Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ - Με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη»

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ 
 Μια μέρα μετά τη χθεσινή συγκέντρωση κατά της λιτότητας, η οποία δεν είχε την ανταπόκριση που περίμεναν οι διοργανωτές, χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για να δηλώσουν με την παρουσία τους την επιθυμία τους να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ.
Η συγκέντρωση, η οποία ξεκίνησε στις 7:30μμ, είχε κεντρικό σύνθημα το «Μένουμε Ευρώπη» και στόχο να «καταθέσει» την αγωνία και τη διαμαρτυρία των πολιτών για τη διαπραγματευτική τακτική της ελληνικής κυβέρνησης. «Στόχος μας είναι επίσης να διατρανώσουμε την προσήλωσή μας στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την προστασία των κατακτήσεων δύο γενεών» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές της συγκέντρωσης στο Facebook, μέσω του οποίου διοργανώθηκε η συγκέντρωση.


 Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, o Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, o Άδωνις Γεωργιάδης, o Λευτέρης Αυγενάκης και ο Νίκος Δένδιας.
 Κατά τη διάρκεια της χτεσινής συγκέντρωσης κατά της λιτότητας, έδωσαν το παρόν περίπου 3.000 πολίτες.


Ολόκληρο το κείμενο της συγκέντρωσης όπως δημοσιεύτηκε στο Facebook:

«Η συγκέντρωση αγωνίας και διαμαρτυρίας, μερικές μέρες (ή και ώρες) πριν φθάσει στο αποτέλεσμα η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Ε.Ε., μεταφέρεται κατά μία ημέρα: Θα γίνει στο Σύνταγμα, Πέμπτη 18 Ιουνίου, 7:30 το απόγευμα.

Η συγκέντρωση στόχο έχει να καταθέσει την αγωνία και διαμαρτυρία μίας μεγάλης μερίδας πολιτών, για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης. Αγωνία για την κατάληξη και διαμαρτυρία για την αποσπασματική και ελλιπή ενημέρωση.
 Στόχος μας επίσης είναι να διατρανώσουμε την προσήλωσή μας στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την προστασία των κατακτήσεων δύο γενεών.

Η συγκέντρωση καλείται διαδικτυακά, από μικρή ομάδα πρωτοβουλίας.

Η πρόσκληση απευθύνεται προς όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου. Περιμένουμε όλους, χωρίς πανό, χωρίς σημαίες, χωρίς συνθήματα, ειρηνικά να γεμίσουν το Σύνταγμα. Προτείνουμε όπλο μας να είναι μια σφυρίχτρα – να αφυπνισθούν, έστω και συμβολικά, οι συμπολίτες μας.

Η μετάθεση κρίθηκε απαραίτητη, δεδομένου ότι μετά από την ανακοίνωση της συγκέντρωσής μας προγραμματίσθηκε στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα συγκέντρωση υπέρ της ρήξης με την Ε.Ε.
 Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν πρόκειται για αντισυγκέντρωση για να μην έχει την ευκαιρία να εκδηλωθεί το φρόνημα της ευρωπαϊστικής πλευράς.

Για την ομάδα πρωτοβουλίας η ασφάλεια των συμμετεχόντων και η καθαρότητα των μηνυμάτων είναι το πρώτο μέλημα.

Θα σας δούμε στο Σύνταγμα, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη την Πέμπτη στις 7:30 μ.μ.!

Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη!

Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο Ευρώ, υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Επιλέγουμε την Ευρώπη του πλουραλισμού, την Ευρώπη του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προόδου.

Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση.
Οι στιγμές είναι κρίσιμες δεν γίνεται να παραμείνουμε βωβοί θεατές».



Πετροπόλεμος (ξανά) στο Πολυτεχνείο! Νεαροί αμαυρώνουν την συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Ένταση γύρω από το Πολυτεχνείο, «πετροπόλεμος» νεαρών με τα ΜΑΤ
Την ώρα που το μεγάλο συλλαλητήριο, με σύνθημα "Μένουμε Ευρώπη" βρίσκεται σε εξέλιξη στην πλατεία Συντάγματος, μία ομάδα νεαρών έχει δημιουργήσει για ακόμη μία φορά ένταση στα Εξάρχεια. Περίπου στις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης, ομάδα 30 νεαρών ξεκίνηαν να παίζουν... κλεφτοπόλεμο με τους αστυνομικούς στο Πολυτεχνείο, με την ένταση να ξεκινά επί της οδού Τοσίτσα. Οι νεαροί μπαινοβγαίνουν στο Πολυτεχνείο και πετούν πέτρες στους αστυνομικούς των ΜΑΤ που βρίσκονται στην οδό Πατησίων και στην οδό Μπουμπουλίνας.
Οι αστυνομικοί απάντησαν στον πετροπόλεμο με φωτοβολίδες κρότου - λάμψης.
 Κλειστή παραμένει η οδός Πατησίων.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝEAΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ



