Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Πέθανε η εκδότρια του «Κέδρου» Κάτια Λεμπέση

Πέθανε η εκδότρια του «Κέδρου» Κάτια ΛεμπέσηΠέθανε σε ηλικία 67 ετών η εκδότρια Κάτια Λεμπέση μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Η Κάτια Λεμπέση διηύθυνε μέχρι πρόσφατα τις εκδόσεις «Κέδρος».

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948 και σπούδασε Εκπαίδευση στο Goddard College, στο Βέρμοντ των ΗΠΑ. Στη Μεταπολίτευση συμμετείχε στο αυτόνομο γυναικείο κίνημα. Αρχικά, ίδρυσε το «Κύτταρο» που εξέδωσε τα πρώτα φεμινιστικά βιβλία στην Ελλάδα. Το 1985, μαζί με τον σύζυγό της, Ευάγγελο Παπαθανασόπουλο, απέκτησε τον εκδοτικό οίκο «Κέδρος».

Μεϊμαράκης από τη Λάρισα: Δεν θα δεχθούμε τα μέτρα για τους αγρότες - Πρόοδος δεν είναι εμμονή σε χρεοκοπημένες ιδεοληψίες

Μεϊμαράκης: Πρόοδος δεν είναι εμμονή σε χρεοκοπημένες ιδεοληψίες 
«Πάνω από όλα η Ελλάδα» διακήρυξε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην Λάρισα και κάλεσε τους ψηφοφόρους να ακούσουν όλα τα κόμματα να κρίνουν και να συγκρίνουν.
«Εμείς θέλουμε να μας ακούσουν. Να ακούσουν όλες τις πολιτικές δυνάμεις, να μας κρίνουν και να μας συγκρίνουν. Να κρίνουν και να συγκρίνουν όμως και αυτά που έλεγε ο Τσίπρας το Γενάρη πριν από τις εκλογές με όσα έκανε στους επτά μήνες που έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης και ρώτησε: «Ποιο κόμμα δείχνει αξιοπιστία, ποιο κόμμα μπορούν να εμπιστευτούν»;
Ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι εάν οι πολίτες συγκρίνουν τα κόμματα, «αν αυτό γίνει η ΝΔ θα είναι πρώτη στην προτίμηση όλων των Ελλήνων».
Συνέχισε λέγοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει ξανά κανένας και καμιά, θύμα του λαϊκισμού, του φανατισμού και της λάσπης: «Εμείς τους θέλουμε όλους γιατί η ΝΔ υπηρετεί την ενότητα των Ελλήνων. Πρόοδος δεν είναι εμμονή σε χρεοκοπημένες ιδεοληψίες, δεν είναι ο λαϊκισμός, αλλά η υπευθυνότητα».
Ζήτησε από τους ψηφοφόρους να δώσουν δύναμη στη Νέα Δημοκρατία για να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας και διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι η ΝΔ μπορεί με ένα σχεδιασμό να βοηθήσει ώστε να βγούμε από την κρίση, ενώ προειδοποίησε ότι τα επόμενα δύο χρόνια είναι κρίσιμα. Δεσμεύτηκε δε, ότι η Ν.Δ. δεν πρόκειται να δεχθεί τα επώδυνα μέτρα για τους αγρότες

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Η ΕΛ.ΑΣ. έχασε 6 εκατομμύρια ευρώ επειδή η Τασία... λιαζόταν - Οι παλινωδίες της Χριστοδουλοπούλου στοίχισαν την έκτακτη βοήθεια της Ε.Ε. για τους μετανάστες

Η ΕΛ.ΑΣ. έχασε 6 εκατομμύρια ευρώ επειδή η Τασία... λιαζόταν
Σε απώλεια ή τουλάχιστον καθυστέρηση της έκτακτης χρηματοδότησης της ΕΛΑΣ. με 6.000.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν οδηγήσει οι παλινωδίες, η έλλειψη συντονισμού και οι καθυστερήσεις της πρώην Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, όπως καταγγέλλουν στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ. Για την έκτακτη οικονομική βοήθεια, που αφορούσε τις δράσεις διαχείρισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στο Ανατολικό Αιγαίο, το αρμόδιο υπουργείο και η αστυνομία είχαν υποβάλει εμπρόθεσμα και αναλυτικά το αίτημα για εκταμίευση μέρους των χρημάτων στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, όπως υποστηρίζουν υψηλόβαθμα στελέχη τους.

