Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Έπειτα από 213 ημέρες αποχαιρέτησε το Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας - τι είπαν Τσίπρας - Θάνου κατά τη διαδικασία παράδοσης-παραλαβής του πρωθυπουργικού Γραφείου

Δείτε τι είπαν Τσίπρας - Θάνου κατά τη διαδικασία παράδοσης-παραλαβής του πρωθυπουργικού Γραφείου
Με υπονοούμενα και “καρφιά” υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας τη νέα υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου, αμέσως μετά την ορκωμοσία της στο Προεδρικό Μέγαρο.
“Θεωρώ πως η παρουσία σας, η δική σας και όλων των άλλων υπουργών, θα είναι εγγύηση για την ομαλή διεξαγωγή της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης όσο και για την διεκπεραίωση κρίσιμων θεμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πλήθος κόσμου είπε το τελευταίο αντίο στον πρώην δήμαρχο Κορινθίων Θωμά Θωμαΐδη (video)

video korinthostv.gr
Πλήθος κόσμου είπε το τελευταίο αντίο στον πρώην δήμαρχο Κορινθίων Θωμά Θωμαΐδη κατά την εξόδιο ακολουθία σήμερα στις 15:00 από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, όπου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. κ. Διονύσιος
Τον πρώην δήμαρχο Κορινθίων  Θωμά Θωμαΐδη αποχαιρέτησαν στο σύνολο τους σχεδόν οι τοπικοί άρχοντες αλλά και πλήθος παλαιών αυτοδιοικητικών,
Το τελευταίο αντίο στο Θωμά Θωμαΐδη είπαν  ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ο τ. Επίτροπος Σταύρος Δήμας, ο τ. Υπουργός Νίκος Ταγαρας , ο τ. βουλευτής Άγγελος Μανωλάκής, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης, ο Πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, κ. Γεώργιος Αποστολόπουλος.κ.α.


Στην Κόρινθο την Κυριακή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης

Την Κόρινθο θα επισκεφθεί το πρωί της Κυριακής ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Θα επισκεφθεί διαδοχικά.
Τον δήμο Κορίνθου και θα συναντηθεί με τους δημάρχους της Κορινθίας.
Το Επιμελητήριο όπου θα μιλήσει στις παραγωγικές τάξεις της περιφερειακής ενότητας.
Αμέσως μετά θα πάει στη Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας όπου θα συναντηθεί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοπίδα Καλλίρη και θα καταλήξει στο Μητροπολιτικό μέγαρο για εθιμοτυπική επίσκεψη στον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. κ. Διονύσιο.
Η περιοδεία Μεϊμαράκη θα κλείσει το μεσημέρι με συνάντηση κομματικών στελεχών στο ξενοδοχείο “Εφύρα”.

ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το τελευταίο κάστρο της κατ' ευφημισμό δημοκρατίας μας πέφτει και επίσημα. Οι εκλεγμένοι πολιτικοί μας από το λαό αποσύρονται από σήμερα, ως πλήρως αποτυχόντες να σχηματίσουν μία σταθερή Κυβέρνηση μετά από μόλις 7 μήνες ζωής της νέας Βουλής.
Η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός και δη δικαστικός η κα Θάνου αποτελεί ένα σημάδι των καιρών και της ιστορίας μας. Όπως επίσης και όλοι οι νέοι Υπουργοί της που θα αντικαταστήσουν από αύριο τους πολιτικούς που επί μία 40ετία διέλυσαν και καταχρέωσαν τη χώρα, εις το όνομα της δημοκρατίας και της πατρίδας. 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΔΑΣΟΣ ΜΕ ΔΕΝΔΡΙΛΙΑ ΧΑΣΙΣ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΟ ΦΕΝΕΟ

 

-ΑΞΙΖΟΥΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΡΙΖΩΣΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΥΤΕΙΕΣ ΧΑΣΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

-ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ  Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ κ.ΤΣΑΟΥΡΔΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΟΔ/ΝΤΗΣ κ.ΔΟΥΡΟΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ .(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γκούρας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε δασώδη περιοχή του τοπικού διαμερίσματος Φενεού Κορινθίας, αποτελούμενη από 1.585 δενδρύλλια κάνναβης.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες το απόγευμα, στο Πανόραμα Κορινθίας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 31χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 23χρονο ομοεθνή του, ο οποίος αναζητείται, καθώς και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε χθες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γκούρας, επιχείρηση και εξερεύνηση, σε πυκνή δασώδη περιοχή του τοπικού διαμερίσματος Φενεού Κορινθίας.
Κατά την επιχείρηση, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία αποτελούνταν από -1.585- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,8 έως 3,5 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης. Όσον αφορά στον τρόπο καλλιέργειας και απόκρυψης της φυτείας, οι δράστες είχαν διαμορφώσει κατάλληλα τον χώρο της φυτείας, τοποθετώντας περιμετρικά αυτής, κορμούς δέντρων, κλαδιά και φύλλα σε πυκνή διάταξη, ώστε να μην είναι ορατή η καλλιέργεια. Επιπλέον, περιμετρικά της φυτείας, οι καλλιεργητές είχαν κατασκευάσει «παρατηρητήρια», με σκοπό την έγκαιρη από μέρους τους αντίληψη των Αστυνομικών Αρχών, σε περίπτωση ανακάλυψης της καλλιέργειας, ενώ εντός αυτής είχαν κατασκευάσει και αυτοσχέδιο κατάλυμα.