http://www.e-typos.com/files/1/2015/02/24/samaras%20178856233.jpgΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, θα μιλήσει αύριο Παρασκευή, 19 Ιουνίου, στις 20.00, στην Προσυνδιάσκεψη του Κόμματος με θέμα «Η Αγροτική Ανάπτυξη και το αύριο της Ελλάδας», που θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα, στο ξενοδοχείο «Gallery Art». 

Στο μεταξύ ο Πρόεδρος της  Νέας Δημοκρατίας , συναντήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, με το Δήμαρχο της κατεχόμενης Μόρφου, κ. Χαράλαμπο Πίττα και δύο μέλη του δημοτικού συμβουλίου.
Κατά την εγκάρδια συνάντηση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε το προσωπικό του διαχρονικό ενδιαφέρον για το Κυπριακό, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι πάντοτε δίπλα στην Κύπρο και ότι η μοίρα μας είναι κοινή.
Ο τερματισμός της κατοχής, η επανένωση και η αποκατάσταση των δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών του κυπριακού λαού, στο σύνολό του, σύμφωνα και χωρίς παρεκκλίσεις από διεθνείς και ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, παραμένει ο στόχος των διεξαγόμενων διαπραγματεύσεων.

Προκήρυξη για 3.610 προσλήψεις σε Τουρισμό και Πολιτισμό


Προσλήψεις 3.610 ανέργων όλων των ειδικοτήτων στα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού θα προβλέπει η νέα προκήρυξη που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών από τον ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας το οποίο θα υλοποιηθεί σε υπουργεία, περιφέρειες και αποκεντρωμένες διοικήσεις, για 20.385 θέσεις απασχόλησης συνολικά. Το πρόγραμμα ήδη έχει καθυστερήσει σημαντικά, λόγω της ανακατάταξης των θέσεων και των ειδικοτήτων από τα αρμόδια υπουργεία. Το πρώτο «πακέτο» από αυτές τις 20.385 προσλήψεις, που είναι έτοιμο, αφορά σε 2.821 θέσεις στο υπουργείο Πολιτισμού και άλλες 789 θέσεις για τον τομέα του Τουρισμού. Το νέο πρόγραμμα θα πρέπει να «τρέξει» ταχύτατα καθώς η τουριστική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι προσλήψεις ανά επίπεδο εκπαίδευσης κατανέμονται ως εξής: 720 Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 467 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, 1.828 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 557 Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Σε επίπεδο ειδικότητας, οι περισσότερες θέσεις θα αφορούν σε προσωπικό γενικών καθηκόντων, όπως φύλακες αρχαιολογικών χώρων, συντηρητές έργων, οδηγοί, ενώ υπάρχουν και οι ειδικότητες που αφορούν σε εξειδικευμένο προσωπικό.

airetos.gr

Θόδωρος Σκυλακάκης:Η αλήθεια για την «Επιτροπή της αλήθειας»


18 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αλήθεια για την «Επιτροπή της αλήθειας»
 