Η Εθνική “έσβησε” με εικοσάρα την ΠΓΔΜ / Σκόπια - Ελλάδα 65-85

Eurobasket 2015: Η Εθνική “έσβησε” με εικοσάρα την ΠΓΔΜ 
 «Ποδαρικό με το δεξί» για την Εθνική Ανδρών στο Ευρωμπάσκετ 2015. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μόλις απέβαλε το άγχος της πρεμιέρας έλυσε τα... φρένα της επίθεσης στην τελευταία περίοδο και έφτασε άνετα στη νίκη με 85-65 επί της ΠΓΔΜ, στην πρώτη του υποχρέωση στον 3ο όμιλο, που φιλοξενείται στο Ζάγκρεμπ.

Πρίντεζης με 18 πόντους, Μπουρούσης και Κουφός me double double (16π.-10ρ. / 11π. -11ρ. αντίστοιχα) οι πρωταγωνιστες για την Ελλάδα, που είχε συνολικά 23 ασίστ, με τους Καλάθη (8) και Σπανούλη (5) να... μοιράζουν πόντους. 
Σε μία ακόμα διοργάνωση οι Σκοπιανοί θέλησαν να περάσουν τα δικά τους... μηνύματα πριν την έναρξη του ματς, μέσω των οπαδών τους που είχαν σημαντική παρουσία στην αρένα του Ζάγκρεμπ. Το γιουχάρισμα στον εθνικό μας ύμνο αλλά και οι ιαχές “Μακεδονία' κατά την προθέρμανση των παικτών μας ήταν οι πιο χαρακτιριστικές τους κινήσεις.
 Όλα αυτά όμως πήγαν στην άκρη όταν έγινε το τζάμπολ. Η Εθνική μπήκε νωθρά στο ματς, “πληρώνοντας” την... χαλαρή της άμυνα και τις βιαστικές επιλογές στην επίθεση (7-1). Το τάιμ άουτ του Κατσικάρη όμως αφύπνισε τους διεθνείς και οι ασίστ του Καλάθη έφεραν την Γαλανόλευκη στο +10 (19-9), ενώ και ο Μπουρούσης είχε σημαντική συνεισφορά στο σκοράρισμα. Το 23-16 διαμορφώθηκε με ένα τρίποντο του Στογιανόφσκι 
Ένα “νεκρό” διάστημα στην αρχή του δεύτερου δεκάλεπτου, η... αφλογιστία της Εθνικής από το τρίποντο -σε αντίθεση με την ΠΓΔΜ που τα έβαζε- κατέβασαν τη διαφορά στον πόντο (26-25). Η Εθνική πάντως δεν πανικοβλήθηκε και παίρνοντας επιθετικές λύσεις από Κουφό και Πρίντεζη πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 38-31. να αναφέρουμε πως οι Σκοπιανοί πέτυχαν τους 21 από τους 31 πόντους τους με τρίποντα!
 Η ΠΓΔΜ συνέχισε να “βομβαρδίζει” από το τρίποντο με τους Στογιανόφσκι, αλλά ο Πρίντεζης “τράβηξε” την Εθνική με σερί πόντους. Το.. ανορθόδοξο στις των Σκοπιανών και η αδυναμία της Ελληνικής άμυνας κράτησαν την ΠΓΔΜ κοντά στο σκορ, αλλά η καλή παρουσία του Σλούκα στο τέλος έφερε το 59-50 του δεκαλέπτου.
Ο παίκτης της Φενέρμπαχτσε συνέχισε εντυπωσιακά και στις αρχές της τελευταίας περιόδου, ενώ τα ποσοστά της ΠΓΔΜ από το τρίποντο έπεσαν (βοήθησε και η βελτίωση της ελληνικής άμυνας). Ο Μπουρούσης “ταΐστηκε” μέσα στη ρακέτα παίρνοντας φάουλ και βολές και η διαφορά διατηρήθηκε πάνω από τους 10 π. Το ματς κύλησε.. ομαλά για την Γαλανόλευκη, που πήρε το “ροζ φύλλο” αγώνα με σκορ με το εντυπωσιακό 85-65

Σκόπια - Ελλάδα 65-85
Τα δεκάλεπτα: 16-23, 31-38, 50-59, 65-85.

