάρτινς στο 68' μείωσε για τους γηπεδούχους.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης (35' Μπουγαϊδης), Παπαχρήστος, Μεχία, Λαδάκης (63' Νικόλτσης), Ντιγκινί, Μπαϊκαρά, Φερνάντεθ (46' Μάρτινς), Χασομέρης.
ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος (74' Κορδέρο), Μπαρμπόσα (74' Λαμπρόπουλος), Μπουονανότε, Αραβίδης (86' Τζιμπούρ).

Νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ πέταξε ακόμα δύο βαθμούς στην Τούμπα, καθώς έμεινε στο 0 - 0 απέναντι στον Παναιτωλικό, ο οποίος στις καθυστερήσεις έχασε με τον Πάουλο τετ α τετ και την ευκαιρία να πάρει το ματς.

Η Ξάνθη σταμάτησε με το 2 - 0 την ξέφρενη πορεία του Πανιωνίου , ενώ ο Πλατανιάς πήρε σημαντική νίκη με 2 - 1 επί του Λεβαδειακού στα Χανιά

Η 11η  αγωνιστική:

«Απάντηση» Κοντονή στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα επεισόδια «Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους»

«Απάντηση» Κοντονή στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα επεισόδια 

Με αφορμή όλα όσα ντροπιαστικά έγιναν το Σάββατο στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας και που οδήγησαν στη μη διεξαγωγή του ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, τις συλλήψεις αλλά και γενικότερα την κατάσταση που επικρατεί, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, προέβη σε γραπτή δήλωση, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως ο νόμος υπάρχει και πλέον εφαρμόζεται!

«Η σημερινή παραπομπή δεκατεσσάρων εκ των συλληφθέντων στον αρμόδιο Ανακριτή για την τέλεση σοβαρών κακουργημάτων δηλώνει προς όλους ότι ο νόμος εφαρμόζεται και η πάταξη των φαινομένων της βίας είναι αντικείμενο συντονισμένων ενεργειών της Πολιτείας.

Όσοι νόμιζαν ότι θα συνεχίσουν ανενόχλητοι το καταστροφικό τους έργο αντελήφθησαν ότι η ανοχή της κοινωνίας έχει προ πολλού εξαντληθεί. Ελπίζω κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης οι συλληφθέντες να μιλήσουν και ν’ αποκαλύψουν τα κυκλώματα που υποθάλπουν τέτοιες καταστάσεις.

Απευθυνόμενος προς όλους, τους δηλώνω ότι η προσπάθεια για την πάταξη της βίας και της διαφθοράς στον αθλητισμό και ιδίως στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι και θα παραμείνει συνεχής.

Όσοι, τέλος, δεν αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους, προσπαθώντας να τις μεταθέσουν σε άλλους, πυροδοτώντας μάλιστα ακραίες και αδικαιολόγητες αντιδράσεις με εμπρηστικές ανακοινώσεις, να γνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση θα προστατέψει την κοινωνική ειρήνη αταλάντευτα και με αποφασιστικότητα».

Μήνυμα Παυλόπουλου για «αρραγή ενότητα» από τον Γοργοπόταμο - 73 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας

 Μήνυμα Παυλόπουλου για «αρραγή ενότητα» από τον Γοργοπόταμο

Στα μηνύματα ενότητας που εξέπεμψε η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου 73 χρόνια πριν, αναφέρθηκε αρκετές φορές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Γοργοπόταμο αλλά και στη Λαμία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον επίσημο εορτασμό των 73 χρόνων από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρκετές φορές σημείωσε την ανάγκη «που επιβάλλουν οι κρίσιμες εθνικά στιγμές αλλά και η διεθνής συγκυρία για αρραγή ενότητα».

