Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Πανούσης: Ο Τσίπρας ανακύκλωσε στα ψηφοδέλτια τα ίδια πρόσωπα - Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με πρωθυπουργό τρίτο πρόσωπο προτείνει ο τέως υπουργός

Πανούσης: Ο Τσίπρας ανακύκλωσε στα ψηφοδέλτια τα ίδια πρόσωπα 
Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τρίτο πρόσωπο πέραν των δύο πολιτικών αρχηγών προτείνει ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης.

Σε αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ε.Τ.» της Κυριακής δηλώνει ότι τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ανακύκλωση των ίδιων προσώπων σε άλλους ρόλους, ότι ο Τσίπρας δεν έκανε το προσδοκώμενο άνοιγμα στην Κεντροαριστερά, ότι όποιος θέλει νέες εκλογές λόγω αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης θα καταστραφεί και ότι αν του γίνει ποτέ πρόταση από τη Ν.Δ. να αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τότε, σε περίπτωση που δεχθεί, θα έχουμε ένα χειμώνα που θα τον θυμόμαστε για χρόνια.

Ο τέως υπουργός καταγγέλλει ότι «απειλήθηκα για τη ζωή μου. Δικαιωματίες του ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτονταν στον Κορυδαλλό κατηγορουμένους για τρομοκρατία, τους οποίους παραπληροφορούσαν λέγοντάς τους ότι εκείνος ευθύνεται για ό,τι στραβό κάνει η κυβέρνηση εις βάρος τους. ‘‘Θα φάμε τον Πανούση’’ έλεγαν».

Για το θέμα της διεθνούς τρομοκρατίας υποστηρίζει ότι η ΕΥΠ εντόπισε επί των ημερών του τζιχαντιστές στην Ελλάδα που μπήκαν με ευρωπαϊκά διαβατήρια ως Ευρωπαίοι πολίτες. 

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στη Super League

Ο Στιλ «κρέμασε» τον ΠΑΟ, η ΑΕΚ χόρεψε «ταγκό» 
ΣΑΒΒΑΤΟ
Καλλονή - Αστέρας Τρίπολης 1-1
Βέροια - ΠΑΟΚ 0-3
Ολυμπιακός - Πλατανιάς 3-1

ΚΥΡΙΑΚH
ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1
Παναιτωλικός - Πανθρακικός 1-0
Ατρόμητος - Ξάνθη 0-1
Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 1-0

ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 (Καυτανζόγλειο) Ηρακλής–Λεβαδειακός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 9
2. ΑΕΚ 7
3. Παναθηναϊκός 6
. Πανιώνιος 6
. Ατρόμητος 6
. Παναιτωλικός 6
7. Ξάνθη 5
8. ΠΑΟΚ 4
. Βέροια 4
. ΠΑΣ Γιάννινα 4
. Αστέρας Τρ. 4
12. Ηρακλής 3 -2αγ.
13. Καλλονή 1
14. Λεβαδειακός 0 -2αγ.
. Πλατανιάς 0
. Πανθρακικός 0

Ο Πανιώνιος νίκησε με απίστευτο γκολ του Μπακασέτα 1 - 0 τον πολύ κακό ΠΑΟ, μοιραίος ο Στιλ

Ο Πανιώνιος νίκησε τον πολύ κακό ΠΑΟ, μοιραίος ο Στιλ 
Με εμφάνιση… αλά Καμπάλα, ίσως και χειρότερη, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο με 1-0, στο προτελευταίο ματς της 3ης αγωνιστικής της Super League. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Μπακασέτας στο 34΄ με απευθείας φάουλ, με τον Στιλ να κάνει τραγικό λάθος στον υπολογισμό της πορείας της μπάλας.