Σκόπια: Mπρτσκοφ, Ιλιέφσκι 5 (1), Σοκόλοφ, Κοστόσκι 20 (4), Στογιανόφσκι Β. 13 (2), Στογιανόφσκι Ντ. 5 (1), Σιμονόφσκι 6 (2), Μπλαντενόφσκι, Τραϊκόφσκι 6 (2), Γκουρτόσκι 3, Χέντριξ 2, Σαμαρτζίσκι 5.

Ελλάδα: Μπουρούσης 16 (10 ριμπ.), Ζήσης 3 (1), Σπανούλης 10, Καλάθης 7 (1 τρίπ., 8 ασ.), Περπέρογλου, Σλούκας 9 (1), Καϊμακόγλου 2, Κουφός 11 (11 ριμπ.), Πρίντεζης 18, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 9. 

Νέο Τηλεοπτικό σποτ Νέας Δημοκρατίας - Μία μέρα στη ζωή της Λίνας, ιδιωτικής υπαλλήλου





Η νέα ταινία είναι γυρισμένη με την τεχνική PoV (Point of View), που για πρώτη φορά χρησιμοποιείται σε πολιτική διαφήμιση στην Ελλάδα. Το γρήγορο μοντάζ και οι μικρές, γεμάτες ένταση σκηνές, σε συνδυασμό με τη μοντέρνα και φρέσκια κινηματογράφηση δίνουν την αίσθηση video clip. Παραγωγή χαμηλού κόστους που δίνει έμφαση στο στοιχείο του ρεαλισμού, στην απεικόνιση της πραγματικότητας.

Στο σποτ βλέπουμε μια μέρα από τη ζωή της Λίνας, μιας νέας ιδιωτικής υπαλλήλου. Το πρόσωπο της πρωταγωνίστριας δεν εμφανίζεται αλλά βλέπουμε μόνο ό,τι βλέπουν τα μάτια της.  Η ταινία ξεκινά με τη Λίνα που ετοιμάζεται να πάει στη δουλειά της, όπου ακούει τον πρωθυπουργό να μιλά από την τηλεόραση.
Το σενάριο βασίζεται στο τρίπτυχο «ψέμα - αλήθεια - επίπτωση».  Οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα (τα ψέματα) έρχονται σε αντίστιξη με το τι έγινε πραγματικά (την αλήθεια) και με τις επιπτώσεις που είχαν όλα αυτά στην πράξη.
Η ζωή της Λίνας βρίσκεται σε αδιέξοδο, στο αδιέξοδο που οδήγησε την Ελλάδα ο κ. Τσίπρας. Η πρωταγωνίστρια αντιλαμβάνεται ότι “δεν γίνεται έτσι”.

Ωστόσο, υπάρχει διέξοδος. Ο δρόμος μπορεί να ανοίξει από όλους εμάς, τους πολίτες, μαζί.  Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται Σταθερότητα, Συνεργασία, Ειλικρίνεια, Προοπτική. 

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη που μπορεί να εξασφαλίσει αυτές τις προϋποθέσεις. Είναι η μόνη που μπορεί να ενώσει τους Έλληνες σε ένα κοινό στόχο. Να πάμε την Ελλάδα Μπροστά.

Φώφη Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει βαρίδια, τα πήρε ο Αλ. Τσίπρας στο κόμμα του


