Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ελληνίδα ανάμεσα στους 20 πλουσιότερους τραγουδιστές στον κόσμo! [Video]

Ελληνίδα ανάμεσα στους 20 πλουσιότερους τραγουδιστές στον κόσμo σιμφωνα με το richest.com!
Δείτε το video:

The Power of Music Art

Mες του Μαγιού τις μυρωδιες....






Γνωστα μουσικά κοματια με πιανο και κιθαρα ... Derveni Greece

Πώς θα πληρωθούν όσοι εργαστούν την Πρωτομαγιά

Ως «ημέρα υποχρεωτικής αργίας για όλα τα καταστήματα, τις βιομηχανίες, βιοτεχνικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές» κηρύχθηκε και φέτος η 1η Μαΐου με απόφαση (ΦΕΚ Β 654).

Σύμφωνα με το ΚΕΠΕΑ της ΓΣΕΕ (η οποία θα οργανώσει απεργία):

Εάν δεν λειτουργήσει η επιχείρηση την Πρωτομαγιά ημέρα Παρασκευή:

DJ Panos D @ Intro Art Cafe 2 May ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ


DJ Panos D @ Intro Art Cafe 2 May
Σάββατο, 2 Μαΐου στις 10:00 μ.μ.
Intro Art Cafe, Xylókastron, Korinthia, Greece

Δείτε ένα αγριολούλουδο που φυτρώνει μόνο στην Ακρόπολη -πουθενά αλλού στον κόσμο!

Φωτο: Σταύρος Αποστόλου 

Από την ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΚΟΛΟΒΟΥ
Στον βραχώδη λόφο της Ακρόπολης, εκεί όπου δεσπόζει το θαύμα της αρχιτεκτονικής, ο μεγαλοπρεπής Παρθενώνας, υπάρχει άλλο ένα μικρότερο θαύμα που γέννησε η φύση και το φυλά καλά κρυμμένο από τα βλέμματα των τουριστών. Ένα μικρό φυτό που δεν ξεπερνά τα 20 εκατοστά, βγάζει ροζ άνθη από το Μάιο έως τον Ιούνιο και δε μπορείς να το βρεις πουθενά αλλού στον κόσμο.

Περισσότερα:.lifo.gr

Τι προβληματίζει την κυβέρνηση μετά τη βόμβα του ΣτΕ – Οι περικοπές των συντάξεων, οι εταίροι και η ασφαλιστική μεταρρύθμιση

Νέος «πονοκέφαλος» βρήκε την κυβέρνηση μετά την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει οριστικά και αμετάκλητα αντισυνταγματικές τόσο τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, όσο και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατεί έντονος προβληματισμός, καθώς η απόφαση αυτή ναι μεν συμβαδίζει με τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, ωστόσο, έρχεται σε μια δύσκολη συγκυρία, με δεδομένη την προσπάθεια που καταβάλλει για συμφωνία με τους δανειστές.

Αποπληρωμή χρεών σε… 2000 χρόνια! Ποιοι δήμοι πέτυχαν ευνοϊκό συμψηφισμό οφειλών (απόφαση)

Σε ένα εξαιρετικά ευνοϊκό καθεστώς συμψηφίζουν τις οφειλές τους προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία τρεις δήμοι, βάσει Κοινής Υπουργική Απόφασης που ενεργοποιεί την διάταξη του νόμου 4316/2014 και προβλέπει την αποπληρωμή χρεών με την μηνιαία παρακράτηση ποσοστού 5% επί των ΚΑΠ που λαμβάνει κάθε δήμος.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ


http://www.haniotika-nea.gr/media/2014/06/Vassilis-Oikonomou1.jpg

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας  της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή την επέτειο της εργατικής Πρωτομαγιάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς συμπίπτει με την πιο δύσκολη περίοδο για τον Έλληνα εργαζόμενο και ασφαλισμένο. Ανασφάλεια, αβεβαιότητα, απειλές για νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις συνθέτουν το εκρηκτικό σκηνικό ασφυξίας. Δυστυχώς, σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία η κυβέρνηση αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και αδυνατεί να λάβει υπεύθυνες αποφάσεις, δημιουργώντας σύγχυση στα χιλιάδες νοικοκυριά που περιμένουν καθαρές λύσεις. Η Νέα Δημοκρατία ως βασικός κορμός των ευρωπαϊκών και μεταρρυθμιστικών δυνάμεων στην πατρίδα μας, καλεί σε εγρήγορση τους εργαζόμενους για να περιφρουρήσουμε το ασφαλιστικό μας σύστημα μακριά από λαϊκισμούς και δημαγωγίες, για να εξασφαλίσουμε εργασία στους Έλληνες και τις Ελληνίδες στον τόπο τους και να ξέρουν τα παιδιά μας ότι υπάρχει και γι’ αυτά ένα κοινωνικό σύστημα ασφάλειας και πρόνοιας, το οποίο δεν ροκανίσαμε εμείς σήμερα εις βάρος του δικού τους μέλλοντος».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με την ανευθυνότητα και τα τεχνάσματα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Οι επιπολαιότητες και οι άστοχοι χειρισμοί του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν έχουν τελειωμό!
Από πότε η «κατά φήμη» μέχρι στιγμής, νέα Γενική Γραμματέας του ΥΠΟΜΕΔΙ νομιμοποιείται να ασκεί διοίκηση, τη στιγμή που εδώ και τρείς μήνες (!) με ευθύνη της κυβέρνησης δεν έχει υπογραφεί διορισμός της και δεν έχει εκδοθεί το απαιτούμενο ΦΕΚ αρμοδιοτήτων;
Πέραν αυτού, η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται, καθότι τρεις μήνες τώρα δεν έχει οριστεί Διοίκηση στην ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., που οδηγεί σε σωρεία προβλημάτων, καθυστερήσεων και απορροφήσεων.
Αντ’ αυτού ασθμαίνοντας, και για να καλύψει το κενό, η κυβέρνηση προχωρά σε τεχνάσματα για την κάλυψη των κενών του Δ.Σ., αγνοώντας ότι στις ΔΕΚΟ ισχύουν οι νόμοι περί Ανωνύμων Εταιρειών, πλην όσων ρυθμίζονται από τον ειδικό νόμο 3429/2005, παρακάμπτοντας τη Βουλή και την αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Καλό θα είναι περισσότερο να κυβερνούν και λιγότερο να μιλούν!

Ο Γ. Μοίρας κατακεραυνώνει τους «Ποταμίσιους»

Ο Γ. Μοίρας κατακεραυνώνει τους «Ποταμίσιους» 
 
Με αφορμή ανάρτηση στελέχους του κόμματος Ποτάμι για την επανάσταση του 1821, ο γραμματέας των ΑΝ.ΕΛ. Γιάννης Μοίρας κάνει λόγο για εθνομηδενιστές και ζητά από τον Σταύρο Θεοδωράκη να τους... μαζέψει.
Η ανάρτηση ενός στελέχους του Ποταμιού, ήταν ικανή για να προκαλέσει την οργή του Γιάννη Μοίρα. Το μέλος της Πανελλήνιας επιτροπής του Ποταμιού, με αφορμή την επανάσταση του '21 γράφει ότι οι Μανιάτες και οι Έλληνες οπλαρχηγοί είχαν στήσει «μαύρη» αγορά στην πολιορκία των Τούρκων στην Τριπολιτσά. 
 facebook 1
Σε απάντηση του μέσω του facebook ο κ. Μοίρας ταυτίζει το στέλεχος του Ποταμιού με τον Τασιόπουλο και κάνει λόγο για εθνομηδενιστές που προσβάλλουν τους ήρωες της Πατρίδας μας.
Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του γραμματέα των ΑΝ.ΕΛ:
«Για μαύρη αγορά με τους πολιορκημένους βρίσκονταν οι Μανιάτες στα τείχη της Τριπολιτσάς γράφει στέλεχος του Ποταμιού, μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής. Αλλά και οι οπλαρχηγοί κάνανε νταραβέρι με τους πολιορκημένους πίσω από τις πλάτες των ατάκτων τους, τσεπώνοντας μπαξίσια.
Μετά το γνωστό Τατσόπουλο και τις απόψεις του για τον Κολοκοτρώνη, ακόμη μία στελεχάρα προβάλλει τα "διαπιστευτήρια" του κόμματος των εθνομηδενιστών, προσβάλλοντας τους ήρωες που σήκωσαν τα όπλα στην και έδωσαν λευτεριά στο Γένος και την Πατρίδα και κατ' επέκταση, προσβάλλοντας συνολικά την εθνική μας μνήμη και συνείδηση.
Να τους χαίρεσαι κυρ Σταύρο!!!».