«Άξιος της τύχης του» ήταν ο Παναθηναϊκός στη Νέα Σμύρνη, όπου γνώρισε την πρώτη εφετινή του ήττα, προβληματίζοντας ακόμη περισσότερο τον κόσμο του. Ομάδα χωρίς… νεύρο και ενέργεια, που νόμιζε ότι με ποδόσφαιρο… τσούκου-τσούκου θα σκοράρει απέναντι στο αμυντικό τείχος του Πανιωνίου, με παίκτες που δεν έκαναν κίνηση προς τη μπάλα, που ενώ έβλεπαν ότι δεν μπορούσαν από τα άκρα να μπουν στην περιοχή δεν δοκίμασαν καν να παίξουν από τον άξονα και που δεν είχαν καθαρό μυαλό.
Από την άλλη, ο Πανιώνιος χωρίς να παίξει ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών έκανε το αυτονόητο. Με 11 παίκτες κάτω από τη μεσαία γραμμή στις επιθέσεις του Παναθηναϊκού και με προφανή σκοπό να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη κατάφερε να μπει προηγούμενη στα αποδυτήρια από το τραγικό λάθος του Στιλ στο φάουλ του Μπακασέτα.
Ένα σουτ του Καρέλη στο 12΄ ήταν ό,τι είχε να επιδείξει η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου στα πρώτα 45 λεπτά, ενώ ο Πανιώνιος στο πρώτο που επιχείρησε προς την εστία του Στιλ προηγήθηκε. Ο Μπακασέτας στο 34΄ εκτέλεσε από μακριά, η μπάλα αφού αναπήδησε στο έδαφος φάνηκε να ελέγχεται από τον Στιλ, όμως, ο Βρετανός τη μάζεψε από τα δίχτυα του (1-0) σε μία άτυχη στιγμή γι΄ αυτόν.
Το γκολ «πάγωσε» τους «πράσινους» που τα… έχασαν εντελώς και δεν ήξεραν που πατούσαν. Ήταν τέτοιος ο εκνευρισμός τους, που με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους, ο Ζέκα διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τον Παππά (προφανώς για το φάουλ που έδωσε στη φάση του γκολ) και προς στιγμή πήγε να δημιουργηθεί επεισόδιο ανάμεσα στον Πορτογάλο και σε παράγοντα που Πανιωνίου.
Το ματς είχε σαφώς πιο γρήγορο ρυθμό στο δεύτερο μέρος, μιας και ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να ισοφαρίσει γρήγορα και στο 58΄ έφτασε κοντά στο στόχο του με το βολέ του Καλτσά έξω από την περιοχή να περνάει λίγο άουτ.
Η ομάδα του Αναστασίου, όμως, μέχρι το 70΄ είχε ακριβώς το ίδιο αγωνιστικό… στιλ, παρά την είσοδο των Καλτσά και Μαρινάκη αντί των Πέτριτς και Λαγού. Όπως και στο πρώτο μέρος το προβλέψιμο παιχνίδι των «πρασίνων» ήταν «βούτυρο στο ψωμί» για τους «κυανέρυθρους», που δεν κινδύνευσαν καθόλου, έκαναν τις καθυστερήσεις τους κι εκμεταλλευόμενοι τη νευρικότητα των «πρασίνων» και τις διαμαρτυρίες τους προς τον Παππά, έφτασαν στη μεγάλη νίκη.
Και μέσα σ΄ όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός ήταν και άτυχος στα τελευταία 15 λεπτά. Από το φοβερό σουτ του Ζέκα στο 75΄ η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου, στη μεγαλύτερη ευκαιρία των «πρασίνων» στο ματς. Στο 89΄ ο Παπαδόπουλος έκανε απίστευτη απόκρουση στο σουτ του Καλτσά μέσα από την περιοχή, ενώ στις καθυστερήσεις η εξ επαφής κεφαλιά του Μπεργκ έφυγε άουτ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ.Ουζουνίδης):
Παπαδόπουλος, Οικονόμου, Μπακασέτας (90΄+2΄ Ανσαριφάρντ), Κόρμπος, Μπουμάλ (86΄ Βιγιάλμπα), Χατζηϊσαίας, Βλάχος, Ρισβάνης, Σιώπης, Καραμάνος (73΄ Μητρόπουλος), Μασούρας.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου):
Στιλ, Κουτρουμπής, Αμπέντ (68΄ Νίνης), Λαγός (46΄ Μαρινάκης, Μπεργκ, Ζέκα, Καρέλης, Ταυλαρίδης, Νάνο, Πράνιτς, Πέτριτς (46΄ Καλτσάς).

Θύελλα αντιδράσεων μετά τη μονομερή απόφαση της Γερμανίας να κλείσει τα σύνορά της

Θύελλα αντιδράσεων μετά τη μονομερή απόφαση της Γερμανίας να κλείσει τα σύνορά της 
 Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποφύγει να κατακερματιστεί σε ένα συνονθύλευμα χωρών με διαφορετικούς κανόνες για τα σύνορά της η καθεμία, γεγονός που θα είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν χιλιάδες πρόσφυγες σε "νομικό κενό", προειδοποίησε με ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία (UNHCR), μετά την απόφαση της Γερμανίας να θέσει εκτός ισχύος τη Συνθήκη Σένγκεν και να κλείσει τα σύνορά της! 
Η Ύπατη Αρμοστεία τόνισε με ανακοίνωση που εξέδωσε από τη Γενεύη ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν στην αυριανή σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των χωρών-μελών της ΕΕ θα είναι "ακόμη κρισιμότερες".

Νωρίτερα, Προσωρινά εκτός ισχύος έθεσε πριν από λίγη ώρα η Γερμανία τη Συνθήκη Σένγκεν, επαναφέροντας τους ελέγχους στα σύνορά της με την Αυστρία, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό προσφύγων που φθάνουν στη Βαυαρία μέσω της Αυστρίας, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ.