Επιστροφή στις νίκες ο Αστέρας Δερβενίου. Νίκησε στο ντερμπί της Δυτικής Κορινθίας 2 - 0 τον Πανκαμαριακό, στο Ξυλόκαστρο

 Rkhzwzyh
Το ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας,κέρδισε ο Αστέρας Δερβενίου, μετά από πολύ καλή εμφάνιση,  στο Ξυλόκαστρο με σκορ 2 – 0 επί του Πανκαμαριακού .
9k0iidd6Η εμφάνιση για πρώτη φορά φέτος στην αρχική ενδεκάδα του αρχηγού Σταύρου Αντωνόπουλου, μετά την αποθεραπεία του, και το μεστό παιχνίδι του, όσο άντεξε, έδωσε την απαραίτητη ηρεμία στο παιχνίδι του Αστέρα που τόσο του έλειπε στους προηγούμενους αγώνες. Οι υπόλοιποι παίκτες του Αστέρα φάνηκαν ιδιαίτερα προσηλωμένοι στις απαιτήσεις του αγώνα, τοπικό ντέρμπυ γαρ, και δεν άφησαν τον Πανκαμαριακό να σκεφτεί τίποτε περισσότερο από το “άσ’ το αυτό και πάμε για το επόμενο”. Ο Πανκαμαριακός ήταν και άτυχος γιατί έχασε με τραυματισμούς τέσσερις παίκτες του και τελείωσε τον αγώνα, όταν όλα είχαν κριθεί, με 9 παίκτες.

Παραιτείται ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας - Tα σενάρια της επόμενης μέρας

Εκλογές ΝΔ: Δείτε τα πρώτα αποτελέσματα σύμφωνα με συνεργάτες ΜεϊμαράκηTα σενάρια της επόμενης μέρας μετά τη σημερινή αναβολή της εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ εξετάζουν πλέον στη Λεωφόρο Συγγρού, ευελπιστώντας πως το επόμενο διάστημα θα καταφέρουν να περιορίσουν και το πολιτικό κόστος που ενδέχεται να υπάρξει.
Δεκατέσσερις βουλευτές και δύο ευρωβουλευτές της ΝΔ, με επιστολή τους προς τους τέσσερις υποψήφιους προέδρους και τον γραμματέα της ΚΟ του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη, ζητούν την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μετά την αναβολή των εκλογών. «Είναι υποχρέωση μας ως βουλευτές της ΝΔ να συζητήσουμε και να διασφαλίσουμε εμείς την ομαλή ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας», αναφέρουν στο κείμενο της επιστολής.
Την επιστολή υπογράφουν οι εξής:

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ

Όταν όλοι σιωπούν μπορεί να μιλά μόνο η δημοκρατία, το άριστο πολίτευμα των πολιτών που δίνει λύση σε όλα τα λάθη των πολιτών.
Οι ηγεσίες της Ελλάδας και της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύονται καθημερινά κατώτερες των περιστάσεων και κυρίως κατώτερες των προσδοκιών του λαού τους. Αυτό δεν αλλάζει και δεν θα αλλάξει την επόμενη εβδομάδα.

Παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών στο Λουτράκι από την Ομάδα Διάσωσης Κορινθίας

 
Η Ομάδα Διάσωσης Κορινθίας οργανώνει παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών την Κυριακή 29.11. 2015 στο Λουτράκι.
 Τι είναι Πρώτες Βοήθειες, πως προστατεύομαι, πως και πότε καλώ βοήθεια, τι κάνω αν κάποιος δεν αναπνέει, πως φροντίζω ένα τραύμα ένα έγκαυμα? ειναι κάποια απο τα θέματα που θα παρουσιασθούν.
Η παρουσίαση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου Κολοκοτρώνη 17 απο τις 9:30 εως 13:00.


ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
RESCUE TEAM of CORINTHIA

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ



Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα προέκυψε ένα τεχνικό πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που μας πλήγωσε όλους. Ένα απαράδεκτο γεγονός, που έπληξε την εικόνα και το κύρος της μεγάλης Παράταξής μας.
Παρότι γνωρίζουμε τους υπεύθυνους, δεν είναι η ώρα καταλογισμού ευθυνών.
Ως Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, ως τη μόνη προβλεπόμενη καταστατική διαδικασία προτείνω την άμεση σύγκληση, ακόμα και απόψε, του αρμοδίου οργάνου, το οποίο μπορεί να προσδιορίσει και τη διαδικασία».  