Με μία αιχμηρή δήλωση απάντησε η Φώφη Γεννηματά στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ εφόσον «απαλλαγεί από βαρίδια του παρελθόντος».
Θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω από ένα σχόλιο σε σχέση με όλα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για το ΠΑΣΟΚ και για εμένα προσωπικά.
«Είναι προφανές ότι είναι και ο ίδιος (ο κ. Τσίπρας) έκπληκτος από την κατάρρευσή του και αναζητά μια σανίδα σωτηρίας. Του συστήνω να σταματήσει να μας κάνει υποδείξεις και να ασχοληθεί με το κόμμα του που φυλλορροεί», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την επίσκεψή της στις Σέρρες.
Τόνισε ακόμη πως «το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει πολύ μεγάλη ανανέωση» και «δεν έχει βαρίδια», καθώς από αυτά «φρόντισε να μας απαλλάξει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, παίρνοντάς τα στο κόμμα του».
«Θέλω να του υπενθυμίσω - επειδή φαίνεται πως έχει επιλεκτική μνήμη - ότι οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διάσωση της χώρας, κινητοποιημένοι από το ΠΑΣΟΚ και από μένα προσωπικά», συνέχισε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας πως ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν εκφράζουν το νέο, αλλά  είναι το τέλος του παλιού».
Τέλος η κ. Γεννηματά επανέλαβε την αισιοδοξία ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών.

naftemporiki.gr

Αύριο στο Δερβένι το Τουρνούα "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ 2015"


 Για 4η χρονιά ο Αστέρας Δερβενίου διοργανώνει ένα τουρνουά προετοιμασίας στη μνήμη του πρώην προέδρου του Κώστα Βυζά.
Τη φετινή χρονιά, προσκεκλημένοι είναι ο Α.Ο. Ζευγολατιού και ο Πέλοπας Κιάτου. Θα διεξαχθούν 3 αγώνες 45λεπτης διάρκειας, ενώ στο τέλος θα απονεμηθούν αναμνηστικά κύπελλα.

 Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:
17:00 Αστέρας - ΑΟ Ζευγολατιού
18:00 Πέλοπας - ΑΟ Ζευγολατιού
19:00 Αστέρας - Πέλοπας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Εμφάνιση ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛ ΕΝΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡ ΣΩΜΑΤΟΣ.jpg
Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του Κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, ο Τομέας Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος.
Κατά τη συνάντηση, τόσο ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, όσο και ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, υποψήφιος βουλευτής Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, αναφερόμενοι στην 25ετή διαδρομή των εθελοντών, αναγνώρισαν τη συμβολή και το έργο τους.
Οι εκπρόσωποι των εθελοντών πυροσβεστών κ.κ. Σεραφείμ Τσιουγκρής (Πρόεδρος) και Δημήτρης Κολέρης (Ταμίας), όπως ανέφεραν, εκείνο που επιθυμούν από την Πολιτεία, αλλά και ζητούν προς τούτο τη στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία, είναι:
1) Προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας,
2) κίνητρα για συμμετοχή στο εθελοντικό έργο,
3) πρόσληψη εθελοντών ενός ποσοστού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία κατά την εισαγωγή μέσω πανελλαδικών εξετάσεων,
4) δυνατότητα εισαγωγής-περίθαλψης και σε στρατιωτικά νοσοκομεία.
Οι εκπρόσωποι των εθελοντών πυροσβεστών επεσήμαναν, ότι ζητήματα, όπως η εκπαίδευση και πιστοποίηση για το έργο που παρέχουν και ως είχε δεσμευθεί η Νέα Δημοκρατία, έχουν υλοποιηθεί.
Οι κ.κ. Κώστας Καραγκούνης και Δημήτρης Κυριαζίδης υπογράμμισαν προς τους εκπρόσωπους των εθελοντών πυροσβεστών ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η υιοθέτηση μέτρων που προάγουν τον εθελοντισμό, επιβραβεύοντας όλους εκείνους που συμβάλλουν στη διασφάλιση κοινωνικών αγαθών, όπως είναι και αυτό της πυροπροστασίας. Άρα, ανάλογη αναγνώριση και υιοθέτηση μέτρων οφείλει και προς τους εθελοντές πυροσβέστες.