Πόλεμος με νεκρούς στο Αιγαίο! Θερμά επεισόδια σε Αγαθονήσι και Ίμια με αφορμή μετανάστες


Image Στο Αιγαίο γίνεται πόλεμος που έχει νεκρούς. Τα “θερμά επεισόδια” μεταξύ Λιμενικού Σώματος και τουρκικής ακτοφυλακής είναι πολλά και σοβαρά,την ίδια ώρα που ανθρώπινες ζωές χάνονται κατά δεκάδες.

Η τραγωδία στο Φαρμακονήσι ανεβάζει δραματικά τον αριθμό των νεκρών στο Αιγαίο.

Οι Τούρκοι δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται αφού έχουν άλλους στόχους:

Η Ξάνθη κατάφερε να... αποδράσει με το «διπλό» από το Περιστέρι

Η Ξάνθη «γκρέμισε» το απόρθητο κάστρο του Ατρομήτου Μεγάλη νίκη, την παρθενική της στο πρωτάθλημα, με 1-0 στο Περιστέρι σημείωσε η Ξάνθη επί του Ατρομήτου χάρη σε γκολ του Σολτάνι στο 57', στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.
Οι Ακρίτες κατάφεραν να «ρίξουν το κάστρο» του Ατρομήτου, ο οποίος ήταν αήττητος στην έδρα του από τον Απρίλιο του 2013, για 35 διαδοχικούς αγώνες!
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ατρόμητος ήταν πιο δραστήριος (7 τελικές έναντι 3 της Ξάνθης) αλλά χωρίς να δημιουργήσει ιδιαίτερη πίεση στην ομάδα του Λουτσέσκου που είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.
Η Ξάνθη παραλίγο να προηγηθεί με το «καλημέρα» όταν ο Μπιτόλο στην προσπάθεια του να απομακρύνει μετά από κόρνερ των αντιπάλων λίγο έστειλε την μπάλα προς τα δίχτυα της ομάδας, αλλά ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε σωτήρια πάνω στην γραμμή.
Στο 24΄ οι γηπεδούχοι έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα με τον Μαρσελίνιο να κάνει την σέντρα και τον Ναπολεόνι να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Φλίσκας με αυτοθυσία την έδιωξε λίγο πριν περάσει την γραμμή της εστίας της ομάδας του.
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45+1) ο Ναπολεόνι έχασε ακόμα μια καλή ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμά στη ομάδα του, όταν μετά από φάση διαρκείας έκανε την προβολή, αλλά ο Καρυπίδης έδιωξε πάνω στην γραμμή.
Στην επανάληψη οι δύο ομάδες ήταν πιο δραστήριες αλλά η Ξάνθη ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 57΄ με τον Σολτάνι. Ο επιθετικός των ακριτών εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών του Ατρόμητου μετά από σέντρα του Γουάλας και με κοντινή προβολή έκανε το 1-0.
Στο 59΄ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Λε Ταλέκ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Ο Ατρόμητος συνέχισε να πιέζει αλλά έπεσε πάνω στον Τσενάμο που στο 72΄ απέκρουσε με το σώμα το σουτ του Ναπολεόνι ενώ στο 76΄ αντέδρασε σωστά στην εκτέλεση φάουλ του Στόιτσεφ.
Η Ξάνθη παραλίγο να πετύχει και δεύτερο τέρμα στις καθυστερήσεις (90+4΄) αλλά ο Καπετάνος δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκορμπούνοφ στο τετ α τετ.

Ατρόμητος (Γρηγορίου):
Γκορμπούνοφ, Ουσέρο, Μπίτολο, Λε Ταλέκ, Φυτανιδης, Πίτου Γκαρσία (55΄ Γοδόι), Λαζαρίδης, Κιβρακίδης, Ουμπιδες (58΄ Μπρίτος), Μαρσελίνιο (68΄ Στόιτσεφ), Ναπολεόνι.

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Σολτάνι (90+2΄ Νιέτο), Ντιμιτροφ(46΄ Καπετάνος), Φλίσκας, Χερέα (69΄ Μπαξεβανίδης), Καρυπίδης, Λουσέρο.