Σοβαρό τροχαίο στην Πατρών - Κορίνθου στα όρια Αχαϊας - Κορινθίας. Μποτιλιάρισμα 2 χιλιομέτρων


 Αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 6 σήμερα το απόγευμα το πρόβλημα που είχε προκύψει στην κυκλόφορία στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Κορίνθου εξαιτίας τροχαίου στα όρια των νομών Αχαίας και Κορινθία;.
Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 4.30 μ.μ. στο 152 χλμ. του αυτοκινητοδρόμου.
Ένα όχημα που κινείτο στο ρεύμα προς Πάτρα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εξετράπη της πορείας του, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και ανετράπη.
Η διακοπή της κυκλοφορίας για τόση ώρα προκάλεσε ουρά χιλιομέτρων, ενώ απεκαταστάθη οταν έφθασε ο γερανός και κατάφερε να απομακρύνει το όχημα. Τελικά ο οδηγός είχε άγιο και γλιτωσε με γρατζουνιές!

Ο ΑΟ Λουτρακίου σάρωσε με 5 - 0 τον Κανάρη Χίου

http://www.stoplekto.gr/wp-content/uploads/2015/01/ao-loutrakiou-panargeiakos.jpg
Ο Παναργειακός νίκησε με 3 - 0 τον Αιολικό στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής κατηγορίας και προηγείται με +2 της Σπάρτης που επικράτησε με 1 - 0 επί του ΠΑΟ Βάρδας.
Στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα πέρασε ο Βύζας Μεγάρων μετά την εκτός έδρας επιτυχία του με σκορ 2 - 1 στη  Χαλκίδα, επί της τοπικής ομάδας, καθώς ο Παναρκαδικός γνώρισε την ήττα με 1 - 0 στην Καλαμάτα από την "Μαύρη θύελλα".
Το σκορ της ημέρας , 5 - 0, σημείωσε ο ΑΟ. Λουτρακίου επί του Κανάρη Νενήτων, με τέρματα του  Παπουτσή στο 17’ του Χατζηστάμου στο 22΄, του  Σιώκου,στο 44΄ και 2 του Κωβαίου στο 55΄ & στο 68΄.
ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Διαμαντής, Νώτης, Παπαναστασίου, Σιώκος (78′ Σπανίδης), Μαυρέλης, Τσώκος (78′ Πετρίδης), Παπουτσής, Μάγγος, Κωβαίος, Ζερβός, Χατζηστάμου.
ΚΑΝΑΡΗΣ: Πουλάκης Γ., Βαιτερλής, Σκούφαλος, Μελέκος, Γιοββανάκης, Πουλάκης Β. (63′ Μεταξής), Ζεράι (46′ Μπονιάρος), Λέσι, Ντάμπος, Κροτσίδας (56′ Γκαμάγκας), Αλεξανδρόπουλος.

Με νίκη 2 - 1 από τη Ζάκυνθο επί του Λεβάντε, πέρασε και η Δόξα Ν. Μανωλάδας, ενώ τέλος η Ερμιονίδα επικράτησε με 2 - 0 επί του Ηρακλή Ψαχνών.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής
Σπάρτη – ΠΑΟ Βάρδας 1 - 0
Λεβάντε – Δόξα Ν. Μανωλάδας 1 - 2
Ερμιονίδα – Ηρακλής Ψαχνών 2 - 0
Παναργειακός – Αιολικός 3 - 0
Χαλκίδα – Βύζας Μεγάρων 1 - 2
Λουτράκι – Κανάρης 5 - 0
Καλαμάτα – Παναρκαδικός 1 - 0