Σύμφωνα με το Ποτάμι για νταραβέρι, μπαξίσι και μαύρη αγορά πήγαν στην Τριπολιτσά Μανιάτες & Οπλαρχηγοί.Εύγε Σταύρο!

Γραφείο Γραμματέα ΑΝΕΛΛ

Ντίνα Παπαγεωργίου: Αν μάθεις για την Καστοριά, αν την νιώσεις, την ερωτεύτηκες







Τι λέει στο ΠΙΝΑΚΙΟ η διαχειρίστρια της σελίδας «ΓΥΡΟΛΙΜΝΙΑ»
«Οι χώρες που έχουν ταξιδέψει οι φωτογραφίες μου είναι πάρα πολλές βάση στατιστικών της σελίδας. Μάλιστα δεν σου κρύβω ότι μεγάλοι εικαστικοί από το εξωτερικό είναι θαυμαστές, πράγμα που με κάνει χαρούμενη»
Είναι μια πόλη (σ.σ η Καστοριά) που έχει ένα μελαγχολικό Φθινόπωρο με χρώματα γκρι-πορτοκαλί, έναν χειμώνα κατάλευκο, μια άνοιξη ευωδιαστή που μαζί με το άνθισμα των λουλουδιών ανθίζει και η ψυχή μας και ένα καλοκαίρι ιδανικό να δροσίσει και τους πιο απαιτητικούς

Δείτε περισσότερα 

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος
Δημοσιογράφος - blogger - Διαχειριστής του Πινακίου (http://pinakio.blogspot.gr/)

Βόμβα από το ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις στις συντάξεις


Βόμβα από το ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις στις συντάξειςΤην είδηση "έδωσε" ο Αλέξης Μητρόπουλος τονίζοντας ότι ήδη οι όποιες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, αλλά και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα Ταμεία έχουν κριθεί αντισυνταγματικές και πως αμέσως με την κοινοποίηση της απόφασης στον υπουργό η απόφαση του ΣτΕ θα πρέπει να εφαρμοστεί.

Αλλάζουν άρδην τα δεδομένα για περίπου 3 εκατομμύρια ασφαλισμένους με βάση τα όσα είπε ο κ. Μητρόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Το ΣτΕ έκρινε παράνομες και αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις στις συντάξεις από το καλοκαίρι του 2012.
Σε ό,τι αφορά στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, η απόφαση είναι πως πρόκειται για ρήτρα διαρκούς μείωσης και έτσι και αυτή κρίθηκε παράνομη.
Με λίγα λόγια με την κοινοποίηση της απόφασης στον υπουργό θα πρέπει να αρθούν όλα τα παραπάνω...