Στο Αγρίνιο παράσταση για ένα ρόλο Παναιτωλικός - Πανθρακικό 1-0

Ο Μαρκόφσκι χάρισε τη νίκη στον Παναιτωλικό
Με γκολ του Μαρκόφσκι στο 22' ο Παναιτωλικός νίκησε 1-0 τον Πανθρακικό στο Αγρίνιο, για την 3η αγωνιστική της Super League.
Αν και ο Παναιτωλικός έδειξε από την αρχή πιο δραστήριος, ωστόσο ο Πανθρακικός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος (17'), με σουτ πάνω στην κίνηση του Ποτουρίδη που τράνταξε το αριστερό δοκάρι.
Όμως στο 22' οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ. Ο Αθανασιάδης επιχείρησε άστοχη έξοδο σε κόρνερ και ο Μαρκόφσκι βρήκε την ευκαιρία σε κενή εστία και άνοιξε το σκορ.
Στο β' ημίχρονο ο Πανθρακικός προσπάθησε να βρει διαδρόμους ώστε να φτάσει στην ισοφάριση, όμως η έξυπνη και σωστή τακτική των γηπεδούχων δεν του το επέτρεψαν.
Κι έτσι κύλησε το μεγαλύτερο μέρος. Στα τελευταία λέπτά ο Παναιτωλικός βρέθηκε κοντά στο δεύτερο γκολ με τον Βιγιαφάνες (80'), όμως ο Αθανασιάδης εξουδετέρωσε το σουτ.
Το 1-0 παρέμεινε, ο Παναιτωλικός πέτυχε τη δεύτερη νίκη του και ο Πανθρακικός παρέμεινε χωρίς βαθμό αλλά και χωρίς γκολ σε τρεις αγώνες.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Λιονέλ Πόντες): Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Κέβιν, Κούσας, Κάπελ (92' Παπουτσογιαννόπουλος), Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόφσκι, Μπεχεράνο, Πάουλο (60' Βιγιαφάνες), Ουαρντά (84' Ρουσκουγιέδα).
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάνουελ Ρόκα):
Αθανασιάδης, Μελίσσης, Ροτζέριο (58' Μαρκόπουλος), Χαβίτο, Χασομέρης, Μεχία, Σερφά, Σέτι, Χρήστου (84' Ζδράβος-Ρίζος), Νικόλτσης, Ποτουρίδης.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

 
Το κακό με τους βρώμικους και για χρόνια άπλυτους κάδους του Δήμου Κορινθίων έχει παραγίνει. Ειδικότερα στην περιφέρεια και τις γειτονιές της πόλης όπου υπάρχουν παμπάλαιοι κάδοι που δεν έχουν πλυθεί ποτέ ο κίνδυνος  για μετάδοση μολυσματικών ασθενειών είναι ακόμα μεγαλύτερος .
.Περισσότερα στον .sfedona.gr 
Το ίδιο συμβαίνει και στο Δερβένι...

Φιλική "τριάρα" του Αστέρα Δερβενίου στην Ελλάδα Βέλου

Ο Αστέρας Δερβενίου σε φιλικό αγώνα στο γήπεδο "Κώστας Βυζάς" επικράτησε με 3 -1 της Ελλάδος Βέλου. 
Τα τέρματα για τον Αστέρα που είχε την υπεροχή σε όλο τον αγώνα σημείωσαν οι Πεθαίνος, Χαφούς και Μπαλής, ενώ για την Ελλάδα Βέλου σκόραρε ο Δελής. 
Ο επόμενος φιλικός του Αστέρα θα διεξαχθεί το Σάββατο  19 Σεπτεμβρίου , στις 6 το απόγευμα στον Άσσο κόντρα στον τοπικό Ολυμπιακό

Βήματα προόδου στο ΥΠΕΘΑ από τον Πάνο Καμμένο


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΥΠΕΘΑτου Αρη Δημητρίου

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο υπάρχει υπηρεσιακή Κυβέρνηση με την οποία οδεύουμε σε εκλογές. Μετά από αυτές τις εκλογές θα προκύψει μία νέα κυβέρνηση η οποία εν πολλοίς θα κληθεί να συνεχίσει το όποιο έργο της προηγούμενης. Αυτό που σπάνια έχει γίνει είναι ένας απολογισμός των πεπραγμένων τόσο της κυβέρνησης όσο και των διάφορων υπουργών.

Διακαναλική συνέντευξη Τύπου Χρυσής Αυγής - Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, 16:00



Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις 16:00 θα παραχωρήσει στα Γραφεία Κεντρικής Διοίκησης (Μεσογείων 131,4ος όροφος) την διακαναλική Συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Ο Μεϊμαράκης κάνει πράξη την «εθνική ενότητα» από τα περίπτερα της ΔΕΘ

meimarakis-patoulidou


Δεν είναι μόνο ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης μίλησε με θετικά λόγια για το έργο του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της αστυνομίας κατά την 80η ΔΕΘ, είναι και ότι κατά την τυχαία συνάντησή του με την Βούλα Πατουλίδου, δέχθηκε τις θερμές ευχές της για επιτυχία στις εκλογές. Η Βούλα Πατουλίδου απευθυνόμενη στον Πρόεδρο της ΝΔ μίλησε επίσης για την ανάγκη συνεργασιών, «ανταποκρινόμενη» εμμέσως, στο κάλεσμά του για την Εθνική Ομάδα ικανών και άξιων να λύσουν τα προβλήματα της Ελλάδας. 
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά από μία εντυπωσιακή συνέντευξη τύπου κατά την οποία μίλησε για την ανάγκη μεγάλων εθνικών συναινέσεων στα βασικά προβλήματα της Ελλάδας για να βγει από το Μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, είναι αποφασισμένος να κορυφώσει την προεκλογική περίοδο σε κλίμα μεγάλης εθνικής ομοψυχίας, κρατώντας απόσταση από τα διχαστικά διλήμματα του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.
meimarakis-astynomia