H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 8 αγώνες)
1.
Παναργειακός
15-:6
19
2.
Σπάρτη
12-6
17
3.
Βύζας Μεγάρων
13-15
15
4.
Παναρκαδικός
15-5
14
5.
ΠΑΟ Λουτρακίου
12-7
13
6.
ΠΑΟ Βάρδας
13-9
13
7.
Δόξα Νέας Μανωλάδας
10-9
12
8.
Αιολικός
10-9
11
9.
Καλαμάτα
8-6
11
-----------------------------------------------------
10.
Χαλκίδα
8-8
10
11.
Ερµιονίδα
9-9
9
12.
Κανάρης Νενήτων
4-15
7
13.
Ηρακλής Ψαχνών
2-12
6
14.
ΑΟ Λεβάντε
3-18
0
 


Επόμενη αγωνιστική (9η)
Ηρακλής Ψαχνών – ΠΑΟ Βάρδας
Δόξα Ν. Μανωλάδας – Χαλκίδα
Αιολικός – Ερμιονίδα
Βύζας Μεγάρων – Σπάρτη
Κανάρης – Παναργειακός
Παναρκαδικός – Λουτράκι
Λεβάντε – Καλαμάτα

Εκλογές ΝΔ: Μία ικανή παράγκα και μία ανίκανη εταιρία - Όλη η αλήθεια για το οργανωμένο φιάσκο

papamimikos-molotof
Πριν ένα μήνα, όταν ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μπήκε στην ΚΕΦΕ μαινόμενος γιατί μυρίστηκε ότι οι εγκάθετοι του συστήματος Σαμαρά-Παπαμιμίκου-Τζιτζικώστα πήγαιναν να στήσουν το παιχνίδι και κατήγγειλε την “παράγκα” της Συγγρού, κάποιοι έπεσαν να τον “φάνε” λέγοντας ότι δεν έπρεπε να κάνει φασαρία.

Τώρα ένα μήνα μετά δικαιώνεται. Και δικαιώνεται γιατί είχε δίκιο. Η περίφημη αυτή επιτροπή ΚΕΦΕ που θα... διοργάνωνε με απόλυτη “διαφάνεια” τις εκλογές το μόνο που είχε στο μυαλό της είναι την προβοκάτσια που τελικά έγινε.

Συντριπτική υπεροχή του Μεϊμαράκη, στις κάλπες, παρά τη δολιοφθορά

meimarakis hrakleio
Ποιον ευνοούσε η μη διεξαγωγή της διαδικασίας; Πως είπατε;
Πρώτος με μεγάλη διαφορά που φτάνει το 68% είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με βάση τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τις εσωκομματικές εκλογές, στα εκλογικά τμήματα στα οποία διεξήχθη η εκλογική διαδικασία με πρωτοβουλία των τοπικών εκλογικών κέντρων και φυσικά μέχρι τη στιγμή που ανακοινώθηκε η απόφαση αναβολή της.
Είναι λοιπόν σαφές ποιος είχε το μεγάλο προβάδισμα. Ποιον προέκριναν οι κάλπες για Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Τον ίδιο που προέκριναν και όλες οι δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των εσωκομματικών εκλογών. Όλοι το γνώριζαν.  Και πρώτοι απ’ όλους οι συνυποψήφιοί του.

Χειροτονία διακόνου στη Νεμέα από τον Μητροπολίτη Κορίνθου , που σύντομα θα τοποθετηθεί Ιερέας στα Μαύρα Λιθάρια

 
Με κάθε λαμπρότητα η Νεμέα εόρτασε την Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Νεμέας, κατά την διάρκεια της οποίας
χειροτόνησε σε Διάκονο τον κ. Αλέξανδρο Κόκοτο – Σισμάνη.
Τον νέο Διάκονο θα προχειρίσει σύντομα σε Πρεσβύτερο ο Σεβ. Ποιμενάρχης  και θα τον τοποθετήσει στον Ι. Ενοριακό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Μαύρων Λιθαρίων της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ευρωστίνης, μιας εκ των Αρχιερατικών Περιφερειών της Ι. Μητροπόλεώς μας όπου υφίστανται τα περισσότερα Εφημεριακά κενά εκ των 40 και πλέον που υπάρχουν στην Ι. Μητρόπολη, αλλά και λόγω εντοπιότητος, αφού ο υποψήφιος Κληρικός κατάγεται από τα Πιτσά Κορινθίας.