Η ομιλία της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου στην 4η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων στον ΟΗΕ

Νέα Υόρκη, ΟΗΕ, 2 Σεπτεμβρίου 2015 Με την ευκαιρία της 70ης επετείου από την ίδρυση του ΟΗΕ, που συμπίπτει με την 70η επέτειο από τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή στην Κορινθία

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε επτά νομούς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για αύριο Κυριακή στους νομούς Μαγνησίας, Λάρισας, Βοιωτίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Αττικής και Κορινθίας.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Μεϊμαράκης: Εκπόνηση εθνικού σχεδίου, αντί εφαρμογή του μνημονίου - Ομιλία του προέδρου της ΝΔ στον Βόλο προς τους εκπροσώπους των φορέων της Μαγνησίας

"Στόχος μας είναι να συστήσουμε μια διακομματική επιτροπή,με την συμμετοχή όλων των κομμάτων,ώστε να εκπονήσουμε ένα Εθνικό Σχέδιο με συγκεκριμένο προσανατολισμό ως το Πάσχα του 2016 και να πάμε στους Εταίρους μας στην Ευρώπη και να τους πούμε ότι έχουμε Σχέδιο και Πρόγραμμα, αντί της εφαρμογής Μνημονίου".
Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Νεας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης,σε ομιλία του στον Βόλο προς τους εκπροσώπους των φορέων της Μαγνησίας.Τόνισε ότι επιμένει σε κυβέρνηση συνεργασίας,με σταθερή διακυβέρνηση του τόπου,όπου θα έχει την δυνατότητα να ζητήσει από τις Βρυξέλλες αναπτυξιακά μέτρα,αντί των υφεσιακών που ζούμε σήμερα.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//DE75943A0D7A5949217301D1AAD9F3F4.jpgΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, θα μιλήσει αύριο, Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, στις 18:30, στο ξενοδοχείο Divani Caravel (Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα), σε συγκέντρωση στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλων των βαθμίδων. Στη συγκέντρωση θα δώσουν το παρών και παλαιότερα στελέχη από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΜΑΝΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟ κ. Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ



http://www.rodiaki.gr/articles/2015-09-05/319493/thumb_640.jpg?ut=4c92949098752d5388d0394380eafafcΟ Υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, συναντήθηκε με τον Έλληνα Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και συζήτησαν το ζήτημα των αρνητικών επιπτώσεων στον τουρισμό της Κω, λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος. Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υπάρχουν ήδη ακυρώσεις, αλλά και αρνητικές επιπτώσεις στις κρατήσεις της νέας χρονιάς, οι οποίες πρέπει να καταγραφούν και να υπάρξει μιας μορφής ενίσχυση προς τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του νησιού.
Για τις  περιοχές που δέχονται μεγάλη επιβάρυνση από τις μεταναστευτικές ροές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να αντιμετωπίζει και τις επιπτώσεις που υπάρχουν στην τοπική οικονομία και να υλοποιεί τις ανάλογες πολιτικές ενίσχυσης.
Εκτός από την Κω υπάρχουν η Λέρος, η Σύμη, η Κάλυμνος και το Φαρμακονήσι που δέχθηκαν αυξημένες μεταναστευτικές ροές.
Χρειάζεται να αντισταθμιστούν οι αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, ενώ είναι ανάγκη να εφαρμοστούν με απόλυτη ταχύτητα τα πρώτα μέτρα που αποφασίστηκαν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και κυρίως να αποσυμφορηθούν άμεσα η Κως και η Μυτιλήνη και να δημιουργηθεί το hot spot στον Πειραιά για την ταυτοποίηση και το διαχωρισμό σε πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες, με τους τελευταίους να επαναπροωθούνται στις χώρες από τις οποίες ήρθαν».

Το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ στην Κορινθία

http://anexartitoiellines.gr/images/AnexELL_logo_white.png
Ανακοινώθηκαν τα ονόματα του ψηφοδελτίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Κορινθία.

1)ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ     ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ( ΒΑΚΗΣ )  –  ΚΟΡΙΝΘΟΣ
2) ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ     ΔΗΜΗΤΡΑ   –  ΚΙΑΤΟ  , ΚΑΛΕΤΖΙ
3) ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ  ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ ( ΛΙΤΣΑ ) –  ΚΙΑΤΟ  ,  ΤΑΡΣΙΝΑ
4) ΕΣΤΕΛΑ  ΔΑΓΛΑΡΤΖΗ  ΚΑΤΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ    – ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
5) ΜΑΡΙΝΗΣ  ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ( ΑΡΗΣ )  ΛΟΥΤΡΑΚΙ .
6) ΚΕΦΑΛΑΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ  –  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Νεκρός 77χρονος λουόμενος στο Ξυλόκαστρο