Ιωάννης Καλαμίδης
 .tokentro.com

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ ΝEAΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ



Δεκαπέντε βρέφη και παιδιά μεταξύ των νεκρών στο ΦαρμακονήσιΟ Υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφιος βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, για το τραγικό ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τη θλίψη της για το σημερινό τραγικό ναυάγιο στο Φαρμακονήσι. Δυστυχώς, παρά την άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος και των μεγάλων προσπαθειών που κατέβαλλαν τα στελέχη του, η τραγωδία δεν αποφεύχθηκε.
Και το σημερινό τραγικό συμβάν έρχεται να επιβεβαιώσει την επιτακτική ανάγκη για την υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής που θα περιλαμβάνει εκτός από την επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων και την πάταξη των κυκλωμάτων που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο.
Η αμηχανία και η αδράνεια της διεθνούς κοινότητας δεν μπορεί να συνεχίζεται και ταυτόχρονα στη Μεσόγειο να χάνονται καθημερινά δεκάδες αθώοι άνθρωποι και μικρά παιδιά. Τώρα είναι η ώρα, τόσο η Ε.Ε. όσο και οι αρμόδιοι διεθνείς οργανισμοί, να εργαστούν για την εξεύρεση οριστικής λύσης στο προσφυγικό ζήτημα».

Ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Μπουανανότε η ΑΕΚ κέρδισε 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα

AEK με... μάγο και ηγέτη τον ΜπουονανότεΜε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντιέγκο Μπουονανότε, η ΑΕΚ νίκησε 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική της Super League.
Ο «Αγιαξ» προηγήθηκε στο 19΄ με τον Ακόστα, όμως ο Αργεντινός σκόραρε δύο φορές (35΄-πέναλτι, 44΄) στην ανατροπή των «κιτρινόμαυρων», ενώ ο Βάργκας διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 87΄. Με εννέα παίκτες ολοκλήρωσε τον αγώνα ο ΠΑΣ, καθώς αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μιχαήλ στο 74΄ και ο Τζημόπουλος στο 80΄.
Στο ποδόσφαιρο ό,τι πληρώσεις, παίρνεις. Κι όταν η ΑΕΚ αποφάσισε να δώσει το πιο ακριβό της συμβόλαιο στον Μπουονανότε, ήλπιζε ότι θα ισχύσει ο συγκεκριμένος άγραφος νόμος. Σήμερα, ο Αργεντινός ήταν βγαλμένος από τα πιο άγρια όνειρα των οπαδών της Ενωσης.
Ηταν αυτός που πήρε την ομάδα από το χέρι και την οδήγησε στην ανατροπή, τη στιγμή που οι συμπαίκτες του βρίσκονται σε κατάσταση «σοκ» από το γκολ με το οποίο ο Ακόστα έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο 19΄.
Στο 34΄ ισοφάρισε με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, όταν «χόρεψε» ανάμεσα σε Τζημόπουλο και Μπέριο, και ανατράπηκε από τον τελευταίο. Δέκα λεπτά αργότερα, σε κλασική "λάτιν" κίνηση, άδειασε τον Τζημόπουλο με εξαιρετική αλλαγή κατεύθυνσης και πλάσαρε στην αντίθετη γωνία των Βελίδη, γράφοντας το 2-1.
Αυτό ήταν! Οι οπαδοί της Ενωσης απέκτησαν μετά από χρόνια το δικό τους "παιδί". Το όνομά του έγινε σύνθημα, το standing ovation τη στιγμή της αλλαγής του ήταν καθολικό και πλέον ο Μπουονανότε βρήκε στα 27 του αυτό που αναζητούσε για να βάλει ξανά την καριέρα του στο σωστό μονοπάτι.
Ο Αργεντινός είχε 2,5 χρόνια να σκοράρει δύο φορές (8/1/2013, Μάλαγα-Εϊμπάρ 4-1) και η χαρά του φάνηκε από τη... γεμάτη αγκαλιά που έδωσε στον Βάργκας όταν αντικαταστάθηκε.
Ο ΠΑΣ, δουλεμένη ομάδα με ταλέντο και ενέργεια, «στρίμωξε» την ΑΕΚ λίγο μετά το 60΄ και περίπου για ένα δεκάλεπτο. Ομως, ένα αχρείαστο φάουλ του Αλέξη Μιχαήλ στον Βάργκας, προκάλεσε την αποβολή (δεύτερη κίτρινη) του αρχηγού στο 74΄ και των τέλος των προσδοκιών που είχαν δημιουργηθεί για ισοφάριση.
Λίγα λεπτά αργότερα, το παρατεταμένο χειροκρότημα των περίπου 25.000 φίλων της ΑΕΚ ήταν αφιερωμένο στον Πέτρο Μάνταλο, που επανεμφανίστηκε έξι μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.
Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, στο 80΄ ο Τζημόπουλος τού έκανε σκληρό τάκλινγκ και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με εννέα παίκτες. Οι φιλοξενούμενοι πέταξαν λευκή πετσέτα και μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες, ο Ρόναλντ Βάργκας διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 87΄.