Φωτο & Video: korinthostv.gr

ΠΑΟ - Ολυμπιακός: Παρουσία εισαγγελέα εξετάστηκε ο Φινμπόγκασον! Τι λέει το φύλλο αγώνα ο διαιτητής, Ανδρέας Παππάς

ΠΑΟ - Ολυμπιακός: Παρουσία εισαγγελέα εξετάστηκε ο Φινμπόγκασον! Τι λέει το φύλλο αγώνα  
Μπροστά στον εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, έγινε η εξέταση του Φινμπόγκασον από το γιατρό του ντέρμπι των "αιωνίων"... Παρόντας ήταν και ο διαιτητής, Ανδρέας Παππάς. Σε αυτή διαπιστώθηκε ότι κάηκε ο Ισλάνδός, γεγονός που αναφέρθηκε στο φύλλο αγώνα. 
Στο φύλλο αναφέρεται η ρίψη φωτοβολίδας ευθείας βολής στον Φινμπόγκασον, περιστατικό στο οποίο ήταν μπροστά ο 4ος διαιτητής, Μιχάλης Κουκουλάκης. 
Επίσης έχουν γραφτεί και τα επεισόδια πάνω από την καταπακτή με συγκρούσεις αστυνομικών και οπαδών. 
Φυσικά, ο Παππάς έγραψε και όσα έγιναν μετά την απόφαση για τη μη τέλεση του ματς με την είσοδο των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και τις συμπλοκές με τους αστυνομικούς. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Βόκολος, Φύσσας και Σωπήλης ήταν μπροστά σε όλη τη διαδικασία. Αντέδρασαν μόνο όταν διαπίστωσαν ότι η τιμωρία που περιμένει τον Παναθηναϊκό θα είναι μεγάλη.

Το φύλλο αγώνα

Εκλογές Ν. Δ:. Τι ψήφισαν στο Δερβένι - Οι ψήφοι στα εκλογικά τμήματα που ξεκίνησε μέχρι να σταματήσει η ψηφοφορία

Ο Μεϊμαράκης δίνει στην δημοσιότητα...αποτελέσματα - Κεντρική Εικόνα
Ενδεικτικά αποτελέσματα από εκλογικά τμήματα στα οποία η διαδικασία εξελίχθη αρχικώς χειρόγραφα μέχρι τον ορισμό της αναβολής της από την ΚΕΦΕ έδωσε πριν λίγο στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Θόδωρος Αμπατζόγλου.
Σύμφωνα με αυτά στο Δερβένι, ο Β. Μεϊμαράκης έλαβε 9 σταυρούς έναντι 3  του Απ. Τζιτζικώστα, και από 1 του Άδωνη Γεωργιάδη και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης ο Β. Μεϊμαράκης έλαβε 33 σταυρούς έναντι 15 του Απ. Τζιτζικώστα, 7 του Άδωνη Γεωργιάδη και 2 του Κυριάκου Μητσοτάκη. 
Στην Ανδραβίδα ο κ. Μεϊμαράκης έλαβε επίσης 33 σταυρούς έναντι 2 του κ. Γεωργιάδη. 
Στα Κύθηρα Μεϊμαράκης : 10, Τζιτζικώστας: 3 και από 1 Γεωργιάδης και Μητσοτάκης.
Επίσης στην Πεντέλη Μεϊμαράκης 39, Μητσοτάκης 21, Γεωργιάδης 9 και Τζιτζικώστας 1. 
Τέλος στα εκλογικά τμήματα του Έβρου από το σύνολο των 500 ψηφισάντων ο κ. Μεϊμαράκης έλαβε τις 400 ψήφους. 
Όπως επισημαίνουν συνεργάτες του το ποσοστό του προέδρου της ΝΔ υπερβαίνει το 68%.   
"Η εταιρεία αυτη που διορίστηκε απο κάποιους κυρίους μας έφερε εδώ ώστε να μη γίνουν εκλογές. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του", τόνισε ο κ. Αμπατζόγλου.