Ο Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γ. Ρωμανιάς, είπε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την απόφαση, ωστόσο διευκρίνισε ότι η απόφαση προς το παρόν είναι εκτελεστέα μόνο για όσους έχουν κάνει προσφυγή. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι σε ένα κράτος δικαίου η διοίκηση θα πρέπει να επεκτείνει το μέτρο σε όλους.
Ωστόσο, είπε ο κ. Ρωμανιάς, θα πρέπει να έρθουμε σε συνεννόηση με τους δικαιούχους για να δούμε πως θα εφαρμοστεί η απόφαση.

Βαριά άρρωστος ο Γιώργος Δεληκάρης! Αγωνία στον Ολυμπιακό

Βαριά άρρωστος ο Γιώργος Δεληκάρης! Αγωνία στον Ολυμπιακό 
Σοβαρό πρόβλημα υγείας ταλαιπωρεί αυτές τις ημέρες τον Γιώργο Δεληκάρη. Η μεγάλη δόξα του Ολυμπιακού που μάγεψε με την "ερυθρόλευκη" φανέλα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Ο βετεράνος του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της Εθνικής εισήχθη στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό του οι "ερυθρόλευκη" οικογένεια.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο πρόεδρός της, Βαγγέλης Μαρινάκης μόλις ενημερώθηκαν για την κατάσταση της υγείας του Γιώργου Δεληκάρη, ζήτησαν να γίνει το καλύτερο δυνατό για τον παλαίμαχο άσο που βιώνει δύσκολες στιγμές.

Πέθανε ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστος Νικολάου

Πέθανε ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστος Νικολάου
  Στο πένθος βυθίστηκε η πανεπιστημιακή κοινότητα του νησιού μετά τον θάνατο του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστου Νικολάου.

Ο 61χρονος καθηγητής ο οποίος εισήχθη εσπευσμένα χθες το βράδυ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής, άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα τα ξημερώματα μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Ο Χρήστος Νικολάου είχε γεννηθεί στην Αθήνα όπου έκανε και τις σπουδές του. Το 1982 πήρε το Διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Harvard στις ΗΠΑ και ακολούθως εργάσθηκε ως ερευνητής στo Ερευνητικό Κέντρο Watson της IBM στις ΗΠΑ και στη συνέχεια ήρθε στην Κρήτη όπου δίδασκε επί χρόνια στο Πανεπιστήμιο του νησιού στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών.

Από το 2000 έως το 2004 διατέλεσε πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης ενώ είχε επίσης εκλεγεί και παλαιοτέρα αντιπρύτανης του ίδιου Πανεπιστήμιου.

Σε δήλωσή του για τον θάνατο του Χρήστου Νικολάου ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ευριπίδης Στεφάνου αναφέρει: "Με συντριβή αναγγέλλω στην πανεπιστημιακή κοινότητα, τον αναπάντεχο θάνατο του αγαπημένου συναδέλφου και ακριβού φίλου Χρήστου Νικολάου, πρώην πρύτανη του Ιδρύματος. Οι σκέψεις μας στις πολυαγαπημένες του Βασιλική και Λουκία".

Έξτρα φόρος για μισθωτούς με αγροτικά εισοδήματα - Οι παγίδες στο νέο Ε3


Έξτρα φόρος για μισθωτούς με αγροτικά εισοδήματαΥποχρεωμένοι να υποβάλουν για πρώτη φορά το φορολογικό έντυπο Ε3 που φέρει τον τίτλο «κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα» είναι φέτος όλοι οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι εισοδηματίες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του 2014 απέκτησαν και εισοδήματα από γεωργικές δραστηριότητες (αγροτικές, κτηνοτροφικές, αλιευτικές, μελισσοκομικές κ.λπ.)! Ο λόγος είναι ότι με βάση το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013) όλοι όσοι απέκτησαν γεωργικό εισόδημα κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, ακόμη κι όσοι δεν είναι αγρότες κατά κύριο επάγγελμα, θεωρούνται πλέον «επιχειρηματίες»!