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας):
Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Σιμόες, Πλατέλλας, Μπουονανότε (63΄ Βάργκας), Μπαρμπόσα (77΄ Μάνταλος), Κρισάντους (57΄ Αραβίδης).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης):
Βελλίδης, Στρούνα, Μπέριος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Τσάβες, Ακόστα (81΄ Κοζορώνης), Ιλιτς (46΄ Γιάκος), Μανιάς (67΄ Φερφελής)

* Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν από την έναρξη του αγώνα, για τη «μαύρη» επέτειο 93 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε καταθέσει εγκαίρως σχετικό αίτημα στη Super League το οποίο έγινε αποδεκτό.

Συναγερμός NATO! "Έχασε" υποβρύχιο των Ρώσων στη Μεσόγειο που στέλνουν στρατό στη Συρία

Image
 “Κόκκινος” συναγερμός στο NATO που “έχασε” ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ναυτική παρουσία των Ρώσων έχει κατακόρυφα αυξηθεί με τέσσερα υποβρύχια και τέσσερα αρματαγωγά να πλέουν στην Ανατολική Μεσόγειο,ή να πλέουν προς αυτή!
Το NATO έχει “χάσει” ένα από τα τέσσερα πυρηνικά υποβρύχια, το Nowitzki, το οποίο παρακολουθούσε αμερικανικό πλοίο. Και είναι τέτοια η ανησυχία και η κινητοποίηση του NATO, που η πληροφορία για την αναζήτηση του “κόκκινου υποβρυχίου” έχει φθάσει στην Αθήνα!

Δημοσκόπηση - Εκλογές 2015: Τι δείχνουν οι νέες έρευνες

Δημοσκόπηση - Εκλογές 2015: Τι δείχνουν οι νέες έρευνεςΟριακό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν για τις Εκλογές 2015 οι περισσότερες δημοσκοπήσεις για τις εκλογές, αλλά στα όρια του... στατιστικού λάθους. - Για πολλούς το debate της Δευτέρας μεταξύ Τσίπρα - Μεϊμαράκη ίσως δώσει προβάδισμα στον "νικητή"! 

Ρευστό το σκηνικό λίγες μόλις μέρες πριν τις κρίσιμες Εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, καθώς οι δημοσκόποι καταγράφουν οριακό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δείτε τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται αυτό το Σαββατοκύριακο.

"Βόμβα" Μητρόπουλου: Καταβολή συντάξεων αναλόγως περιουσιακών στοιχείων!

`Βόμβα` Μητρόπουλου: Καταβολή συντάξεων αναλόγως περιουσιακών στοιχείων! Τη ρήτρα περιουσίας, η οποία περιλαμβάνεται στο τρίτο μνημόνιο κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, αποκαλύπτοντας πως η καταβολή των συντάξεων θα γίνεται αναλόγως των περιουσιακών στοιχείων! Αυτή η πρακτική εφαρμόζεται για παράδειγμα στην Αυστραλία, όπως υποστήριξε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. "Δεν είχα ανακαλύψει την ακραία φιλελεύθερη, ακραία θατσερική διάταξη που δεν πίστευα ότι μια κυβέρνηση σαν τη δική μας θα μπορούσε να περάσει", τόνισε ακόμη για το μνημόνιο, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο αντιπρόεδρος της Βουλής. Για τις συντάξεις, λοιπόν, Αλέξης Μητρόπουλος αποκάλυψε πως θα μειώνονται και θα κλιμακώνονται αναλογικά με την κινητή και την ακίνητη περιουσία των συνταξιούχων. "Και οι πένητες θα υποστούν αυτή τη ρύθμιση που είναι η πιο δρακόντεια, η πιο ακραία αντικοινωνική" υπογράμμισε συγκεκριμένα. Όπως τόνισε ακόμη, το συγκεκριμένο μοντέλο λέγεται "μοντέλο Αυστραλίας και μοντέλο Νέας Ζηλανδίας" και προβλέπει πως "οι έχοντες περιουσία παίρνουν το λεγόμενο συνταξιοδοτικό επίδομα και ό, τι παραπάνω δικαιούνται βάσει εισφορών το παίρνουν ανάλογα με την περιουσία τους".

newsit.gr

Τραγωδία δίχως τέλος στο Φαρμακονήσι! Τους 28 έχουν φτάσει οι νεκροί μετανάστες

Τραγωδία δίχως τέλος στο Φαρμακονήσι! Τους 28 έχουν φτάσει οι νεκροί μετανάστες
 Τους 28 έχουν φτάσει οι νεκροί μετανάστες, μετά την ανατροπή λέμβου τα ξημρώματα, ανοιχτά του Φαρμακονησίου, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ.
Ανάμεσα στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, ήταν
τουλάχιστον τέσσερα βρέφη και δέκα μικρά παιδιά (πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια). Μεταξύ των υπολοίπων θυμάτων, οι σοροί των οποίων έχουν ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή, περιλαμβάνονται έξι γυναίκες και οκτώ άντρες.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών απεγκλώβισαν οκτώ νεκρούς πρόσφυγες μέσα από το αμπάρι του βυθισμένου σκάφους..