Ο Πρόεδρος της Δράσης κ. Θόδωρος Σκυλακάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κατ’ ευφημισμόν ονομαζόμενη «Επιτροπή Αλήθειας» για το δημόσιο χρέος έβγαλε χθες μια «Προκαταρκτική Έκθεση» για το δημόσιο χρέος, η σύνοψη της οποίας, που δημοσιοποιήθηκε, περιλαμβάνει 2545 λέξεις και ούτε έναν συγκεκριμένο αριθμό. Η Έκθεση αυτή επιχειρεί να παραπλανήσει χονδροειδώς τον ελληνικό λαό παραλείποντας το πλέον ουσιώδες στοιχείο για τη δημιουργία του χρέους. Ότι δηλαδή από το 2001 ως το 2009 το ελληνικό κράτος ξόδεψε 826 δις ευρώ και εισέπραξε 691 δις ευρώ (Δαπάνες και Έσοδα Γενικής Κυβέρνησης). Το κράτος ξόδεψε δηλαδή 135 δισεκατομμύρια περισσότερα από όσα εισέπραξε. Παραλείπει επίσης να αναφέρει ότι στα 9 αυτά χρόνια από την είσοδο μας στο ευρώ η Βουλή ψήφιζε κάθε χρόνο έλλειμμα κατά μέσο όρο 1,4% του ΑΕΠ και το τελικό απολογιστικό έλλειμμα που υλοποίησε το ελληνικό κράτος ήταν κατά μέσο όρο 7,4% του ΑΕΠ. Δηλαδή η υπέρβαση μόνο, που γινόταν χωρίς την έγκριση της Βουλής (6% του ΑΕΠ ή 4 ΕΝΦΙΑ ετησίως), ήταν διπλάσια κατά μέσο όρο από το μέγιστο επιτρεπτό όριο της συνθήκης του Μάαστριχτ. 
Αντ’ αυτών στο σχετικό κεφάλαιο αναγράφονται αστείες δικαιολογίες όπως ότι οι δημόσιες δαπάνες δεν ήταν υπέρμετρες γιατί «παρέμεναν χαμηλότερες από τις δημόσιες δαπάνες άλλων χωρών της ευρωζώνης». Παραλείπει τέλος να αναφέρει ότι τα απολογιστικά στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος στα 9 αυτά χρόνια αναθεωρήθηκαν, μετά την επίσημη ετήσια ανακοίνωσή τους, 70 φορές, τις 68 από αυτές προς τα πάνω. 
Η Επιτροπή της κ. Κωνσταντοπούλου δεν αποτελεί μοναχική περίπτωση. Είναι το τελικό δείγμα μια εποχής κατά την οποία το ψεύδος και η ελαφρότητα υποκαθιστούν την αλήθεια και τον ρεαλισμό. Γιατί όταν συνέβαιναν όλα αυτά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της ελληνικής κοινωνίας, είτε οι θεσμικά προβλεπόμενοι (Κοινοβούλιο, δικαιοσύνη), είτε οι βασιζόμενοι στις ευρύτερες συλλογικότητες (τέταρτη εξουσία, συνδικάτα, επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα), απέτυχαν να εμποδίσουν ή να αποκαλύψουν έστω αυτή την απίστευτη δημοσιονομική εκτροπή. Κι ακόμα και τώρα, που έχουν περάσει 5 χρόνια που πληρώνουμε την χρεοκοπία στην οποία οδήγησε η δημοσιονομική εκτροπή, ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν την τόλμη να μιλήσουν για το τι πράγματι συνέβη. Αντίθετα καταδιώκεται (και δικαστικά!) ο πρώτος άνθρωπος (ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ), που καταγράφει αντικειμενικά την πραγματικότητα. Ο λόγος είναι απλός. Η τεράστια αυτή αποτυχία είναι τόσο επώδυνη που κανείς δεν θέλει να την αντικρίζει σε όλη της την ανατριχιαστική έκταση. Γιατί είναι ο καθρέπτης μιας τραγικής συλλογικής αυτοκαταστροφής. Η νέα Ελλάδα δεν μπορεί να χτιστεί όμως στηριζόμενη πάνω στο επονείδιστο ψεύδος και την επονείδιστη παραπλάνηση του ελληνικού λαού. Η ανάκαμψη, η ανάπτυξη και η ανάκτηση της αξιοπρέπειάς μας μπορεί να οικοδομηθούν μόνο με βάση την αλήθεια.  
 
Τα στοιχεία που κρύβει η Επιτροπή Κωνσταντοπούλου 
(στοιχεία από Eurostat & εισηγητικές εκθέσεις Προϋπολογισμού)


 

Άθροισμα κρατικών δαπανών (2001-2009)                     826 δις ευρώ
Άθροισμα κρατικών εσόδων   (2001-2009)                     626 δις ευρώ
Διαφορά δαπανών από έσοδα (2001-2009)                     135 δις ευρώ


Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ

Παρέμβαση «βόμβα» από Κ. Μητσοτάκη: «Να μειωθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων – Να μπει τέλος στα προνόμια – Να κοπούν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις»

Εμφάνιση Συγκεκριμένα και κοστολογημένα ισοδύναμα μέτρα συνολικού ύψους κοντά στα 2 δις ευρώ, τα οποία κλείνουν το δημοσιονομικό κενό και εφόσον υιοθετηθούν από την Κυβέρνηση θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συμφωνία με τους Θεσμούς, προτείνει με σημερινό του άρθρο στην «Καθημερινή», ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ειδικότερα, τα πέντε μέτρα που προτείνει ο κ. Μητσοτάκης και τα οποία μπορούν να αντισταθμίσουν παράλογα αιτήματα όπως η άμεση κατάργηση του ΕΚΑΣ και η αύξηση του ΦΠΑ στην ενέργεια, είναι:

Αλλάζουν όλα στα εργασιακά των υπαλλήλων ΟΤΑ

Σημαντικές αλλαγές στο καθεστώς προσλήψεων και μετατάξεων υπαλλήλων φέρνουν οι διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου ...
Διαβάστε περισσότερα airetos.gr

Βγείτε στη σύνταξη 6 χρόνα νωρίτερα

Κίνητρα συνταξιοδότησης για τους δημοσίους υπαλλήλους με την προσαύξηση των ετών υπηρεσίας, αλλά και την ...
Διαβάστε περισσότερα  airetos.gr

Ποιος ετοιμάζεται για το βρώμικο πάρτυ ...την επομένη της ρήξης;


sissitia-katoxiΔεν μπορεί να διανοηθεί κάποιος, πως υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, άνθρωποι σαν τον Λαπαβίτσα, που οραματίζονται δελτίο στα τρόφιμα. Δηλαδή να επιβληθεί στους Έλληνες πολίτες η ουρά έξω από πρατήρια τροφίμων... ως αποτέλεσμα πολιτικής ενέργειας που απαντά στο πρόβλημα της χώρας.

Δεν μπορεί να διανοηθεί κάποιος, με ποιο δικαίωμα οι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης με πρώτο τον πρωθυπουργό, δημόσια παραδέχονται πως θα πουν το μεγάλο «ΟΧΙ», με άγνωστες και αχαρτογράφητες συνέπειες, αφού ή 5μηνη διαπραγμάτευση έχει φέρει την Ελλάδα πρωτίστως σε πολιτικό και ύστερα σε οικονομικό αδιέξοδο.

257 προσλήψεις σε Δήμους, φορείς και υπουργεία (λίστα)

Συνολικά 257 προσλήψεις έχουν προκηρυχθεί τις τελευταίες ημέρες από δήμους, φορείς και υπουργεία.
Δείτε αναλυτικά τη λίστα:
ΑΣΕΠ (Προκήρυξη 1Α/2015): Πλήρωση 12 θέσεων στην Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων
Δήμος Αθηναίων: Πρόσληψη 140 ατόμων
Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (Ρ.Α.Σ.): Πλήρωση 1 θέσης Νομικού Συμβούλου
Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής: Πρόσληψη 5 ατόμων
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Πρόσληψη 2 καθηγητών
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Πρόσληψη 1 καθηγητή
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Πρόσληψη 1 καθηγητή
Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Πρόσληψη 6 καθηγητών
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Πρόσληψη 1 καθηγητή
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Πρόσληψη 1 καθηγητή
Γενική Γραμματεία Συντονισμού: Πλήρωση 1 θέσης Νομικού Συνεργάτη
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου τους για 2 θέσεις εξωτερικών συνεργατών
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Πρόσληψη 32 ατόμων
Δήμος Μεταμόρφωσης: Πρόσληψη 28 ατόμων
Δήμος Κυθήρων: Πρόσληψη 10 ατόμων
Σχολή Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών ΠΝ – Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκας ( ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ): Πρόσληψη Ωρομίσθιου Διδακτικού Προσωπικού
Ειδικός Λογαριασμός του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΕΛΠΚ): Πρόσληψη 1 ατόμου
Ειδικός Λογαριασμός του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΕΛΠΚ): Πρόσληψη 1 ατόμου
Ειδικός Λογαριασμός του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΕΛΠΚ): Πρόσληψη 1 ατόμου
Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Πρόσληψη 1 ατόμου
ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ-ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ
Πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος για την στελέχωση της Ειδικής Υπηρεσίας για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής αλληλεγγύης
Ανακοίνωση πρόσκληση για την απόσπαση υπαλλήλων στην ανώτερη σχολή τουριστικής εκπαίδευσης Αγ. Νικολάου Κρήτης
Πρόσκληση -Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την απόσπαση υπαλλήλων στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
Μετατάξεις στo Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας
Μετατάξεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου
Μετατάξεις υπαλλήλων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου-Πειραιά
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε ΕΔΩ.
Δείτε τις απαραίτητες πληροφορίες ΕΔΩ.