Επίσης, είχαν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα, τόσο για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης, όσο και για την διαμονή τους εντός της φυτείας και τη φύλαξη της. Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε ότι την ανωτέρω φυτεία καλλιεργούσαν ο 31χρονος συλληφθείς, από κοινού με τον 23χρονο που αναζητείται, καθώς και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου για την ταυτοποίηση των συνεργών του, καθώς και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 23χρονου».

Περισσότερα στο sfedona.gr

Ορκίστηκε υπηρεσιακή πρωθυπουργός η Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και χοροστατούντος του Επισκόπου Μεθώνης, κ. Κλήμη, τελέστηκε απόψε η ορκωμοσία της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού στην ιστορίας της Ελλάδος,  στο Προεδρικό Μέγαρο.Ορκίστηκε υπηρεσιακή πρωθυπουργός η κα Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου και υπέγραψε το Πρωτόκολλο ανάληψης των καθηκόντων της για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. 

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Ολοκληρώθηκαν οι επαφές Παυλόπουλου με τους πολιτικούς αρχηγούς | Ορκίζεται υπηρεσιακή πρωθυπουργός η Θάνου
Ποια είναι η Βασιλική Θάνου

Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας είναι πλέον γεγονός. Η Βασιλική Θάνου, από την προεδρία του Αρείου Πάγου, καταλαμβάνει τον πρωθυπουργικό θώκο της χώρας σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία, μέχρι τη διεξαγωγή των επικείμενων εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου, ως επικεφαλής υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Πρόκειται για μία έγκριτη και καταξιωμένη δικαστικό, αλλά και μητέρα τριών παιδιών, που έχει διακριθεί σε υψηλότατα δικαστικά αξιώματα, υπηρετώντας πάντα με υψηλή ευθιξία και αίσθημα ευθύνης όλες τις θέσεις, στις οποίες έχει χρηματίσει μέχρι στιγμής.

Σε αντίθεση με πολλούς συναδέλφους της, δεν φοβήθηκε ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας και προέβαλε ως συνδικαλίστρια τα αιτήματα του δικαστικού κλάδου πάντα με αποφασιστικότητα και δυναμισμό, που αρκετές φορές την έφεραν ακόμη και σε ευθεία αντιπαράθεση με τις εκάστοτε πολιτικές εξουσίες.

Εξάλλου, είναι η δικαστής που υποστήριξε ότι το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματικό και μη νόμιμο και είχε παραπέμψει την υπόθεση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Η κ. Θάνου έχει αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική δράση στον δικαστικό χώρο, καθώς από το 2000 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) και πρόεδρός της από το 2012 έως το 2015. Μάλιστα, είχε χαρακτηρίσει την εκλογή της στην προεδρία της ΕΔΕ ως μία πρόκληση, λόγω της κρισιμότητας των στιγμών, τόσο για τη Δικαιοσύνη, όσο και για την κοινωνία ευρύτερα και είχε εκφράσει την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για το γεγονός ότι την εμπιστεύθηκαν ακόμη και οι άνδρες συνάδελφοί της με την ψήφο τους.

Στις 13 Φεβρουαρίου 2015 απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ζητώντας του να παρέμβει προς τα θεσμικά ευρωπαϊκά όργανα και τις κυβερνήσεις άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέρ των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης «για να εξευρεθεί λύση, η οποία θα εξασφαλίσει την ανάπτυξη, χωρίς την παράταση του μνημονίου, χωρίς μέτρα λιτότητας, μία λύση η οποία θα επιτρέψει στον ελληνικό λαό να ξαναβρεί την αξιοπρέπειά του».

Επίσης, με την ιδιότητα της προέδρου του Αρείου Πάγου απέστειλε επιστολή προς τους Ευρωπαίους ομολόγους της, στις 9 Ιουλίου 2015, με την οποία ζητούσε τη συμβολή τους, προκειμένου να βρεθεί δίκαιη λύση στο ελληνικό ζήτημα, «το οποίο είναι ταυτόχρονα και ευρωπαϊκό ζήτημα».