Από τη νέα αυτή τραγωδία, διασώθηκαν 68 άνθρωποι ενώ άλλοι 29 κατάφεραν να κολυμπήσουν και να βγουν μόνοι τους στην ακτή.
Όλοι, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν μεταφερθεί στην κανονιοφορο που υπάρχει στην περιοχή και συμμετέχει στην επιχείρηση διάσωσης.
Σημειώνεται ότι ο πλέον, ο αριθμός των νεκρών, είναι ακόμα μεγάλυτερος και από την τραγωδία του περασμένου Ιανουαρίου, επίσης στο Φαρμακονήσι.
Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.


Πηγή: ΕΡΤ

Η φωτογραφία της ημέρας: Πρόσφυγας με μωρό στην αγκαλιά κολυμπάει προς τη Λέσβο

Η φωτογραφία της ημέρας: Πρόσφυγας με μωρό στην αγκαλιά κολυμπάει προς τη Λέσβο
 Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψει καποιος το δράμα αυτών των ανθρώπων... Ανάμεσά τους και ο άνδρας της φωτογραφίας.
Ο πρόσφυγας από τη Συρία επιχείρησε να φτάσει μέχρι τη Λέσβο, πάνω σε μια φουσκωτή βάρκα.
Όμως 100 μέτρα από την ακτή, βρέθηκε στη θάλασσα όταν η βάρκα τρύπησε ή.... την τρύπησε ο δουλέμπορος που τον μετέφερε.

Γ.Σ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΗΣ: Από 1η Οκτωβρίου, επανεκκινούν οι Ακαδημίες Βόλλευ - Μπάσκετ στο Δερβένι, oi Ακαδημίες Στίβου στο Ξυλόκαστρο

Για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Γ.Σ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΗΣ θα βρίσκεται κοντά στον Αθλητισμό και τη Νεολαία του τόπου. Από 1η Οκτωβρίου, επανεκκινούν οι Ακαδημίες Βόλλευ - Μπάσκετ στο Δερβένι, oi Ακαδημίες Στίβου στο Ξυλόκαστρο μαζί με προετοιμασία για ΤΕΦΑΑ - Στρατιωτικές Σχολές, καθώς για πρώτη φορά φέτος δημιουργείται και Τμήμα Γύμνασης Ενηλίκων Γυναικών στο Ξυλόκαστρο. Περισσότερες λεπτομέρειες στην σελίδα του συλλόγου μας facebook.com/

Ο φρικτός θάνατος των μικρών μαθητών ΔΕΝ έγινε μάθημα σε ασυνείδητο οδηγό

 
Μνήμες από το τραγικό τροχαίο στα Τέμπη που στέρησε τη ζωή των μικρών μαθητών από το Μακρυχώρι Ημαθίας, ξυπνά η συγκεκριμένη φωτογραφία. Ασυνείδητος επαγγελματίας οδηγός κυκλοφορεί στον δρόμο χωρίς να τηρεί ούτε στο ελάχιστο τους κανόνες ασφαλείας, για το συγκεκριμένο φορτίο, που πρέπει να μεταφέρεται σε Container.

Διαβάστε περισσότερα

Hellas Press Media

Έφοδοι στα σπίτια και κατασχέσεις-εξπρές – Τα… στρώματα στο στόχαστρο των ελεγκτών

Ακόμα και για επιτόπου κατασχέσεις από τους εφοριακούς, που θα διενεργούν ελέγχους μέσα στις κατοικίες των φορολογουμένων, των τιμαλφών, των πινάκων, αλλά και των μετρητών που θα βρίσκουν κρυμμένα στα στρώματα, πιέζει ασφυκτικά η τρόικα.
Η πίεση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά» ασκείται στο πλαίσιο των 101 δράσεων που καλείται να υλοποιήσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στη βάση του τρίτου μνημονίου.

Ξεριζώνουν δάσος 500 ετών για 4 μέρες Ολυμπιακών!