aftodioikisi.gr

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ



http://www.paraskhnio.gr/wp-content/uploads/2015/06/%CE%A3%CE%91%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A3-%CE%A0%CE%91%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A3.jpgΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, ανέφερε:  

Λυπάμαι, κ. Πρόεδρε, που σας βλέπω κάτω από τις σημερινές δραματικές συνθήκες, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να καταρρεύσει ο ακρογωνιαίος λίθος της εθνικής μας πολιτικής, που είναι η σύμπλευση, η συμπόρευσή μας, με την Ευρώπη. Πράγμα που θα γινόταν πραγματικά ένας εφιάλτης για όλο τον ελληνικό λαό, για την αξιοπιστία της χώρας, για το μέλλον των παιδιών μας, αλλά και για την ασφάλεια της χώρας, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο που περνάει και η γειτονιά μας.
Είμαι της άποψης- με πολύ μεγάλη θέρμη το υποστηρίζω- ότι η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη, στο ευρώ κι ότι αυτή είναι μια θέση που για μας αποτελεί μια αδιαπραγμάτευτη εθνική «κόκκινη» γραμμή, που την υποστηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Και ως εκ τούτου, καμία κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να την αμφισβητήσει, πόσω μάλλον να τη βάλει σε κίνδυνο.
Ήθελα να σας μεταφέρω, στο νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την άποψη αυτή.

"Σύμμαχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου η Ελεύθερη Ζώνη Εμπορίου στη Σαγκάη για τη δημιουργία βιοτεχνολογικού πάρκου στην Πελοπόννησο"



Εμφάνιση 1H1A6170.JPG
Τη συνεργασία με τον οργανισμό της Ελεύθερης Ζώνης Εμπορίου στη Σαγκάη για τη δημιουργία βιοτεχνολογικού πάρκου στην Πελοπόννησο και τη σταθερή παρουσία της Πελοποννήσου στον οργανισμό φιλίας με ξένες χώρες στη Σαγκάη εξασφάλισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τις συναντήσεις που πραγματοποίησε στη Σαγκάη την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015, συνεχίζοντας τις επαφές του στην Κίνα.
Εμφάνιση 1H1A6164.JPG
Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συναντήθηκε με τον κ. Wang Ying, Γενικό Διευθυντή της Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου στη Σαγκάη, η οποία αποτελεί την πρώτη χρονικά, αλλά και σε μέγεθος οικονομίας, οικονομική ζώνη της Κίνας, και αποφασίστηκε η συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη δημιουργία βιοτεχνολογικού πάρκου στην Πελοπόννησο. Αποφασίστηκε επίσης η μεταφορά τεχνογνωσίας στη δημιουργία ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος και υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, σε ότι αφορά το διεθνές εμπόριο, καθώς και η συνεργασία στην ανάπτυξη του τομέα της καινοτομίας και της έρευνας. Αποφασίστηκε ακόμη η διερεύνηση της δυνατότητας ανάπτυξης συμπράξεων Ελληνικών και Κινεζικών εταιρειών, με αμοιβαίο όφελος, καθώς και η δυναμική επενδυτική προοπτική που παρουσιάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Εμφάνιση 1H1A6099.JPGΟ κ. Ying, αφού συμφώνησε αμέσως με την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τόνισε, αφενός το ενδιαφέρον του Οργανισμού Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου να συνεργαστεί με την Πελοπόννησο, μια δυναμική και εξωστρεφή Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, όπως τη χαρακτήρισε, αλλά και τη γεωστρατηγική της θέση, η οποία εξυπηρετεί τη στρατηγική του Οργανισμού.
Εμφάνιση 1H1A6120.JPGΣτη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Φιλίας στη Σαγκάη με Ξένες Χώρες κ. Yu Jianhao ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συμφώνησε να αποκτήσει η Πελοπόννησος δικό της μόνιμο χώρο παρουσίας και στη Σαγκάη, μετά το Πεκίνο, η οποία αποτελεί την "οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας, με σκοπό να ενδυναμώσει την παρουσία της στην Κίνα.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Σαγκάη έχει ιδιαίτερο στρατηγικό ενδιαφέρον για την Πελοπόννησο, λόγω, αφενός του πληθυσμού των 24 εκατομμυρίων, αφετέρου, λόγω της παρουσίας πολλών εταιρειών από δυτικές και νοτιοανατολικές χώρες που δραστηριοποιούνται στη Σαγκάη, οι οποίες μπορούν να πολλαπλασιάσουν τη διεθνή της αναγνωρισιμότητα.