Επιπλέον, όσοι αγρότες πώλησαν κατά τη διάρκεια του 2014 προϊόντα τα οποία δεν παρήγαγαν οι ίδιοι αλλά άλλοι αγρότες, θα φορολογηθούν για το εισόδημα που απέκτησαν από την πώληση των προϊόντων αυτών ως έμποροι, με συντελεστή 26%, κι όχι ως αγρότες με 13%.

 Καταργούνται…

Ολοι, εξάλλου, οι φορολογούμενοι που κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους άσκησαν επιχειρηματική δραστηριότητα δεν θα χρειαστεί φέτος να προσδιορίσουν τα καθαρά τους κέρδη εξωλογιστικά, με πολλαπλασιασμό των ακαθάριστων εσόδων τους επί το μοναδικό συντελεστή καθαρού κέρδους, ενώ όσοι απέκτησαν ακαθάριστα έσοδα μέχρι 300.000 ευρώ από εμπορικές δραστηριότητες ή μέχρι 150.000 ευρώ από δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών ή ελευθέρια επαγγέλματα δεν θα έχουν το δικαίωμα να περαιώσουν αυτόματα τη χρήση του 2014 με τη διαδικασία του αυτοελέγχου. Ο λόγος είναι ότι οι διατάξεις που καθόριζαν τον εξωλογιστικό προσδιορισμό των καθαρών κερδών από επιχειρηματική δραστηριότητα και τη διαδικασία του αυτοελέγχου καταργήθηκαν με το νέο ΚΦΕ.

Γιώργος Παλαιτσάκης / e-typos.com

Μπορεί η απάντηση σε όλα αυτά να είναι «ξανά εκλογές»;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η συζήτηση περί εκλογών, δημοψηφίσματος, νέας λαϊκής εντολής αποτελεί χωρίς αμφιβολία ό,τι πιο βλαπτικό για τη χώρα αυτή τη στιγμή.
Οι ίδιοι οι οποίοι κατηγορούν – πάντα – τους άλλους για υπονόμευση, δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να υπονομεύουν την ίδια τους την διαπραγματευτική ισχύ (αν μπορούμε πλέον να μιλούμε για κάτι τέτοιο).
Διότι τι μπορεί να σκεφθεί αυτός με τον οποίο υποτίθεται ότι διαπραγματεύεσαι, όταν διακηρύσσεις πως – επειδή δεν χορεύει στους ρυθμούς των νταουλιών σου – θα οδηγήσεις ξανά τη χώρα σου σε εκλογές, σε μια περίοδο που έχει ξεμείνει από ρευστό και όλοι οι οικονομικοί δείκτες της βουλιάζουν.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΛΗΞΗΣ 2ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ



 http://lh4.ggpht.com/-ON8Dfkg9lKg/UYIsin3XQFI/AAAAAAAAdFA/SmNh7t9-ntQ/kvodnsxv%25255B3%25255D.jpg?imgmax=800
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Στις 9 Μαΐου 2015, ημέρα Σάββατο θα εορτασθεί η λήξη  του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Η 9η Μαΐου Ημέρα Λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώνεται ως ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το Έθνος τιμής προς τους Πολεμιστές, τους Αγωνιστές, τους Νεκρούς και τα Θύματα του Ιερού Αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των Εχθρικών Στρατευμάτων Κατοχής.
Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της ημέρας αυτής, θα λάβουν χώρα οι παρακάτω εκδηλώσεις:
  1.  ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ-ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ
Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από της 8ης πρωινής ώρας, μέχρι και της δύσης του ηλίου της 9ης  Μαΐου 2015.
Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του  δημοσίου, των ΟΤΑ καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
2.  ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ
 Ώρα 10.30.
 Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κορινθίας κ.κ. Διονύσιου.
3.  ΟΜΙΛΙΑ
Μετά το τέλος της δοξολογίας, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Φώτη Σπυρόπουλο πρώην διευθυντή Εμπορικής Τραπέζης Κορίνθου.
4.  ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΙΩΝ
Μετά το τέλος της ομιλίας θα γίνει κατάθεση στεφανιών στο Μαυσωλείο των Ηρώων από τους κ.κ., , Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Βουλευτές του Νομού, Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Ασκούντα καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου,  Πρόεδρο και  Εισαγγελέα Πρωτοδικών και  Πρόεδρο του Διοικητικού Δικαστηρίου, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κορίνθου, Δήμαρχο Κορινθίων, Πρώην Υπουργούς   κυβερνήσεων  Κοινοβουλευτικών Περιόδων , Πρόεδρο Διοικούσας Επιτροπής ΑΕΙ , Προϊστάμενο Δικαστικού Γραφείου, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων, Επίτροπο Ελεγκτικού Συνεδρίου , Περιφερειακούς Συμβούλους Π.Ε. Κορινθίας , Δημάρχους του Νομού,  το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κορινθίων , πρώην Βουλευτές, Πρόεδροι Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ., Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου, Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού, του Πυροσβεστικού εν ενεργεία κατά ιεραρχική τάξη, Προέδρους των Επιστημονικών Οργανώσεων, Προέδρους Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, Προέδρους Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων,  Εκπροσώπους  Αγωνιστών  Εθνικής Αντίστασης,  Περιφερειακούς Εφόρους Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού με στολή, Πρόεδρο Επιμελητηρίου, Προέδρους Επαγγελματικών Οργανώσεων, Πρόεδρους των Εργατικών Οργανώσεων, Προέδρους Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, Προέδρους άλλων Σωματείων και Συλλόγων.
Η σειρά κατάθεσης στεφανιών θα γίνει με φροντίδα του Τελετάρχη και θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού, σε μνήμη των νεκρών του ιερού αυτού Εθνικού Αγώνα.
            Η τελετή θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Τελετάρχης στην παραπάνω εκδήλωση ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου Κορινθίων κ. Λυγάκης Δημήτρης.
           
 5.  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Παρακαλούνται να παρευρεθούν:
·         Ο  Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος
·         Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
·         Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Κοινοτικών Πόρων
·          O Γενικός Γραμματέας Υποδομών
·         Οι Βουλευτές του Νομού
·         O Ασκών καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου,
·         Ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Δικαστηρίου
·         Ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κορίνθου
·         Ο Δήμαρχος Κορινθίων
·         Πρώην Υπουργοί  κυβερνήσεων  Κοινοβουλευτικών Περιόδων
·         Ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
·         Ο Προϊστάμενος Δικαστικού Γραφείου
·         Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων
·         Ο Επίτροπος Ελεγκτικού Συνεδρίου
·         Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε. Κορινθίας
·         Οι Δήμαρχοι του Νομού
·         Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κορινθίων
·         Πρώην Βουλευτές
·         Ο Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου
·         Οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού, του Πυροσβεστικού εν ενεργεία κατά ιεραρχική τάξη
·         Οι Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης
·         Οι Πρόεδροι των Επιστημονικών Οργανώσεων
·         Οι Πρόεδροι  Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών
·         Οι Πρόεδροι Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων
·         Οι  Εκπρόσωποι  Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης
·         Οι Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού με στολή
·         Ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου
·         Οι Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων
·         Οι Πρόεδροι των Εργατικών Οργανώσεων
·         Οι Πρόεδροι Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών
·         Οι Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων


ΛΗΠΤΕΑ ΜΕΤΡΑ
n Η Ιερά Μητρόπολη Κορινθίας παρακαλείται να φροντίσει τα σχετικά με την Ιεροτελεστία.
n Ο Δήμος Κορινθίων:
  1. Για τον μεγαλοπρεπή σημαιοστολισμό  και τη  φωταγώγηση της πόλης.
  2. Για τη διάθεση της Δημοτικής Φιλαρμονικής.
n Η Διεύθυνση Αστυνομίας παρακαλείται να φροντίσει για την τήρηση της τάξης κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων.
         Ο   ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

           ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ Ι.ΚΑΛΛΙΡΗΣ