 
 Ξεριζώνουν δάσος 500 ετών για να χτίσουν ολυμπιακές εγκαταστάσεις σκι που θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τέσσερις μέρες! Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ζήτησε αυτοί οι αγώνες να είναι μία «πράσινη» Ολυμπιάδα. Ας τους κάνουμε να κρατήσουν το λόγο τους για να σώσουμε το αρχαίο δάσος. Υπόγραψε το ψήφισμα και διάδωσέ το μέσω Facebook, Twitter και email:

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Έχουμε δύο επιλογές:  

Να προστατεύσουμε το υπεραιωνόβιο δάσος ηλικίας 500 ετών που αποτελεί καταφύγιο για τέσσερα απειλούμενα είδη

ή


να το κόψουμε για τους αγώνες σκι της Ολυμπιάδας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ κ. Κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τα όσα είπε ο κ. Α. Τσίπρας στην Καλαμάτα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις Δημοκρατίες και στις εκλογές ο Λαός δεν τελειώνει το πολιτικό σύστημα, όπως οραματίζεται ο κ. Τσίπρας.  Ο ίδιος, με λόγους μίσους και διχασμού, επιλέγει να ξεχωρίζει τους Έλληνες σε «καλούς» και «κακούς» για να ξεχαστεί ποιος είναι αυτός ο ίδιος.
Απαντάμε λοιπόν στον «σταυροφόρο του νέου και στον σκληρό διαπραγματευτή» ότι, το μόνο νέο που κατάφερε στους έξι μήνες της πρωθυπουργίας του ήταν να φέρει ένα νέο μνημόνιο και να κλείσει τις τράπεζες.
Πρακτικά, οι Έλληνες χρεώθηκαν 90 δις ευρώ και έχασαν την πρόσβαση στα λεφτά τους, από τον «μεγάλο πολιτικό» και αντί να κατανοήσει ότι, «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» και να ζητήσει συγνώμη  κάνει κριτική σε όλους τους άλλους, αντί για αυτοκριτική».

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη ενώπιον των παραγωγικών φορέων, στη 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης



Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη ΔΕΘ: Ποτέ δεν έγινε τόσο κακό σε τόσο μικρό διάστημα 
Σας ευχαριστώ πολύ, σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. 
Παναγιώτατε, κυρίες και κύριοι, επιτρέψτε μου να κάνω μια αναφορά ονομαστική στον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή που είναι σήμερα εδώ παρών και στον Αντώνη Σαμαρά τον πρώην Πρωθυπουργό που κράτησε την Ελλάδα όρθια σε δύσκολες ώρες.
Να ευχαριστήσω και όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας σε μια περίοδο που βρισκόμαστε μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Και είναι η κρίσιμη ώρα να ακούσετε τη δική μας πρόταση, το δικό μας σκεπτικό για το μέλλον της χώρας, της οικονομίας, για τη σταθερότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και για την ανάπτυξη.

Μπαγκέτα: Κι όμως διανύει το 22ο έτος της επίσημης αναγνώρισής της!

Μπαγκέτα: Κι όμως διανύει το 22ο έτος της επίσημης αναγνώρισής της! 
 
Μπαγκέτα, η λεπτή, αφράτη και μακρόστενη φραντζόλα ψωμιού που χρησιμοποιείται συχνά για σάντουιτς έχει... γενέθλια. Η Google αφιερώνει το Doodle της στην 22η επέτειο ττης επίσημης αναγνώρισής της. Mπορεί όλοι μκας να τρώμε ή να έχουμε δοκιμάσει μπαγκέτα, υπάρχουν όμως πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζουμε για αυτήν!
Η μπαγκέτα αποτελεί... επιστήμη στη Γαλλία! Υπάρχουν περισσότερες από 26.000 Boulangeries σε όλη τη Γαλλία όπου μπορεί κανείς να βρει από μπαγκέτες και κρουασάν, μέχρι τάρτες και δεκάδες άλλους αχνιστούς ή και όχι πειρασμούς.
Η παράδοση θέλει τους Γάλλους να κρατούν τις μπαγκέτες κάτω από την μασχάλη τους και μάλιστα χωρίς να τις έχουν πρώτα συσκευάσει. Η νέα γενιά όπως είναι λογικό κάτι τέτοιο το αρνείται κατηγορηματικά, ωστόσο αν τύχει και δείτε την συγκεκριμένη εικόνα μην ξαφνιαστείτε.
Μια “σωστή” μπαγκέτα έχει μήκος 55-65 εκατοστά και ζυγίζει περίπου 250-300 γραμμάρια. Περιέχει 18 γραμμάτια αλάτι και φτιάχνεται με 1 κιλό αλεύρι.
Σύμφωνα με την παράδοση ο Ναπολέων ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ζήτησε η μπαγκέτα του να είναι μακριά σε μήκος και αυτό για να μπορούν εύκολα οι στρατιώτες του να την μεταφέρουν στις μεγάλες τσέπες του παντελονιού τους!
Κι όμως! Μπορείς εύκολα να φτιάξεις τη δική σου μπαγκέτα! 

Δες εδώ την συνταγή!



newsit.gr