http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4yMDEuMTAuMjMwL3Byd2ViZGF0YS9maWxlcy8xLzIwMTUvMDkvMDUvbmVrcm9zX2xvdW9tZW5vc184MjcyNzdfamFrYS5qcGc%3D&t=0&w=820&h=457&a=CenterΧωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ένας 77χρονος άνδρας από τη θαλάσσια περιοχή του Ξυλοκάστρου. Ο ηλικιωμένος άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο  του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Στη συνέχεια, η σορός του αναμένεται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου – Καλαμάτας για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση για τα αίτια του θανάτου του διενεργείται από το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορίνθου.

Μεσσήνη: Με 0,50€ κέρδισε 170.000€ και αποχαιρέτησε την οικονομική κρίση!

Μεσσήνη: Με 0,50€ κέρδισε 170.000€ και αποχαιρέτησε την οικονομική κρίση!
  Από το τζόκερ τα περίμενε και από αλλού του ήρθαν τα χρήματα, που αλλάζουν τη ζωή του...
Σε πρακτορείο της Μεσσήνης κατατέθηκε το μοναδικό "χρυσό" δελτίο της 1ης κατηγορίας στο ΠΡΟΤΟ μετά την κλήρωση της 3ης Σεπτεμβρίου.
Το δελτίο παίχτηκε στο πρακτορείο του Σταύρου Ηλιόπουλου (Σταδίου 6, Μεσσήνη) και με 0,50 ευρώ και τυχαία επιλογή αποδίδει στον τυχερό το ποσό των 170.564 ευρώ.
Στην κλήρωση της προσεχούς Κυριακής (6/9) στην 1η κατηγορία θα διατεθεί ποσό μεγαλύτερο των 150.000 ευρώ.

Οι τυχεροί αριθμοί είναι: 7,2,3,3,1,3,6

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Μεγάλη φωτιά στο Ελληνικό Γορτυνίας - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις!

Αρκαδία: Μεγάλη φωτιά στο Ελληνικό Γορτυνίας - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις! Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε, στις 12.00 το μεσημέρι, από άγνωστη αιτία στο Ελληνικό Γορτυνίας.. 
Η φωτιά λόγω και των καιρικών συνθηκών έλαβε διαστάσεις και καίει δασική έκταση με πουρνάρια, ενώ δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. 
Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με δεκατρία οχήματα, περί τους τριάντα πυροσβέστες και ρίψεις νερού κάνουν τρία αεροσκάφη PZL κι ένα ελικόπτερο, ενώ στο σημείο σπεύδουν προς ενίσχυση και άλλες πυροσβεστικές δυνάμεις.

H «επίσημη αγαπημένη» ξανά προς τη δόξα τραβά…

H «επίσημη αγαπημένη» ξανά προς τη δόξα τραβά… 
Είτε καλοκαίρι είτε φθινόπωρο, το Ευρωμπάσκετ είναι πάντα σημείο αναφοράς και κυρίως γλυκιάς προσμονής όχι μόνο για τους φίλους του εθνικού μας σπορ, αλλά και για όλους τους φιλάθλους του τόπου μας.

Η κλεψύδρα, πάντως, άδειασε και από σήμερα η Εθνική Μπάσκετ ρίχνεται στη μάχη!

Καταρχάς στο Ζάγκρεμπ και με αντιπάλους κατά σειρά στις 19:00 την ΠΓΔΜ, αύριο στις 22:00 την Κροατία, την Τρίτη 8/9 στις 19:00 τη Γεωργία, την Τετάρτη 9/9 στις 16:00 τη Σλοβενία και την Πέμπτη 10/9 στις 22:00 την Ολλανδία.

Ο όμιλος είναι εξαιρετικά βατός αν η εθνική μας ομάδα καταφέρει να επιβεβαιώσει στο ελάχιστο τη δεδομένη αγωνιστική της ποιότητα.

Κι ύστερα, όλα θα κριθούν στα νοκ άουτ παιχνίδια...