Σύμφωνα με πληροφορίες  ο Ευάγγελος Μειμαράκης δεν θα παραιτηθεί από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτό παρά τις δηλώσεις τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του Απόστολου Τζιτζικώστα, που ζήτησαν την παραίτηση του νυν προέδρου της ΝΔ.
Όμως ο Ευάγγελος Μειμαράκης, μέσω του στενού του συνεργάτη Θ. Αμπατζόγλου προχώρησε και σε βολές κατά της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, καθιστώντας την ουσιαστικά υπεύθυνη για την αναβολή των εκλογών.
"Ο καθένας μπορεί τώρα να θέλει να κάνει σπέκουλα πάνω στο πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί. Ο καθένας έχει τις δικές του πολιτικές σκοπιμότητες", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ,Θ. Αμπατζόγλου σημειώνοντας οτι δεν θα σχολιάσει ζητήματα,τα οποία θα σχολιάσουν οι πολιτικοί.
Ανέφερε οτι τα επόμενα βήματα είναι το κόμμα συντεταγμένα με βάση το καταστατικό να πάει στην επόμενη ημέρα. Συντεταγμένα διευκρίνισε, σημαίνει, οτι θα συνεδριάσουν τα όργανα και θα πάρουν τις αποφάσεις.
"Είναι πολιτικές αποφάσεις τις οποίες εμείς δεν μπορούμε να σχολιάσουμε, θα τις δούμε μέσα στις επόμενες ημέρες, αυτές ειναι πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν", συμπλήρωσε και έκανε έκκληση για ψυχραιμία.
Ο κ. Αμπατζόγλου πρόσθεσε ότι ευθύνες έχουν όσοι είχαν ρόλο σε αυτή τη διαδικασία και υπενθύμισε ότι ο κ. Μεϊμαράκης από την ώρα που κηρύχτηκαν οι εκλογές δεν ασχολήθηκε ποτέ με κανένα οργανωτικό ζήτημα γιατί δεν είχε τέτοια αρμοδιότητα βάσει καταστατικού.
"Ευθύνες υπάρχουν σε όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ και αυτές θα τις δούμε. Να ξεκαθαρίσω άλλη μια φορά ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν έχει καμία σχέση με όσα συνέβησαν στην ΚΕΦΕ", πρόσθεσε.

Ραγδαίες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία μετά το σημερινό φιάσκο με την αναβολή των εκλογών - Ζητούν παραίτηση Παπαμιμίκου

 Αναβολή των εκλογών στη ΝΔ
Αναβολή της εκλογικής διαδικασίας αποφάσισε ομόφωνα η ΚΕΦΕ,  μετά από συνεδρίαση προκειμένου να αποφασίσει για τις εσωκομματικές εκλογές, ύστερα από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από το πρωί και δεν άνοιξαν οι κάλπες. Ωστόσο δεν προσδιορίσθηκε ο νέος χρόνος των εσωκομματικών εκλογών .
Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά μέλη της επιτροπής ζήτησαν την παραίτηση του προέδρου κ. Παπαμιμίκου. Την παραίτηση των υπευθύνων ζήτησε ο κ. Κουμουτσάκος, ο κ. Κακλαμάνης, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης νωρίτερα από το εκλογικό τμήμα που πήγε να ψηφίσει ανέφερε ότι "το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους που πρέπει να αναζητηθούν και να παραιτηθούν". 