Η κ. Θάνου σπανίως μιλάει για τον εαυτό της και την προσωπική ζωή της, καθώς είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Χριστόφιλο, συνταξιούχο αρεοπαγίτη και μητέρα τριών παιδιών, τα οποία μεγάλωσε παράλληλα με τα απαιτητικά επαγγελματικά καθήκοντά της.

Γεννημένη στη Χαλκίδα το 1950, η κ. Θάνου έδειξε από μικρή την κλήση της προς τη νομική επιστήμη. Όπως είχε ομολογήσει η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της, είχε επιλέξει τη Νομική Σχολή από νεαρή ηλικία, καθώς από μαθήτρια, της άρεσε ιδιαίτερα η νομική επιστήμη. Επίσης, πολύ νωρίς, από φοιτήτρια στη Νομική Σχολή Αθηνών, επέλεξε και το δικαστικό σώμα, υποστηρίζοντας ότι ήταν μία ενσυνείδητη επιλογή.

Η προστασία του κύρους της Δικαιοσύνης υπήρξε αναμφίβολα η βασική επιδίωξή της, καθώς, συνηθίζει να λέει ότι αποτελεί το «α και το ω. Όλα τα άλλα συμπεριλαμβάνονται». Μάλιστα, υποστηρίζει ότι πρέπει οι ίδιοι οι δικαστές να είναι άξιοι σεβασμού, και με τη συμπεριφορά και τις αποφάσεις τους να πείθουν ότι είναι αντικειμενικοί, αμερόληπτοι και σωστοί δικαστές, αντάξιοι της δικαστικής ιδιότητας, την οποία φέρουν.

Πάντως, οι συνάδελφοί της κάνουν λόγο για μία έξυπνη και ικανή δικαστικό, που διακρινόταν για τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητά της.

Αρκετές φορές έχει μιλήσει και για τα προβλήματα της σύγχρονης Δικαιοσύνης, κατατάσσοντας ως πρώτο και σημαντικότερο την καθυστέρηση στην απονομή της, υποστηρίζοντας ότι έχει και μεγάλο κοινωνικοοικονομικό αντίκτυπο.

Αναφορικά με την απονομή της Δικαιοσύνης, έχει υποστηρίξει ότι ο δικαστής πρέπει να κάνει τη δουλειά του ανεπηρέαστος, όπως εκείνος γνωρίζει, και να δίνει λόγο μόνο στη συνείδησή του και στον Θεό, ενώ όσον αφορά τις ικανότητες και τα προσόντα που οφείλει να έχει κάποιος για να γίνει δικαστικός, έχει τονίσει ότι βασικό προσόν είναι το μεράκι για τη Δικαιοσύνη.

Μέσα από την εμπειρία που της προσέφερε η διδασκαλία της στη Σχολή Δικαστών, έχει επισημάνει ότι δεν αρκεί να μπει κανείς στο δικαστικό σώμα μόνο προς βιοπορισμό, όπως ίσως δυστυχώς να συμβαίνει τώρα λόγω και της μεγάλης οικονομικής κρίσης. «Αν δεν έχει μεράκι και αγάπη για τη Δικαιοσύνη, δηλαδή για το ιδανικό της Δικαιοσύνης, πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα δει και ο ίδιος ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» συνηθίζει να λέει επί του θέματος.

Μιλώντας προς τους φοιτητές της Εθνικής Σχολής Δικαστών, συχνά τούς έλεγε ότι ο δικαστής πρέπει πρώτα απ' όλα και πάνω απ' όλα να αγαπάει το λειτούργημά του, να βλέπει τη Δικαιοσύνη σαν ιδανικό και να ξέρει ότι θα πρέπει να είναι ακέραιος, αμερόληπτος, αντικειμενικός, και κυρίως να μην ενδίδει σε τυχόν πιέσεις ή παρεμβάσεις.
Το βιογραφικό της πρωθυπουργού, Βασιλικής Θάνου

Η κ. Θάνου, ανέλαβε την προεδρία του Αρείου Πάγου την 1η Ιουλίου, μετά τη λήξη της θητείας του προκατόχου της, Αθανάσιου Κουτρουμάνου, λόγω συνταξιοδότησης. Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της ως προέδρου του Αρείου Πάγου η κ. Θάνου ήταν αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Παράλληλα, είναι πρόεδρος του Εκλογοδικείου, καθώς είναι η αρχαιότερη εκ των τριών αντιπροέδρων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας.

Γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1950, είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Εντάχθηκε στο δικαστικό σώμα το 1975 και προήχθη σε πρόεδρο Πρωτοδικών το 1992, σε εφέτη το 1996 και σε πρόεδρο Εφετών το 2005. Μετά την προαγωγή της σε αρεοπαγίτη, από το 2008 μέχρι το 2014 υπηρέτησε στο Δ' Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Από το 2014 προήχθη σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και προεδρεύει του ίδιου αυτού τμήματος.

Συμμετείχε σε πολλά ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια, σε θέματα σχετικά με το Δίκαιο και με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης ως εκπρόσωπος του Αρείου Πάγου, του υπουργείου Δικαιοσύνης και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Εξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) κατά τις δύο τελευταίες θητείες (2012-2014, 2014-2016), ενώ είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ τα τελευταία 15 χρόνια. Επίσης, είναι μέλος της Ένωσης Αστικολόγων και της Ένωσης Δικονομολόγων. Διδάσκει επί έξι χρόνια στην Εθνική Σχολή Δικαστών (αστικό δίκαιο).

NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μας πήγαν πίσω - Τώρα πάμε μπροστά



Μας πήγαν πίσω - Τώρα πάμε μπροστά
Η λογική πίσω από την καμπάνια

Το τι συνέβη τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα, είναι γνωστό, το βιώνουν όλοι.
Δεν χρειάζεται κανένας να το υπενθυμίζει. 
Η Νέα Δημοκρατία δε θα διεκδικήσει το ρόλο εκείνου που αναζητά με άγχος τη δικαίωση.
Η Νέα Δημοκρατία είναι η δύναμη που θα διατυπώσει ένα βιώσιμο σχέδιο για την επόμενη ημέρα της χώρας.
Η υπεύθυνη δύναμη που θα ξαναχτίσει όσα γκρεμίστηκαν και θα εγγυηθεί την οριστική ρήξη με το παλιό και τη μετάβαση στη νέα εποχή.

Η απεικόνιση

Η πρώτη απεικόνιση της καμπάνιας, αντικατοπτρίζει μια κασέτα. 
Φέρνει στο μυαλό «old school» καταστάσεις, οι οποίες θα μας οδηγήσουν και πάλι σε ασφαλή λιμάνια μέσα από μία στιβαρή διακυβέρνηση.
Η πρώτη της πλευρά της κασέτας, αποτυπώνει το χθες. Το κόκκινο του κρατισμού, των ιδεοληψιών και του «χθες». Των δυνάμεων που μας οδήγησαν στο γκρι της μιζέριας.
Η άλλη πλευρά, είναι η πλευρά της επόμενης ημέρας. Η πλευρά του «Αύριο». Αυτή που αποτυπώνει το μπλε της Πατρίδας, το οποίο μέσα από το πορτοκαλί των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών, οδηγεί νομοτελειακά στο «Αύριο» σε μια δημιουργική ημέρα για τη χώρα.

Ο Ισθμός είναι κάτι μοναδικό και έτσι αναβαθμίζουμε την Τουριστική προβολή του



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgysBzqJoMzmuychYk18TBdqcK-Fs6jauirSs-kx74_KyBzhtWjxawhUOQTx_Ca_GrC-DqLhX6FJwpqcXKRr6ZzhqGyshNefnM_gEs81I0KZ3WqpWhwhVdvXhzuAEStBuHjqUFw9cypMWI/s400/2c3125eb8597b442fad87e2c031423e6_XL%255B1%255D.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και οι εθελοντικές οργανώσεις του Νομού μας, συμμετέχουμε όλοι μαζί εθελοντικά για να αλλάξουμε την εικόνα του Ισθμού, της μοναδικής πύλης της Πελοποννήσου (βάψιμο, καθαρισμός των κιγκλιδωμάτων της γέφυρας), την Τρίτη 01/09/2015 και ώρα 10:30 π.μ. 
Ο Ισθμός είναι κάτι μοναδικό και έτσι αναβαθμίζουμε την Τουριστική προβολή του.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΕΛΛΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ κ. Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΓΙΑ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΟΝ



Κέλλας για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημαΟ υπεύθυνος του  Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την απόφαση του Υπουργού  Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, για αποπομπή της διοικήτριας του Νοσοκομείου Αττικόν, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής λίγες ώρες πριν παραιτηθεί, συνεχίζει τις κομματικές διώξεις.
Χθες με μία ακόμα παράνομη απόφασή του, έπαυσε την Διοικήτρια του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ», γνωστή για την δράση της εναντίον των οργανωμένων συμφερόντων που λυμαίνονται τα νοσοκομεία, χωρίς βάσιμη δικαιολογία, παρά την αντίθετη εισήγηση των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και κατά παράβαση της απόφασης 956/2011 του ΣτΕ.
Η κομματοκρατία και ο ρεβανσισμός από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που πνέει τα λοίσθια, σε όλο της το μεγαλείο…».