Το πρόγραμμα της Football League 2015-16


Το πρόγραμμα της Football League
Ολοκληρώθηκε η κλήρωση για την Football League της επόμενης σεζόν με τη σέντρα να είναι προγραμματισμένη για τις 27 Σεπτεμβρίου. Από φέτος, και μετά από τις τόσες εκρεμμότητες των προηγούμενων εβδομαδων, το πρωτάθλημα είναι σε έναν όμιλο με τη συμμετοχή 18 ομάδων. Στο τέλος της σεζόν οι δύο πρώτες ομάδες  κερδίζουν άνοδο ενώ   οι τέσσερις τελευταίες  υποβιβάζονται.




Αναλυτικά το πρόγραμμα

1η αγωνιστική (27/9)
Πανελευσινιακός - Παναχαϊκή
ΑΕΛ - Λαμία
Κέρκυρα - Καλλιθέα
Παναιγιάλειος - Αχαρναϊκός
Αναγέννηση Καρδίτσας - Αγροτικός Αστέρας
Εργοτέλης - Χανιά
Τρίκαλα - Κισσαμικός
Απόλλων Σμύρνης - Ζάκυνθος
Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός Βόλου

2η αγωνιστική (4/10)

Π. Σκουρλέτης: “Δεν θα γίνει καμία απόλυση στο Δημόσιο – Ούτε καν υπαινιγμός στην τελευταία συμφωνία”

Στην εκπομπή “ανοιχτά μικρόφωνα” του “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM” μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης. Ο κ.Σκουρλέτης διαβεβαίωσε ότι “δε θα υπάρξει ούτε μία απόλυση στον δημόσιο τομέα” σημειώνοντας ότι για το θέμα “δεν υπάρχει ούτε καν υπαινιγμός στην τελευταία συμφωνία”, στην οποία, όπως είπε, δεν υπάρχει αναφορά “ούτε για μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, που η ΝΔ έκανε το 2012”. Σε ό,τι αφορά στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για διορισμούς στο δημόσιο, είπε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα βελτίωσε “τις αδικίες” και χαρακτήρισε “ψεύδη τα περί διορισμού στρατιών ημετέρων”, λέγοντας ότι και οι υπουργικοί συνεργάτες ήταν μειωμένοι κατά 50% σε σύγκριση με το παρελθόν.

aftodioikisi.gr

Μεταρρυθμίσεις χωρίς μεταρρυθμιστές δεν υπάρχουν - Η Δράση στηρίζει το Ποτάμι


04/09/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δράση στηρίζει στις εκλογές αυτές το Ποτάμι και η Κεντρική μας Επιτροπή εξέφρασε την βούληση η στήριξη αυτή να έχει διάρκεια και προοπτική. Γιατί λάβαμε αυτή την απόφαση; Οι εκλογές αυτές είναι οι πρώτες από το 2010 που δεν χαρακτηρίζονται από το δίλημμα «μνημονίου-αντιμνημονίου». Με την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου να λέει για πρώτη φορά ότι το δίλημμα αυτό δεν έχει κανένα νόημα, η μεγάλη απάτη του αντιμνημονίου πέθανε οριστικά. Μπορούμε λοιπόν επιτέλους να ασχοληθούμε με το πραγματικό αίτιο της καταστροφής και της χρεοκοπίας.

«Μια τρελή σαραντάρα» από τη θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Κλένιας Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου

Εμφάνιση unnamed.jpg
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΛΕΝΙΑΣ «Άγιος Παντελεήμων»

Η θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Κλένιας, θα παρουσιάσει την κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου, «Μια τρελή σαραντάρα».
Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου στις 8:30 μ.μ.

Τραγωδία με τρεις νεκρούς στο Δαφνί: Ένας 20χρονος με σχιζοφρένεια έβαλε τη φωτιά

Τραγωδία με τρεις νεκρούς στο Δαφνί: Ένας 20χρονος με σχιζοφρένεια έβαλε τη φωτιά
Δραματικός είναι ο απολογισμός της πυρκαγιάς στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί, καθώς τρεις ασθενείς βρήκαν φρικτό θάνατο και άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου των τριών ασθενών.
Ταυτόχρονα, συγκρότησε Επιτροπή υπό το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου με στόχο την άμεση βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού

Εκλογές 2015: Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού που αναμένεται να ανακοινωθεί το Σάββατο θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής, Νικηφόρος Διαμαντούρος.. Ο εκπρόσωπός τους Παναγιώτης Βλάχος, θα μετέχει στις εκλογικές λίστες, ενώ έγινε γνωστό ότι μεταξύ άλλων θα μετέχουν και η δημοσιογράφος Ρίκα Βαγιάνη, ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και δημοτικός σύμβουλος με το ΠΑΣΟΚ, Κώστας Παταβούκας,οι ηθοποιοί Γιώτα Φέστα, Αντώνης Καφετζόπουλος, Χάρης Τσούκας , η επίσης δημοσιογράφος Μαρία Νταλιάνη , η Λενιώ Μυριβίλη από τους Οικολόγους, ο Στελιος Προσαλίκας, πρώην προπονητής της εθνικής Βόλευ , ο παλαίμαχος διεθνής παίκτης του μπάσκετ Μέμος Ιωάννου και ο Τέλης Αϊβαλιώτης.

Euro 2016: Εθνική... πίκρα - Έχασε πάλι η Ελλάδα, αυτή την φορά από την Φινλανδία

EURO 2016 (προκριματικά): Έχασε πάλι η Ελλάδα, αυτή την φορά από την Φινλανδία 
Δε μπορεί με τίποτα η Εθνική. Ούτε απέναντι στην Φινλανδία μπόρεσε να πετύχει την πρώτη της νίκη η ελληνική ομάδα στον 6ο προκριματικό όμιλο του EURO 2016 στο Καραϊσκάκη, καθώς υπέστη την 5η της ήττα σε 7 παιχνίδια (4η σε ισάριθμα ματς εντός έδρας) από το γκολ του Πόγιανπαλο στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης (0-1). Έτσι συνεχίζεται το ποδοσφαιρικό δράμα της Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2016...
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, όντας αποφασισμένο να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στα προκριματικά. Η “γαλανόλευκη” έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ στο 6', αλλά η κεφαλιά του Κυριάκου Παπαδόπουλου πέρασε λίγο άουτ από την εστία της Φινλανδίας.

Ο Φορτούνης οργάνωνε άψογα το παιχνίδι της Εθνικής ομάδας, η οποία είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Ο μέσος του Ολυμπιακού προσπάθησε, μάλιστα, να παραβιάσει την εστία της Φινλανδίας δύο φορές, αλλά αμφότερα τα σουτ του πέρασαν λίγο άουτ από την εστία του Χραντέσκι.

Ο Καρέλης άγγιξε το 1-0 στο 55', η κεφαλιά του, όμως, έπειτα από κόρνερ του Φορτούνη πέρασε λίγο άουτ. Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα σφυροκοπούσαν την άμυνα της Φινλανδίας, αλλά αδυνατούσαν να παραβιάσουν την εστία των Σκανδιναβών.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου θέλει την ομάδα, που χάνει πολλές ευκαιρίες και δεν σκοράρει, να δέχεται τελικά το γκολ. Έτσι και έγινε απόψε στο “Γ. Καραϊσκάκης”, με τον Πονγιαπάλο στο 75' – κόντρα στη ροή του παιχνιδιού - να εκμεταλλεύεται τα τραγικά λάθη της ελληνικής άμυνας και να εκτελεί από κοντά τον Καρνέζη, κάνοντας το 0-1.

Οι διεθνείς προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά δεν είχαν ούτε καθαρό μυαλό αλλά και ούτε ψυχικά αποθέματα, με αποτέλεσμα να μην δημιουργήσουν ούτε μία σοβαρή φάση μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης.

Ελλάδα: Καρνέζης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Σάμαρης (85' Ταχτσίδης), Τζιόλης, Φορτούνης, Καρέλης (77' Φούντας), Αραβίδης (67' Κονέ), Μήτρογλου.

Φινλανδία: Χράντεσκι, Αραγιούρι, Αρκιβούο, Ουρόνεν, Τοίβιο, Χετεμάι, Σπαρβ, Χάλστι, Ρινγκ, Χαμαλάινεν (46' Σαντίκ, 79' Ματίλα), Πούκι (67' Πογιανπάλο).