Κάντε like στον ΟΑΕΔ – Ανοίγει λογαριασμό στο facebook για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Ο ΟΑΕΔ επεκτείνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργώντας το δικό του λογαριασμό στο Facebook, προκειμένου να διευρύνει τις δυνατότητες επικοινωνίας με ανέργους, εργαζόμενους, επαγγελματίες, επιχειρηματίες και φορείς.
Η σελίδα του ΟΑΕΔ θα είναι στη διάθεση του κοινού από τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου.
Εκεί θα αναρτώνται όλες οι πληροφορίες του Οργανισμού για τις παροχές του, τα προγράμματα απασχόλησης και εκπαίδευσης, αλλά και ειδήσεις για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και τη λειτουργία των εκπαιδευτικών του μονάδων.

aftodioikisi.gr

"ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΥΝ-ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ", Η ΑΠΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗ


Όπως είχαμε τοποθετηθεί και προσδοκούσαμε, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έλαβε την δέουσα απόφαση σε όλα τα επίπεδα, για την αντιμετώπιση των φανατικών τζιχαντιστών.
Και μάλιστα έδωσε και τον αναγκαίο διευρυμένο χαρακτήρα που θεωρούσαμε ότι έπρεπε να δώσει, καλώντας όλες τις χώρες να συνδράμουν, όπου κι αν εκδηλωθεί η απειλή τους.
Η απόφαση αυτή είναι ιστορικής σημασίας, όχι μόνο για την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης απειλής, που έχει πολλές ιδιομορφίες σε σχεση με τις παραδοσιακές απειλές για την ειρήνη, αλλά γιατί διαμορφώνει ένα νέο ''Συν-Ανταγωνιστικό Γεωπολιτικό Περιβάλλον", που ενώνει, παρά χωρίζει το κόσμο.
Η κοινή δράση που επιδιώκεται, απαιτεί συνεργασία με περιορισμένους όμως κοινούς σκοπούς.
Ο βαθμός επικάληψης των σκοπών ενός εκάστου εκ των βασικών δρώντων (ΗΠΑ, Ρωσία, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Γαλλία, Βρεττανία, Γερμανία, Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Ιράν, Ισραήλ κλπ), θα καθορίσει και το επίπεδο ταυτόχρονης συνεργασίας και ανταγωνισμού.
Εξαιρετικά σημαντική και αναγκαία είναι και η συμμετοχή μουσουλμανικών χωρών, στην ευρύτατη συμμαχία που πρέπει να δημιουργηθεί. Τα δύσκολα ζητήματα που θα ανακύψουν θα είναι η αναγκη για συνοχή στις αποφάσεις, για κοινούς στόχους, κοινό σχεδιασμό και συντονισμένες δράσεις.
Εάν όλα αυτά επιτευχθούν, θα δημιουργήσουν μία νέα παγκόσμια γεωπολιτική τάξη πραγμάτων, με τη Ρωσία σε νέο αναβαθμισμένο ρόλο για τη παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, όχι ως αντίπαλο πλέον των ΗΠΑ, αλλά ως ισοδύναμο στρατηγικό εταίρο.
Η σχέση αυτή μπορεί να θέσει σε δοκιμασία τις πολιτικές του ΝΑΤΟ, ενώ θα επιταχύνει τις προσπάθειες ολοκλήρωσης του Ευρωπαϊκού στρατού, ώστε να μπορεί να δρα υπό ενιαία διοίκηση, ως τρίτος εξισορροπητικός πόλος, στο τρίγωνο γεωπολιτικών σχέσεων ΗΠΑ- Ρωσίας - ΕΕ.
Η "σύγκρουση των πολιτισμών" κατά Χάντινγκτον φαίνεται να αποφεύγεται, στο βαθμό που στη συμμαχία θα συμμετάσχουν και πολλές μουσουλμανικές χώρες.
Η ιστορική αυτή απόφαση του ΟΗΕ, ξεπερνά κατά πολύ τους περιορισμένους σκοπούς της αντιμετώπισης των τζιχαντιστών, βάζοντας το κόσμο σε νέα εποχή, στην εποχή του "Γεωπολιτικού Συν-ανταγωνισμού".
 
Στέλιος Φενέκος πρόεδρος ''κοινωνία αξιών''

Γραφείο τύπου_κοινωνία αξιών